Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!

SONY BVM-1316 BVM-1416P

MONITOR - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
56.9 MB
Page
240
Category
MONITOR
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar sony manual?
Document preview [1st page]
SONY BVM-1316 BVM-1416P service manual (1st page)
Preview of SONY BVM-1316 BVM-1416P [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
SONY BVM-1316 BVM-1416P service manual (2nd page)
Preview of SONY BVM-1316 BVM-1416P [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    SONY BVM-1316 BVM1316 BVM1416P BVM 1316 1416 1416P BVM-1416P
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant MONITOR forum topics:
SONY SDM-HS93 LCD monitorhoz Flash Memory IC-t keresek
Üdv. mindenkinek, sziasztok! Adott a tárgybéli SONY monitor, melynek - bizonyítottan - hibás az U201 AT49HF PLCC tokozású CMOS Flash Memory IC-je. A softvere LHS93K V1.0. Az IC csak jelentősen felmelegítve hajlandó működni, egyébként csak ugrál a kép vízszintesen, 10-20mp-enként a digilap on-off vezérlése letiltja az invertert, vagy csak fény van képtartalom nélkül. Felmelegítve kifogástalanul működik. Átforrasztás megtörtént. Ha valakinek volna ilyen bontott, üzemképes panelja vagy fenti szoftverrel rendelkező IC-je, kérem jelezze, érdekelne. Régi gép, de a kijelzője ma is kifogástalan, kár lenne kidobni. Köszönettel: Sándor Ui: Kellemes ünnepeket kívánok minden kollegának!
SONY CPD-E400 monitor csíkozás
Sziasztok,

Adott régi jó CRT monitorom még 1998 magasságából, ami végre nyugdíjazásra kerül. Soha egy szava nem volt hosszú éveken át, viszont már régen együttélek egy olyan problémával, melyet úgy döntöttem megpróbálok megjavítani, végülis a kapcsolási rajz is adott, hátha tanulok valamit.

A monitor maga működik, noha a kép csak jónéhány perces melegedés után lesz kontrasztos, de a legnagyobb baja, hogy bizonyos fehér csíkokat lehet látni az előtérben. Ezek a csíkok nem mozognak, egyszerűen csak ott vannak.

Készítettem egy képet róla. Nyilván a nagy fekete kihagyás az nem látszik szabad szemmel, sőt a zöldes hullámok sem, de az enyhén lejtős csíkok szépen látszanak még a fekete területen is. Olyan, mintha mindentől függetlenül kerülnének oda. Ha a monitor 85Hz-es üzemmódban van, akkor a csíkok sűrűbben jelennek meg, ha 60Hz-es, akkor ritkábban.

Kérdésem annyi, hogy van-e valakinek ötlete, hogy körülbelül hol keressem a hibát, van-e esetleg ezzel kapcsolatban tapasztalat. A tervem az, hogy belenézek, átnézem az elektrolit kondenzátorokat, megvizsgálom a forrasztásokat, de jó lenne ha legalább a panelt be tudnám határolni, ahol nagy valószínűséggel a hiba van.

Köszönöm.
SONY CPD-200GST, CRT chassis:D-1H
Monitor ugy jott hozzam, hogy minnel tovabb kelett varni hogy megjojjon a kép mig legutoljara mar 30percet kellett ra varni, addig pedig klik-klak 1sec-es rele kattogassal ki-be kapcsolt a tap. Proci figyeli a tapfeszultsegeket optokoplerral visszacsatolva. Addig jutottam el, hogy becsapom az optokopleros vedelmet, a sekunder oldalon ha +15V tap-ra ha kulon adok egy sajat tapegysegembol +15V-ot akkor megjon a nagyfesz, nem klattyog , levéve a hozzadott 15V-ot ,beallnak a feszultsegek 180V->150V-ra,80V->69V,15V->12V, -15V->-12V, es a led sargan villog ki-be,ezutan lekapcsol a nagyfesz. Primer oldalon 310V van,1db elko van azt mar kicsereltem de jo volt.15V-bol lesz egy dupla stabilizatorbol +12V, meg +5V, de most igy hianyzik a +12V (de amikor ki-be kapcsolt a tap akkor merheto volt 0..12V feszultsegugralas).RGB panelt probara levettem futes miatt, de nem segitett.Elteritotekercseket is kihuztam de az se segitett.Most itt fennakadtam hogyan tovabb ??
Sony GDM-500PST Monitor hibakeresés és javítás
Sziasztok! A segítségeteket szeretném a fent nevezett monitorral kapcsolatban, a hibát szeretném behatárolni, h mi okozhatja. Némi fogalmam van a hiba hol létéről de szeretnék több támpontot kérni. Mellékelek egy képet a hibáról. Ha valaki tud ebben segíteni h pontosan mi okozza a hibát megköszönném, rajzom van hozzá.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce