Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
ORION T1435MTX CHASSIS PT92 OPCIO ADJUSTMENT
TV - INFO-TIPS
Type: (XLS)
Size
19.5 KB
Page
---
Category
TV
INFO-TIPS
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview

No preview for this item!
Possible causes:
  • No preview picture generated yet.
  • It is not a pdf file.
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant TV forum topics:
ORION LCD PI 32B
Tisztelt kollégák! A fenti készüléknél egy idő után (kb.20-30 perc) vibrálni kezd a háttér világítás. A táp panel 17PW 20.1 elkói ellenőrizve, cserélve. A tápban lévő KA 3525A IC túl melegszik, kalte spray-vel meghűtve helyre áll a hibátlan működés. IC cserélve, nincs változás! Az inverterre menő tápok (24V; 3,3V) rendben vannak. Jól jönne egy kapcsrajz főleg a tápról. A tanyán egy hasonló, Westel LCD sm-ja nem tartalmazza a táp rajzát. Volt valakinek ilyen hibája, mi okozhatja? Minden segítséget köszönök. Üdv: K. Gyuri
Orion CTV022 eepromtartalmat keresek megoldva
Sziasztok! Felrobbant ELKO-t találtam a tévében. A bácsi nagy pukkanásra panaszkodott. Nem találtam meg, honnét szabadult el, de a C520 47uF250V púpos és kapacitásszegény volt, és a hálózati puffer kondenzátor 220uF helyett már csak 40uF-ot mutatott. Csere után elindult a tévé, de nem hangol, nem vált programot, nem szabályoz fényerőt hangerőt, stb. Még csak Videoton tévé távszabályzóval (SAA1250 az ic benne, mint a doksi szerint) próbáltam. holnap elhozom az eredetit is, ha megvan) Előre is köszönöm! üdv. Tropfehérke (Aki korábban javította, a forrasztási oldalról épített bele több kondenzátort is, gyanúm szerint onnét szabadult el a belül talált 2,2uF-os kondenzátor hüvelye, de a készülékben talált por alapján nem 1-2 éve került bele.)
Orion T2155
Üdv. Mindenkinek. PT90, alap hiba: nem indult a táp sec-be DP11 zárlatos dióda miatt (+8V,+5V). Csere után sor , hang , képcső fűtés megy , de nincs fény a katódokon 190V cső lezárva, de egy kis G2 tuning után kifehéredett a képcső visszafutási csíkkal , visszatekerve beállt a kép . Tegnap ment egész de. után, de ma ugyanaz a helyzet. Egy óra pihenés után még indul, de holnap, vagy ha elviszik? Talán a Thomson A51EFS gyengélkedik ? Mikkor működik akkor jó a kép . Valami ötlet?
Orion T2835 STX-SILVER (PT90) - bekapcs, 5 perc, kikapcs, sorvégtranyó = k.o.
Tisztelt Kollégák, A fenti készülék hibája a tulaj elmondása alapján: Volt, hogy összeugrott a kép kb. 3 cm-es csíkra. Volt, hogy nagyobb volt, minden irányból. Volt, hogy kisebb. Aztán, egyszer csak leállt készenlétre. Amit eddig tettem: Sorvégtranyó csere. Ezek után szépen elindult (tökéletes kép- ill. sorméret), de a sorvég környékéről pattogás hallatszott, közben a képen nem volt változás. Kb. 5 perc üzem után kikapcsoltam a hálózatból, majd fél perc szünet után be. Készenlét volt, bekapcs, és a sorvégtranyó azonnal repült! Sorkimenő + sorvégtranyó csere. A helyzet ugyan az. Leterheltem próbalámpával a sortápot és járattam. Majd kikapcs, újra be. A sortáp tökéletes. Közben mértem a sorjelet is, azon sincs változás. A booster kondikon nincs repedés, forraszhibát sehol sem látni. E/ W tekercset, sormeghajtó-tekercset kivettem, átnéztem (nincs megégve), lábait átforrasztottam. A fórumon találtam Pásztor kolléga leírását: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/orion-pt90-sorkimeno-gond Szinte kísérteties a hasonlóság, viszont ebben a készülékben nem szakadt az RV30. (Sajnos az általa említett fórumot, amiben előzőleg tárgyalták eme hibát, nem találtam meg...) Olyan, mintha valami (tán' a sorvégfok környékén) miután bemelegszik a készülék, kikapcsolva majd újra be, már nem megfelelő értéket mutat... és ez okozza a sorvégtranyó tönkremenetelét. Minden segítséget megköszönök!
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling