Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
TDK CAPACITORS TECHNICAL INFO
OTHER - OTHER
Type: (PDF)
Size
1.3 MB
Page
42
Category
OTHER
OTHER
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
TDK CAPACITORS TECHNICAL INFO service manual (1st page)
Preview of TDK CAPACITORS TECHNICAL INFO [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
TDK CAPACITORS TECHNICAL INFO service manual (2nd page)
Preview of TDK CAPACITORS TECHNICAL INFO [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant OTHER forum topics:
LCD TV-k háttérvilágítása MEGOLDVA!
Sziasztok!
Van egy Metz, hagyományos TV-m, amin gyárilag beépített háttérvilágítás van, és igen kellemes a szememnek. A távval lehet be-ki  kapcsolni, valamint a fényerőt is szabályozni.
Ezen felbuzdulva arra gondoltam, hogy az újabb, LG LCD TV-n is szeretnék háttérvilágítást, ami úgy működne, hogy a TV bekapcsolásakor a hálózati kábelre szerelt érzékelő a bekapcsoláskor érzékelné az áramerősség változást, és bekapcsolná a LED-szalagos háttérvilágítást. Próbáltam tekercsen átvezetni a hálózati kábelt, de sajnos ez nem jött össze, nagyon kevés indukált fesz, keletkezett. Tudna segíteni valaki, hogy lehetne megoldani a Tv megbontása nélkül?
Köszönettel:
Attila
QUINT PS-230AC/24DC/10 tápegység hiba
Üdv! Egy PHOENIX tápegység -QUINT PS-230AC/24DC/10- javításához kérem a segítségeteket. Erről van szó: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/us?uri=pxc-oc-itemdetail:pid=2939373&library=usen&tab=1 A táp meghibásodásakor nem volt terhelve, és a kimenő feszültsége elkezdett "hintázni". (A kimenő feszültség felment 30V-ra, majd visszaesett 16V-ra, ide - oda) Pár perc után a tápból kijött a működtető füst. Mint utóbb kiderült a kapcsoló fet drain körében levő ellenállás égett el. Valamennyi félvezetőt és kondit kimértem, jók. Egy alkatrészről nem tudok gyakorlatilag semmit, egy FET 7779 jelzésű kockáról. A két vastagabbik, ill. a vékony lábak között rövidzár mérhető. A kérdésem az, mi ez az alkatrész (esetleg adatlap), hol lehet beszerezni, ill. az elégett ellenállás mekkora lehet. Előre is kösz a segítséget!
TR-9158A FOK-GYEM tápegység, kevés (nincs) kimeneti feszültség. MEGOLDVA
Sziasztok! Mivel "annyira ráérek" rám bíztak egy ilyen masinát, hátha lelket lehelek bele.. ez meg is történt(a hálózati kapcsolót egyedül megjavítottam) de itt kezdődnek a gondok. (mérve minden alkatrész jónak tűnik) Bekapcsoláskor a feszültség kb. 1V-ról indul és akár 13V-ig felmegy úgy fél perc alatt. (maximumra tekerve) E tartományon belül szabályoz is szépen és terhelhető. Trafón váltó rendben.. Próbáltam a rajz szerinti értékeket megmérni, viszont egy sem stimmelt. Itt akadtam el, mert ugyebár valahol el kellene kezdeni a hiba keresését. Tehát ha valakinek lenne "távgyógyító" ötlete és megosztaná, lehet nem :szetver: Köszönettel: Kiss Z. Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült megjavítani! Problémát kezdetben egy szakadozó mérőzsinor és vacakoló (ezt a kis "gagyi" műszert szoktam egyszerűbb mérésekhez használni, ezt nem sajnálom ha tönkremegy) multiméter okozta a hiba kiderítésében. Utána nagyon leragadtam a tirisztorok hibájánál... mint arra sokan utaltak, tévesen. Innentől viszonylag egyszerű dolgom volt. (közben ic és tranyók cseréje megtörtént) Tehát nézve a rajzot lekövettem a vezérlést immár jó műszerrel és szkóppal. Lényegében egy a T2 pozícióban levő tranzisztor szi..tott. Ez rossz volt és cseréltem, de közben nem néztem a rajzot. Ezért szintén pnp ment bele, holott ez a rajz szerint npn. Jó néhány kontakthiba fűszerezte még a hibát, viszont ezek elhárítása után immár tökéletesen működik a tápegység.
Veszprém rádió Zajzár probléma
Szervusztok! Kis gondom akadt egy Veszprém adóvevővel. Nevezetesen az, hogy a zajzár sajnos nem akar működni. Az ominózus panelen (XE401-25) ahol a zajzár is található már az összes tranzisztort (nem kis gond árán miután germánium tranyók )és elkót kicseréltem, de a ZZ továbbra sem működik. Adás és vétel is van kifogástalanul, a vezérlőpanelen a kapcsoló is tökéletesen teszi a dolgát. Kérem, hogy aki behatóbban ismeri ennek a rádiónak a nem egyszerű lelki világát segítsen a probléma megoldásában. Köszönöm.
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling