Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

SONY KLV-19T400A H G W CHASSIS TG1 GA

TV - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
15.7 MB
Page
110
Category
TV
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar sony manual?
Document preview [1st page]
SONY KLV-19T400A H G W CHASSIS TG1 GA service manual (1st page)
Preview of SONY KLV-19T400A H G W CHASSIS TG1 GA [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
SONY KLV-19T400A H G W CHASSIS TG1 GA service manual (2nd page)
Preview of SONY KLV-19T400A H G W CHASSIS TG1 GA [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    SONY CHASSIS TG-1 KLV19T400A TG1 GA KLV 19 400 TG 19T400A
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant TV forum topics:
SONY BRAVIA KDL46X3000 nincs menu láthatóság egyébként a tv működik MEGOLDVA!
üdv mindenkinek! Menü megjelenítési kérdésben szeretnék kérni segítséget! Volt hibajelenség kérés: A tv bekapcsol, távirányítóval irányítható, látszólag a funkciók hibátlanul működnek csak sajnos nincs osd megjelenítés! A tv t-con hiba gyanúval került hozzám! később kiderült UB1 board hiba állt be! Ma megjött usa-ból a ub1 board, ezt beszerelve a pc-ről van képem hangom minden funkció működik de nem látom mit hol álltok! Egy másik bravia-val összhangban probáltam,igy láttam hogy minden elvileg a helyén van! Mi lehet a probléma? Megoldás: Nos mindenkinek okulásként! Köszönhetően agresszív kollégának! Mivel nem boldogultam vele és a kolléga is jelezte ez inkább szoftver hiba lehet, nem kívántam újabb USA rendelést indítani 35 ezerért, pláne azért hogy kaptam 15 ezerért komplett törött tv-t.(ez szerencs kérdése is volt) A történet innen érdekes! Javaslom mindenkinek, erre érdemes odafigyelni! A tv Maine-je 11 db csavarral volt lefogatva a mepeg4 modul 3 db csavarral. A hibás maint előttem más szaki vizsgálta kivette ellenőrizte, stb, legalább is gondolom. Abból mindössze 1 db csavar hiányzott a felfogatásnál! ez okozta a problémát számomra érthetetlen módon! A jelenség egyszerű volt nem volt osd menü de minden más látszólag működött! Az oka: Az mpeg4 kártya alsó oldali csavarja nem volt rögzítve (A többi igen!) de az az egy db az bizony nem! A hozott tv-n volt kép, osd! (csak törött a kijelzője) mondom kipróbálom az újat átszereltem felfogattam hasonlóan jött a jelenség! Nincs osd az uj panellel! Bepróbáltam a töröttbe a mainomat csavarral felfogatva, hátha másik panelban van a hiba! bekapcsolom még egyszer, és most bejött az osd az én rossz mainommal és hibátlan! Na gondoltam frankó! Most mi van? Kontakt hiba lehet!? Mozgattam a panelt semmi, hőre fagyasztásra semmi! Akkor most mi van? Nézem a paneleket és veszem észre hogy az egyik csavar hiányzik abból amit áttettem, lenyomom a panelt semmi osd. Teszek bele csavart nmajd ujra bekapcsolom a tv-t és láss csodát van osd! Leveszem a csavart nincs osd! Véleményem szerint nem fizikai áramköri letestelési gond volt mert összemérhetőek voltam műszerrel a testelések, viszont interferenciát és program működés zavart bizony okozott. A törött tv-n levettem az mpeg4 kártyáról a csavart, újra bekapcsoltam s egyből eltünt az osd menüje is! Majd alaposan visszatettem a lapot minden csavarral, és mindkettő hibátlanul működik! Okulás: nem szabad megtévesszen bennünket a mainhoz rögzülő csavarok hiánytalan megléte! Mivel nem én szereltem előtte és burkolat alatt volt a main, így az az egyetlen hiányzó csavar (burkolatban farraday kalitkában) is zavart okozott önmagának! Köszönet agressiv kollégának a sok tanácsért! Ö vezetett a probléma megoldáshoz!
-SOLVED- SONY KDL-32EX600 red led 2 flashing - negative 120V backlight missing PSU GE3D APS-272
Hello
I have on my table this sony kdl32ex600 with backlight issue. It's a common failure of this psu but i do not find any part faulted on this board.
The schematic it is almost the same, with minor differences with GE3B found at page 56 on this service manual:
https://elektrotanya.com/sony_kdl-32ex600_kdl-40ex600_kdl46ex600_chassis_az1-k.pdf/download.html
Uploaded only the page 56 from this sm to easing the search.
The red led it's flashing 2 times, meaning psu faulty. Indeed the led backlight does not light.
With the PSU outside of the tv, just with one resistance of 180ohm between standby ( pin 1 3,3V on connector CN6150 ) i get this values
on in:
starting with pin 1

1  +3,3V ST-BY
2  +3,3V AC_OFF_DET
3  +3,3V POWER_ON (with resistance 180ohm between pin1 and pin 3)
4  +12,56V AUDIO_12V
5  0V AUDIO_12V_GND
6  0V REG_12V_GND
7  0V REG_12V_GND
8  +12,6V REG_12V
9  +12,6V REG_12V
10  +0,1V BL_ERR
11  +3,3V BL_ON
12  0V DIMMER
13  0V DIMMER_DC
14  0V T-CON_Vcc_12V
15  0V T-CON_ON
All measure done at secondary ground point C6800 GND as reference.
Meanwhile, the led connected to CN6800 will remain with no light at all. The CN6800 will deliver positive 91V.
The negative branch will deliver at CN6801 ( both pin1 & 2 ) just -1V.
In the training manual found always in here at
https://elektrotanya.com/sony_kdl-32ex600_40ex600_46ex600_chassis_az1k_training%20manual.pdf/download.html
at page 56 will say "SHORT" at pin 12 DIMMER for testing the PSU, always with pin 3 POWER_ON connected to 3,3V ST-BY - pin1.
If i'll put a 180ohm resistance between GND and pin 12 DIMMER, then the tension on CN6800 will rise to +179V and the negative from the CN6801 will rise to -5V, the backlight led will light very very weak.
All tension from CN6805 will remain the same, except the BL_ERR will rise from +0,1V to +1,1V.
With only power_on pin 3 shorted by 180ohm resistance to the pin 1, i get this weak oscillation at emiter of Q6816 + Q6817

[URL=https://picturepush.com/public/16067400][IMG]https://www1.picturepush.com/photo/a/16067400/640/diverse/Q6816Q6817.jpg[/IMG][/URL]

With pin 12 DIMMER shorted ( always by a 180ohm resistance ) at GND, the oscillation will change from 250khz 1,6vpp to almost 70khz at 0,81Vpp. as below:

[URL=https://picturepush.com/public/16067401][IMG]https://www1.picturepush.com/photo/a/16067401/640/diverse/20181117-175255.jpg[/IMG][/URL]

Already checked the capacitors C6828 / C6830 together with D6805 / D6806.
Also checked the L6800 ( trafo ) and i've get 5,5mH instead of 5mH, i think it's ok.
All fuse checked, ok.
Q6814 and Q6801 tested under mosfet tester, ok.

[url=https://picturepush.com/public/16067402][img=https://www1.picturepush.com/photo/a/16067402/220/16067402.jpg][/url]

IC6800 & IC6801 gave +9V and respectively +2,49V

Already checked various components all over the board, i am out of ideas.

Any idea or help would be apreciated.
 
Sony KV29-FX60 kompozit bemeneten "rossz" a hang
Sziasztok! RGB SCART bemeneten jó a hang, kompozit SCART bemeneten kicsit tompa. Ezenkívül mintha dinamika-kompresszió is lenne. Hiába hangosítom, a hangerő alig változik. Vagyis a zaj jobban nő, mint a hasznos jel. Mint némely rádióadók adásprocesszorral :-? Nem értem, miért más a hangfeldolgozás a kompozit SCART bemenetről, mint az RGB SCART-ról. És hogyan lehetne megszüntetni? Üdv, lcsaszar
Sony KDL32S2010 ki-be kapcsol.
Sziasztok. Fent nevezett készülék a következő hibával jött. Bekapcsol, majd kis idő elteltével pár másodpercig van kép, májd kikapcsol. Ezt háromszor megismétli, majd a készenlét ledje kilencet villog. A csöveket cseréltem, de a hiba továbbra is ugyanúgy megmaradt. Kondik mérve a tápban, és az inverteren is. Nincs valami ötletetek, mi lehet? A segítséget előre is köszönöm.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce