Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

SAMSUNG LN26A330J1D-N45A

TV - SERVICE MANUAL
Type: (RAR)
Size
43.3 MB
Page
---
Category
TV
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar samsung manual?
Document preview [1st page]
No preview item


No preview item for this file.

Possible causes:
  • No preview picture generated yet.
  • It is not a pdf file.
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    SAMSUNG LN 26 330 DN 45 N45A
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant TV forum topics:
Samsung LCD LE37A436,képhiba
Egy Samsung LE37A346 LCD TV-én képváltás után halványan látszik az eredeti kép egy bizonyos ideig. Szerintetek érdemes megrendelni egy T-cont?
UE43NU7122 Samsung 4K Smart LCD TV COF leegett
Sziasztok.
Ez egy olyan topic, ahol arra szeretnek tanacsot kerni, hogy mit csinalhattam rosszul, hogy ne kovethessem el tobbet.
Szoval..  hozzamkerult egy ilyen Tv:
UE43NU7122 Samsung 4K LCD Smart LCD TV
Edge LED vilagitas, 2x28 LED vilagitja meg kizarolag alulrol.
Szetszedtem, megrendeltem a LED sorokat. Megjon, beszerelem. Visszarakom a kijelzot, tores nelkul. Bekapcsolom: villanas, fust.
Persze rogton aramtalanitottam, de mar keso volt: az egyik flex szalak kilyukadt es a rajta levo COF elegett, felrobbant.
Azt a felet kikotottem es kiprobaltam a TV-t ugy, a fel teven tokeletes a kep.
Most jon a kerdes: mit csinalhattam rosszul? Zarlat sehol nem lehetett, minden a helyen volt. Hogy tortenhetett ez? Sajnos a sorsa bizonytalan, talan valaki Bukarestben cserel COF-ot, de kozelebb nem.
Minden velemenyt szivesen meghallgatok.

Minden jot,
Janos
Samsung CB-512ZSE chassis:P54S, meg én :)
Sziasztok! Elmesélem a javitásomat, amivel 3 napig szenvedtem sajat tudatlanságom miatt :) Hozták ezt a régi Samsungot, azzal a hibaval, hogy eloszor nem fogta a tv musorokat, majd ezután csak dvd nezesere használták, majd mostmar elment a hang is meg a kép se nincsen. Bekapcsolom hát a havazás az olyan mint amikor a kepernyo döglodik alig latni a rizs-szemeket.Hang az csak jel nelkuli susogas, a kep csak a legerosebb helyi adon van de az olyan valami erossegu mintha Tunguzibol jönne. 1. Eloszor is mivel hang nincs ugye keresni a KF-ben, az LA7520 KF-IC labai atforrasztva megjon a hang es megjon a normalis havazás is. 2.Mivel semmit nem fog a helyi adon kivul ezert tjuner ki masik be, es megjon minden kep szep erosen, de villog a kép. Regi tjunert kinyitom atcinezek minden gyanus cinezeseket, így megjavul a régi tjuner is. 3. Na most kovetkezik a 3 nap szenvedés: mi villogtatja a képet, plussz még csikorog a trafó de nem tudom melyik a hálozati- vagy a nagyfesztrafó. De vertikálisan is el van tolva fölfelé, és villog mint a stroboszkóp. Vertikális trimmerrel lejjebb huzhatom a képet, de akkor is az aljában olyan visszapödört kép van, meg hát az aljától 5cm-re 2cm-es fekete csík. De villog mint az állat, minden trimmer jó, vertikálisnál minden elkó csere, TA7698 sync IC-nel minden elkó csere, mindent amit talaltam a P54S sasszihibarol minden gyanus alkatresz atmérve. Primer elkok atmerve, kezdtem a horizontalist minden elko merve, minden jó. Piszkalgathatom en az ujjammal a fóliaoldalon nem valtozik semmi. Es akkor ma gondolkozok hogy ez olyan mint amikor szalad a kép, de sehol nincs a vertikalis futasra trimmer, mig elkezdem követni a vert szinkront, es a szalagkabelhoz jutok ami az elolapra vezet, de hat mikoze az elolapnak a vertikalishoz, na es ekkor ugrott be... Lehet hogy van elöl valamiféle poti. JAJAJJAJAJJ kinyitom elöl a memorizálo gombos-csatornakeresô ajtót, és ott egy poti a VERT-HOLD ra, ..egybôl örömömben madarat lehetett velem fogatni :) El volt tekerve maximalisan és olyan gyorsan szaladt, hogy vibrálásnak látszodott a kép.. Már vagy 2 éve biztos nem javítottam ilyen régi Samsungot és teljesen kiment a fejembôl hogy ott az ajtó mögött poti is van.. Kérdezem tôletek: történik mással is ilyen baklövés vagy csak én vagyok ilyen bunkó ?... Kicsit hosszura sikeredett, üdv mindenkinek!
Samsung -CZ-20F32Z/KS1A/
Sziasztok! Sorkimenő csere után,a kép alján 10cm csík marat,most nem tudom vagy én csesztem el valamit ,a csere közben.Vagy a szerviz menüben vissza lehet állítani? Valakinek valami tapasztalata van a jelenségről ,meg köszönném a segítséget. ÜDV..J.Laci...
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce