Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

BELMONT RADIO CORP. 440 SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
84.8 KB
Page
3
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar belmont manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
BELMONT RADIO CORP. 440 SCH service manual (1st page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 440 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
BELMONT RADIO CORP. 440 SCH service manual (2nd page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 440 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    BELMONT RADIO CORP. 440
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Philips AS665C
Sziasztok! Adott a fenti típusú készülék. A probléma az, hogy nem működik a magnó és a cd lejátszó része. Kérek szépen segitséget hozzá. Kapcsrajz megvan. Köszönöm előre is! Üdv. Gyuri
Audio/SPDIF jel átvitele rádiófrekvencián... MEGOLDVA: Video Senderrel
Korábban már felmerült talán 2-3 éve a kérdés, akkor végül nem lett rá szükség, de most ismét aktuálissá vált. Kb. 80 méter távolságot kell áthidalnom kábel nélkül (víz felett) audio jellel, ahol a fizikai rálátás korlátozott. (Infra nem használható a napfény miatt sem és a rálátás hiánya miatt sem.) . A sima FM adó (transmitter) vagy kevés (10mW) és gagyi hangzású ehhez, vagy nagy teljesítményű (6W), ami már megfelelne, de ez a rádiós mikrofonokat is bezavarja a nagy teljesítménye miatt, tehát a standard analóg FM átvitel megbukott. Több helyen olvastam, hogy átlag "video sender" elég volt ahhoz, hogy a SPDIF kimenetet a sender video csatlakozójára kötve a receiver-en egy még működő SPDIF jel legyen, de ezt oszcilloszkóppal mérték és a küldött/fogadott hullámok sokat torzultak, noha a hang ennek ellenére hibátlan maradt. Gondolom ez a vevő korrekciós képességétől is függ. Bár ezek a régi videó senderek 20-30m-re adtak csupán (szobán belül)... a tesztelő egy 5,8GHz-es drónkamera adóját használta erre a célra. Neki a fizikai mozgás volt a problémája, mert a vevője mozgott... nekem nem mozogna, de előtte az emberek igen. Analóg jeles átvitel is megfelelne, csak ott nő az alapzaj, torzul a hang és az FM adás zavarja a mikrofonokat. (Mondjuk a mikrofonokat is használhatnám átvitelre, de 1 vevő van 4 mikrofonhoz és az a keverő mellett kell legyen és nem az erősítő mellett, tehát bár lenne megoldás, de ez is kilőve, hiszen saját rendeltetésére is kell használni... plusz itt is alapzajjal kellett volna számolni (meg átalakítással: line bemenet). Wifi/bluetooth átvitel nem opció, mert több ilyen eszköz van az adott helyen, így azok interferenciája megakasztaná a hangot. (2,4GHz teljesen kizárva.) Van bármi lehetőség, hogy ne kelljen 20eFt-ért (1,2GHz/1,3GHz/5,8GHz-es) audio sender-receiver párost venni, hanem olcsóbban is kivitelezhető? A videó sender-receiver páros pl. 15eFt-os összeg lenne "csak", de az csak képet sugároz és max monó hangot, tehát abban kizárólag a SPDIF megoldás létezne, ha a vevő tudja kezelni a torzult hullámokat (ami így lutri, hiszen vásárlás előtt nem tudom tesztelni). Profi eszköz kapható a célra 40-80eFt között, de 2 alkalomra kell, így nem kifizetődő. A késleltetés is szempont, hogy 40ms alatt legyen, hiszen mikrofonba is beszélnek és tudom milyen zavaró késve visszahallani az elmondott szöveget!
Yamaha RX-V496RDS , nem lehet bekapcsolni .
Üdv. mindenkinek . Nem az én világom ,de van mikor nem lehet nem-et mondani . Nos alapból sötét a kijelző és  a standby/on megnyomására be-ki kapcsol a készenléti panelon a relé , és bevillan a kijelző , ilyenkor egy pillanatra megjelenik a fesz. a végfok tranzisztorokon és lassan lecsökken . Innen hava tovább ?
Yamah RX-V540 nem szól, direktben ok
Üdv mindenkinek!

Adott a tárgyi erősítő, ami teljesen süket, minden funkció működik. A mérések után arra jöttem rá, hogy a uC nem ad órajelet a BD IC-k részére, de adatjel az megy. Terhelés nélkül sem, így szerintem a port megadta magát.
Valakinek volt már ilyen gondja? Külső órajellel megoldható szerintetek? Illetve a frekvencia is kérdéses, mert leírásban nincs. BD IC-knél is minimum 500kHz van a leírásban.

Előre is köszi a segítséget, tippeket.
 
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce