Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!

ORANGE MK-II 1974 SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
44.9 KB
Page
1
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar orange manual?
Document preview [1st page]
ORANGE MK-II 1974 SCH service manual (1st page)
Preview of ORANGE MK-II 1974 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    ORANGE MKII 1974 MK II MK-II
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
KENWOOD KRF-V 5030 TÁVIRÁNYÍTÓ HIBA / MEGODLVA /
Kérdezni szeretnék ! A fenti készülék és a hozzátartozó DVD nem reagál a távirányítóra. A távirányító oszcilloszkóppal vizsgálva az infra led kimenő jelét infra vevővel rendesen küldi a jelcsomagot, a rezonátor 3,64 MHz a rajta mért freki gombnyomáskor - 3,61 Mhz. Mivel sem a hozzátartozó DVD lejátszót sem a Recievert nem működteti gondolom a távirányító lehet ludas. Ha van tapasztalatot szívesen várom segítségeteket. előre is Köszönöm!
Grundig Receiver 35a rádió elégeti az ellenállást
Szép jó napot mindenkinek

Vettem egy Grundig rádió , az 55V feszültség nem volt meg  az SI902 biszositték szakadt volt,T902 zárlatos, R909,R906 elégve .Potoltam a hibás alatrészeket és el is indult a rádió, de 20mp után megint elégette a R909 ellenállást.A T903 tranzisztor mérve jónak tünik, de helyetsitteni nem tudom mivel mert MSPL01 a tipusa és nem tudom hogy mit tegyek helyette.Az 55V on az áramfelvétel 45mA.A R909 ellenállást telyesitményét növelem 10W ra akkor müködik,de nagyon melegszik a 10W ellenállás .A T902 DB139 helyett BD 245 tettem ilyenem volt.A feszültség 55V fix nem ingadozik.Lehet hogy hibás mégia a T903 tranzisztor. 
Kenwood KA-80 erősítö egyik oldala jobban melegszik!
Sziasztok! Most vettem elő ezt az erősítömet, mert elopták a Technics-et. Egyik gondom az volt vele hogy nem szolt ha be volt nyomva a dc gomb, de kiengedve szólt. Megtaláltam hogy egy ZY140 ( ide most 15v ) zárlatos volt, és persze a ic is elment, de csere után mély, magas állítás is rendben van. De az egyik oldalam nagyon melegszik, ellenállásokat átmértem, kondik cserélve a végfokoknál. Az egyik kb 40-50 fok, a másik 80 fok körül lehet, miért van ekkora különbség? Mi lehet a gond, mert szólni meg rendesen szól.
Music Air magnódeck - oszcillátor probléma
Pár hónapja hozzám került egy Music Air MHD-2400 típusú régi kazettás deck, megkímélt szép állapotban. Beindítható, nagyrészt működik is (igaz, jó nagy nyávogással indul, de azt majd a szíj cseréje megoldja..), leszámítva, hogy az előmágnesező részbe, ill. az azt tápláló oszcillátorba korábban belekontárkodtak, aminek eredményeképp felvételkor tökéletesen töröl, de csak recsegő, beütésszerű hangokat rögzít. Próbáltam több helyen is kapcsolási rajzot keresni hozzá, de annyira ritka típus, hogy sehol nincs hozzá a neten, még fizetősen sem.. Szóval végül nekiálltam visszarajzolni a látottak alapján az oszcillátorblokkot. Az eredményt csatolom, remélem nem nagyon hülyeség, mert ehhez nem nagyon értek amúgy, inkább a hangfrekis erősítőkben vagyok otthon.. A 'kis X-ek a két körrel' azt jelzik, hogy ott a panelen van furat, de nincs beforrasztva semmilyen alkatrész, ott valószínűleg hiányzik valami a gépből. A 'dobozka a kérdőjellel' pedig a második képen a bekeretezett rész, ugyanis ott rájöttem, hogy onnan sehova nem megy tovább a jel, így nyilván nincs előmágnesezés. Az alsó egybefüggő fóliasávból megy egy átkötés a két előmágnesezést szabályzó potméterhez, ill. az előttük levő kondihoz. Fölül meg a trafó megcsapolásai vannak odavezetve. (Hogy a fóliát ne sértsem fel még több helyen, nem ott kötöttem össze a két sávot, hanem a képen is látható szürke vezetékkel.) Nos, ezekből mind a 3-at külön kipróbáltam összekötni az előmágnesező résszel, aminek eredményeképp már rögzít a készülék, de továbbra is besúg, torzít a magasabb hangokon (kb. mindhárom kivezetéssel ugyanúgy). És közben ezzel együtt megjelent még egy hibajelenség, mégpedig hogy az oszcillátor megindulásával egy magas, fütyülő-sípoló hang jelenik meg a kimeneten, ami a szalagra is rákerül. A gerjedés szintje és frekvenciája változik, ha a szalagtípus kapcsolót más állásba hozom, de akkor még látványosabban, amikor a főpanelen az előmágnesezés szabályzó potmétereket tekerem. Szóval egyelőre itt tartok, és meg is akadtam kissé. Most ez a gerjedés hiányzó alkatrész miatt lehet, valamelyik elem meghibásodott; netán a kapcsolás sem lehet eredeti, mert elvi hibás? Illetve, sajnos se analóg - kHz-es tartományban is jól mérő - multim, sem pedig szkópom nincsen - ezek nélkül lehet egyáltalán tovább haladni? http://kepfeltoltes.hu/150823/musicair_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/150823/1171883847musicair_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce