Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
RADIO VALVES 1947 SCH
OTHER - OTHER
Type: (PDF)
Size
3.9 MB
Page
188
Category
OTHER
OTHER
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
RADIO VALVES 1947 SCH service manual (1st page)
Preview of RADIO VALVES 1947 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
RADIO VALVES 1947 SCH service manual (2nd page)
Preview of RADIO VALVES 1947 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant OTHER forum topics:
Kapunyitó rádió
Üdv mindenkinek!! Van egy kapunyitó rádió egység ami azt csinálja,hogy ha jön egy kis hideg idő akkor nem hajlandó reagálni a parancsokra csak egészen közelről (1-2m),az egész ketyere fél éves,meleg időben kivállóan müködik, a koaxot ellenőriztem---jó,az antenna jól va be kötve,gondoltam megprobálom antenna nélkül,kötöttem rá egy kb-15cm vezetéket,azóta a kert másik végéből is működik minusz ezerben is. Mi lehet a gyíkja vajon??? Valakinek van valami jó ötlete?? üdv sallaan1
Mini FM rádióadó melegedés probléma LEZÁRVA!
Hello! Nem rádióamatőr téma, ezért nem abba a fórumba tettem. Adott egy kínai mini FM adó (transmitter), ami eddig hibátlanul működött, ám kölcsönadtam... Az antennakivezetés köré rakott a srác egy ferritgyűrűt (szűrőbuzi a gyerek). Elvileg egy árnyékolt BNC csatlakozóra került a gyűrű, tehát az árnyékolás miatt nem gondolta, hogy okozna ez bármit is, de mégis... A gyűrű (és nem a csatlakozó) melegedett szerinte (holott minden árnyékolt), így le is vette és inkább nem is használta tovább a készüléket 5 percnél... de a készülék azóta nem százas: Felforrva (3-5 perc használat után) egy csekély alapzaj mellett normálisnak tűnik a hangja, de addig... -random pattogás hallatszik teljesen hidegen (nem csak a beállított frekin, hanem szinte a teljes skálán). 10 percenként próbálgatva ez már nem volt észlelhető. -hangolt antennával, amivel korábban fél óra után épp csak langyos volt a készülék, most 1 perc után nem fogható meg a kb. 11x4x2 cm-es hűtőborda, ami a RD15HVF1 végtranyót hűti. -eltűnt a sztereó hatás (bár sztereót jelez a vevő rádió, tehát a vivőfreki megvan, 1 bemenetet kihúzva csak halkabb lesz, de mindkét oldalon szól tovább. -SWR szerint 8,6 a kimenő bekapcsoláskor, fél perccel később már csak 8,1... 7,6-ig mertem használni, ami durván 2-3 perc, tehát 1W-ot esett a teljesítmény, ami a tranyó adatlapi grafikája alapján reális, csak ugye eddig nem melegedett soha. -a frekije műszer szerint teljesen stabil, bár csak az adott frekit tudom monitorozni, így nem derül ki hol zavar még. 88-108 között 1 gyenge felharmonikus található 98MHz-en adva 2-3MHz-el arrébb. -a random pattogás nem jött elő a fél órás tesztelés, pihentetés, tesztelés, ... során. 15W-os a készülék, ahogy a végtranyó száma is jelzi (fix 12V-on kevesebb). Durván 400Ft Kínából az alkatrész, ha az a problémás... de az-e a gond vagy egy előtét alkatrész? Az adót egy ventillátor is hűti, ezért nem volt soha melegebb kézmelegnél, max antenna állításkor, ha rossz volt az SWR. Az antenna nem zárlatos, az SWR változatlan a korábbi értékekhez képest, tehát az antenna és a csatlakozások hibája kizárható. Valami ötlet esetleg, hogy mi okozhatja a melegedést, illetve hogyan szüntethető meg? Illetve mitől lehetett a pattogás az első durván 1-2 perces tesztidőszakban 3-4 indítás erejéig? A sztereó eltűnés lehet belső automatika (bizonyos zajzár érték alatt monósít, mint a joint stereo mp3 esetében), vagy az is hiba? A válaszokat előre is köszönöm!
Veszprém rádió Zajzár probléma
Szervusztok! Kis gondom akadt egy Veszprém adóvevővel. Nevezetesen az, hogy a zajzár sajnos nem akar működni. Az ominózus panelen (XE401-25) ahol a zajzár is található már az összes tranzisztort (nem kis gond árán miután germánium tranyók )és elkót kicseréltem, de a ZZ továbbra sem működik. Adás és vétel is van kifogástalanul, a vezérlőpanelen a kapcsoló is tökéletesen teszi a dolgát. Kérem, hogy aki behatóbban ismeri ennek a rádiónak a nem egyszerű lelki világát segítsen a probléma megoldásában. Köszönöm.
Computherm Q4S radios termostattal nem kapcsol
Sziasztok,

Nemrég koploztunk uj helyre, ahol a szobak 2 zónára vannak osztva. Ha jól gondolom egy Computherm Q4S a zonevezerlo es az egyik zóna es termosztát kabellel van összekötve, a másik egy radios termosztát es hozzaparositva egy box, ami (gondolom mivel a q4s csak kábeles csatlakozást támogat) amit kábel köt össze a zonavezderlovel. 

A problema, hogy a radios termosztát tökéletesen kapcsolja a boxot(világít a led rajta) viszont a Box csak néha kapcsolja be a zonavezerlo zonajat.(A zonavezerlon nem viliit a led) Teljesen random, hogy mikor sikerült neki. Ha kézzel kapcsolom a zonat akkor tökéletesen kapcsolja a zónaszelepet.

van esetleg otletetek mi okozhatja, vagy merre induljak el, hogy kitalálja mitől függ, hogy tudja kapcsolni?

koszonom
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce