You are here

SONY CPD-200GST, CRT chassis:D-1H

4 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo's picture

Monitor ugy jott hozzam, hogy minnel tovabb kelett varni hogy megjojjon a kép mig legutoljara mar 30percet kellett ra varni, addig pedig klik-klak 1sec-es rele kattogassal ki-be kapcsolt a tap.
Proci figyeli a tapfeszultsegeket optokoplerral visszacsatolva.
Addig jutottam el, hogy becsapom az optokopleros vedelmet, a sekunder oldalon ha +15V tap-ra ha kulon adok egy sajat tapegysegembol +15V-ot akkor megjon a nagyfesz, nem klattyog , levéve a hozzadott 15V-ot ,beallnak a feszultsegek 180V->150V-ra,80V->69V,15V->12V, -15V->-12V, es a led sargan villog ki-be,ezutan lekapcsol a nagyfesz.
Primer oldalon 310V van,1db elko van azt mar kicsereltem de jo volt.15V-bol lesz egy dupla stabilizatorbol +12V, meg +5V, de most igy hianyzik a +12V (de amikor ki-be kapcsolt a tap akkor merheto volt 0..12V feszultsegugralas).RGB panelt probara levettem futes miatt, de nem segitett.Elteritotekercseket is kihuztam de az se segitett.Most itt fennakadtam hogyan tovabb ??

Comments
Shizo
Shizo's picture

Rajottem, ha a 180V-ot kihuzom az RGB panelbol, a tap nem klattyog beall az elozo mért kisebb feszultsegekre, valoszinu primer oldalon van hiba..

0

Vote up!

You voted ‘up’

mdecsi

Szia!

Ez duplán tipikus kondi hiba. Egyrészt a Sony-k szeretnek ilyet csinálni, főleg a nagyobbak. Szétfűtik magukat. Másrészt az "egyre tovább kell várni, hogy bekapcsoljon" ugyancsak tipikus kondi hiba.

Táp primer és szekunder oldali elkó csere, anélkül ne is nézz meg mást. Ha az megvan és még mindig nem jó, akkor léphetsz tovább.

DM

0

Vote up!

You voted ‘up’

Shizo
Shizo's picture

Kicserelve mar a szekunder kondik is ujakra (primert mar akkor kicsereltem), maradt a hiba, eprom csere, mig rajottem az OSD ic CXD8688 az RGB panelon , huzza az aramot, azt lekapcsolva (tapja: pin4 es pin8) beindul de nagyfesz az nem mert valami visszajelzes kell az icrol.De mostmar vegleg nem indul be, az ic nem beszerezheto se nem hejettesitheto igy vissza adva a gazdajanak.
FELADTAM!

0

Vote up!

You voted ‘up’