Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

LUXMAN L 530

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
470.1 KB
Page
2
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar luxman manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
LUXMAN L 530 service manual (1st page)
Preview of LUXMAN L 530 [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
LUXMAN L 530 service manual (2nd page)
Preview of LUXMAN L 530 [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    LUXMAN 530
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Luxman L190 puffer kondi kérdés
Sziasztok!

Adott ez az erősítő, pár alkatrész csere után életre kelt, működik is szépen, viszont a mi feltünt, (a szervíz rajzon is) hogy a puffer kondi 35v 4700 uf, holott a rajzon is +-45 volt van feltüntetve és mérve is +- 40volt-ot mérek.
A kérdésem hogy ez így rendben van? Az erősítő végülis működik, de attól félek hogy határon lehet a kondi.

 
Luxman DZ-112 CD
A fent említett CD játszóhoz keresek fajmozgató fogaskereket! KSS-152A típusú laser-el van szerelve, amit a motor csigahajtással mozgat. A fényképek nem a legjobbak, de az eredetinek ki van törve az egyik foga!
Luxman L-100 "winker" and "ON" bulb do not light up
Hi, I am working on a Luxman L100 belonging to a friend. I noticed the following problems. a) It takes about 12 to 15 secs for the relay to turn ON. b) The relay does turn ON but both the "winker" bulb and "ON" bulb do not light (both the bulbs are OK) c) The "touch MUTE" is not working. d) When switching on the 10Hz low cut filter, the relay cuts off and does not come ON until the switch is set in the centre(bypass). Can someone familiar with this amp, please help me out Thanks Carlos "FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím! A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre [F], majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet. A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el." "IMPORTANT! Select a forum topic name that is descriptive, more precisely matched to which you're writing about. A possible good name eg, ORION LCD-2 17MB12 PT26S chassis, the power supply for will not start It is not enough, for example: "LG LCD TV" or "HP laptop" and the like. And do not include irrelevant information not relevant to the title! The incorrectly named topic suspended [F] and will be deleted after 48 hours! Suspended while others are not able to speak until you correct the title. Subsequent repair of defective title (within 48 hours) by clicking the 'Edit' tab to be done."
Luxman K-405 kazetta lejátszó ( deck ) túl gyorsan játszik [MEGOLDVA]
Sziasztok!

Életemben nem javítottam még decket, most itt a lehetőség. Van nálam egy fent említett Luxman amit már próbáltak javítani előttem. Az előzmények: rendesen működött míg egyszer csak nem volt hajlandó elindítani a lejátszást. Rendeltek hozzá új szíjakat és görgőt, kicserélték, hiba megmaradt. Ekkor kezdtek el kutakodni a panelon és vették észre, hogy a "reel motor" BA6229 driver ic forrasztásai megrepedeztek. Újraforrasztás után újra játszott a gép, de túl gyorsan. Ez azt jelenti, hogy kb 7 perc alatt játssza le a 30 percet és 2 perc alatt gyorstekerésben. Hangot valami nyekergést kiad némi zúgás kíséretében. 
Ekkor gondolták kicserélik a BA6229 ic-t, kiszedéskor azonban megsérültek, felszakadtak a forrpadok, a 10 lábból 8-nál. A beforrasztást megoldották áthidalásokkal. De megint nem volt hajlandó lejátszani  a kazettát. Ezt követően került hozzám.
Most már újra működik, az egyik ic lábnál nem volt megfelelő az áthidalás. De még mindig túl gyorsan pörgeti a kazettát. Amit még nem tudok, hogy a BA6229 végül újra lett-e cserélve.

És most jön a kérdésem. Előfordulhat, hogy a szíjcserénél ment félre valami? Vagy inkább a motor driver ic körül keresgéljem a hibát? Ahogy nézem a szerviz manuált, a szíj jól van feltéve. Viszont a zacskóban amiben küldték a lecserélt dolgokat, találtam egy kis műanyag alkatrészt aminek nem tudom mi lehet a szerepe.

Ja és keresek valami jó leírást amiből megismerhetném egy deck működését. Vannak ugye ezek a motorok, "main motor", "reel motor", "assist motor", amiknek egyelőre nem ismerem a szerepüket. 

Köszönöm!
nils
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce