You are here

Asztali PC, Win 7-tel furcsa viselkedés. (megjavítva)

70 posts / 0 new
Last post
cssztivi

Üdv a tanyasiaknak.
2.8 GHz pc, 2 Gb memóriával alapban szépen működik. Minden parancsot azonnal végrehajt. Abban a pillanatban, hogy felmegy a netre, katasztrófa a viselkedése. Mindegy hogy Mozzilla, vagy Google Crom, a parancsokat késve hajtja végre. Van hogy 10 mp kell várni, hogy történjen valami. Ha többször kattintok, akkor egy idő után elkezdi sorban végrehajtani, és úgy megkever, hogy azt sem tudom mi történik. Már a vírus irtókat is leállítottam de nem változik
semmi. Többször vírusmentesítettem, malware-t irtottam, de nem változik. Nagyon zavaró, mert sokszor elfelejtem, hogy várni kell, és többször kattintok, ami komoly keveredést okoz.
Mit kellene megnézni, vagy frissíteni, lecserélni, hogy ezt ne csinálja? Köszi a válaszokat.

Új win7, frissítés letíltva, és OPERA Azóta minden ok.

Sponsored link
Comments
uniman

Inkább átraktam a "mondanivalómat" egy másik topikba...talán itt is megállta volna a helyét.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Üdv mindenki!
A gép továbbra is csinálta a furcsaságait. Most rászántam magam az újratelepítésre. A gép szuperül megy internet nélkül. Felraktam rá egy régi mozzillát, ami még az XP-n volt. Minden ok, de sok oldal már nem megy vele. Ami ment az flottul ment. Na mondok megfrissítem. Az új szuper hiper mozzilla nem megy, akadozik önállósítja magát, nagy késéssel hajt végre mindent. nem tudom a könyvjelzőket importálni, szóval ko.
Az a kérdés, létezik olyan kereső ami nem szuperhiper és használható?
Köszi István.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fecoka
Fecoka's picture

Hello!

Esetleg a próba kedvéért indíts egy PEN-ről vagy DVD-ről egy Live LUbuntut. Ha onnan is lassú a netes munka akkor hardware probléma. Ha onnan kifogástalan, akkor software probléma.

Üdv.

Fecóka

u.i: Legalább a vírusok lehetséges konvergenciája is ki lesz csukva. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia.
Ez jó lenne, de ennyire már nem értek a géphez. Én inkább hardwares vagyok. Nem tudom honnan kell letölteni, és hogyan kell használni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

F-Yoci

Üdv! Múltkor egy fórumon olvastam hasonló problémát, ott kis gépigényű, gyors böngészőnek a K-Meleon -t ajánlották. Kipróbáltam a saját gépemen utána (igaz az 4x3ghz), és tényleg érezhetően gyorsabb, mint a Crome vagy a Firefox.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia4
Na letöltöttem, beüzemeltem, és mit ad isten rögtön reagál minden kattra. Szépen dolgozik. A videók még akadoznak, de valószínű képernyő dryvert kéne frisíteni. Az a lényeg, hogy a net nem akadozik.
Köszönet, még barátkozom az angol nyelvvel.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Szia!
Kicsi a lehetősége, hogy a YouTube-n lévő videók is akadás nélkül menjenek vele, mert ott olyan Flash van használatban, amit a régi gépek általában már nem tudnak. Ez a böngésző kevésbé veszi a gépet igénybe, mint pl. a Crome.
Találkoztam olyannal is, hogy kiírta bizonyos videókra, hogy frissítsek böngészőt...

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

lcsaszar

Szia!

Keresőnek a Google teljesen jó. Az emberek 99.99%-a ezt használja. Más baj lehet a gépeddel. Én most telepítettem Windows 7-et, és nem tapasztaltam hasonló problémát, mint amit leírtál. Böngészőnek az IE8-on kívül (ami alapban benne van) feltettem még a Google Chrome-ot és az Operát. Mozillát, Firefoxot felejtsd el.
Esetleg nézd meg a böngészőkben a bővítményeket, és ami nem kell, azt tiltsd le.

Üdv, lcsaszar

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia!
Amikor elkezdte a hülyeséget Crome volt rajta. Gondoltam az automatikus frissítés miatt van. Megpróbáltam lecserélni a Firefox-ra. Azzal is belassult. Most hogy újraraktam, maga a gép szuper, csak a netnél hüjül. A ferifoxban nincs semmi kiegészítő letöltve, és engedélyezve. Az a szép, hogy a Sony laptop ugyan erről az AP-ről, ugyan ezzel a win. 7-tel simán jó. Mint írtam, a régi firefox sokkal jobban ment ezen a telepítésen.
Tovább kínlódok, keresek, hátha egyszer bejön. Már utálom azt is aki kitalálta. A régi 386-os win 2000-el soha nem csinált ilyet. Ment mint a szél.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman

Hello.
De, ha például, az előző telepítésű windows alatt használt pendrájvot most újra bedugtad a PC-dbe...akkor az esetleges fertőzés is átjuthatott az új telepítésű gépedre.
Erre sokan nem is gondolnak...és az alaplapjuk elmentett driver-eit vagy kedvenc programjaikat tartalmazó pendrájvot gondolkozás nélkül bedugják a számítógépükbe.
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia.
Kösz, nem használok ilyen célra pent. Csak saját doksikat szoktam pen-re menteni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman

Hello.
Tulajdonképpen mindegy mi van a pendrájvom...még üres pendrájval is át lehet "csempészni" a férgeket egy fertőzésmentes gépre.
De sokszor elmélkedem, hogy hogyan is legyen egy új telepítés esetében...Pl. a tiédre hogyan vajon hogyan került rá a Firefox?
Letöltötted a netről és telepítetted? Ha igen, akkor te felmerészkedtél az internetre egy védtelen, mindennemű vírusvédelmet nélkülöző PC-vel? :jajj:

Már a vírusölő utáni keresgélés a neten is fertőzésveszéllyel járhat. Igaz kicsi eséllyel, de megvan rá a lehetőség.

Én, ha telepítek egy OP-t, akkor a szükséges böngészők, vírusölők, (az esetleges hardverspecifikus driverek) már jó előre egy pendrájva össze vannak válogatva (természetesen garantáltan vírusmentesen)...telepítés közben a net sincs csatlakoztatva a PC-hez (nagy ritkán előfordul, hogy a windows sem ismeri fel a hálózati kártyát, akkor mindenképpen szükséges a lan kártya drivert külső adathordozóról telepíteni - vagy egy másik lan kártyát bedugni, amelyet a win felismer)
Továbbá azt is tudjuk, hogy legtöbbször jobb a gyártó meghajtóprogramjait használni, mint a windows beépített driver-jeit... Bár ezzel sokan nem nagyon törődnek, a lényeg, hogy "menjen" a windows...aztán csodálkoznak, ha valami nem stimmel, vagy "lassú"...

Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia.
Azért nem vagyok teljesen kezdő, és arra már én is rájöttem, hogy egy jól működő verzió exéjét minden szükséges proginak lementettem egy telepítő mappába. Erről szoktam felrakni a keresőt, meg másokat. Amint használom úgyis kéri a frissítést. Most is így történt. Valószínű, hogy majd gépet kell cserélnem, ha lesz rá mód. Addig kínlódok.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman

Hello.
"telepítő mappa"... :jajj: : Nem írtam ugyan, de újratelepítéskor a régi HDD teljes tartalmát (partíció) "megsemmisítem"...azon egyetlen bájt sem marad a régi fájlokból, nem hogy egy "mappa"... :hmmm:
Ha az általad megnevezett "telepítő mappa" ott van, ahol sejtem... :szetver:

Böngészőim közül jelenleg nélkülözöm az "Opera"-t és a Firefoxot:

Üdv.:Uniman

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

imrus101

Szia!
Azt nem írtad, hogy milyen típusú a processzor. Az órajel nem mond el mindent. Itt tudod megnézni: Vezérlőpult -> Rendszer. Ha Pentium 4, akkor a géped már csaknem 10 éves, nem nagyon lehet semmilyen trükkel felgyorsítani. A probléma nem a netre kapcsolódással van, hanem magukkal a modern böngészőkkel. Nagy méretűek, sok memóriát foglalnak, hogy a mai weboldalakat meg tudják jeleníteni. A 2GB memória ehhez elég karcsú. Hiába ugyanaz a Win7, ha lassú gépre rakjuk fel, az nem lesz gyors. Lehet próbálkozni memóriabővítéssel, HDD cserével (esetleg SSD-re), de valószínűleg jobban jársz, ha veszel egy használt, de korszerűbb gépet.
Nekem is van egy hasonló korú gépem, szenvedés vele bármit is csinálni.
Ha újabb proci van benne, akkor érdemes memóriát bővíteni először.
imrus101

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Köszönöm,
egyenlőre most megy, úgy látszik ezzel a keresővel megbarátkozott. A géppel kapcsolatban biztosan igazad van. Valószínű ez a kereső (K-Meleon) kisebb igényű, és így jobban fut. Sajnos nincs pénzem most gépet cserélni. Ha volna nem kínlódnék, de ennek is van haszna. Tanul az ember.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Kedves tanyasi sorstársak.
Mindenki megnyugtatására kiderült a hiba, csak várni kellett rá. A gép kiírta, hogy dugjam rá a pó tcsatlakozót a videó kártyába, mert kevés az áramellátás. Na beleestem a gépbe, és amikor megfogtam a kártyát, hogy kiveszem, megsütötte a kezem. A rajta lévő ventillátor lassan lassan beált, és már nem is forgott, de az áramot egyre jobban zabálta. Ez egy Gainward hűtős kártya. Kicserélve a reakcióidő szinte 0-ra csökkent. A netes lassúság még megvan, de már legalább nem kever be, mert nem kell többször kattintgatni. Kevés időm van rá, de most jön az újratelepít dolog.
Köszönet, az idő sokszor a legjobb hibakereső, csak kevés van belőle.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Üdv mindenki.
Köszönöm a segítséget, nem akarok további hullámokat gerjeszteni. Benéztem a mozzillába, és kb 6 féle kereső, azaz mind be volt kapcsolva. Most csak a googlit hagytam, meg a cccleanert végighajtottam, és elfogadható lett a gép. Most már folyamatosan pörög a róka, nem akadozik. Ezzel el leszek amíg lesz időm újrarakni az egészet.
Köszönet! István

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54's picture

Szia !
Fogd az egész kacatot és vidd el valahová ahol van vezetékes, elfogadható net és ott próbáld ki. Ha ott jó akkor értelem szerűen nem a gépeddel van a hiba. A mobilstick amiről a neted van, vagy rosszul értem tud ilyen idegesítő lenni. A szolgáltatók döngetik a mellüket holott a minimális szolgáltatott sávszélesség akár nulla is lehet. Egy időben rákényszerültem erre (zugló kellős közepén, még csak nem is egy eldugott zsákfaluban) és rengeteget szívtam vele.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Bocsika! Félreértés.Ez nem mobil stick, mint ahogy írtam WiFi stick. Erről a WiFi ről megy egy laptop is, ami normális. Azon is mozzilla van. Én arra gondolok, hogy a mozzillán van valami kurfinc ami ezt okozza.
Sajnos nem tudok csak esténként ezzel foglalkozni, így elnézést ha nem válaszolok rögtön.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman

Hello.
Még nem derült ki, hogy az "Automatikus fríssítés" ki lett kapcsolva? ...mert, ha nem és friss a telepítés...
Ezenkívül kevés annyit írni, hogy "Win 7"...a "B"-ét is le kell írni, mert többféle változata van a windows hétnek !
De lefogadom, hogy nem a "Windows 7 Starter" került a "mituggyamén" milyen hardverrel rendelkező számítógépedre..."2.8 GHz pc, 2 M Gb" az kevés! :hmmm:
"Vírusmentesítettem, malware..." ennek eredményét sem tudjuk, mert, ha találtak volna valamilyen problémát, azt nem biztos, hogy sikeresen ki is irtották.
A "Feladatkezelőben" is látható, ha valami nagyon megizzasztja a procit...
Aztán még hátravan a "kérdés", hogy mennyire sikerült "eredeti" szoftvert prezentálnod a PC-re...avagy kétes forrásból származó került rá?
A "gyengélkedő" HDD is lehetne még probléma...
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia!
Talán elkerülte a figyelmedet, a gép ha nincs a neten tökéletesen működik. Akkor is az a win. van rajta, és ua. az hardver. Talán a win. defendert kéne leállítani? Egyik vírusírtó sem talált semmit. (malware bytes,és a comodó van rajta de nincs állandóra bekapcsolva.

0

Vote up!

You voted ‘up’

iparos
iparos's picture

Üdv!
"Talán a win. defendert kéne leállítani?"
Bingó!
Épp a napokban váltottam védelmi szoftvert és az új telepítése előtt, a régi maradványainak eltávolítása alatt aktiválódott az addig kikapcsolt defender és a windows update pedig munkához látott, hogy keressen neki friss vírusadatbázist.

A comodo -t kellene állandóra bekapcsolni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

És mit csinálsz a géppel amikor nincs neten? Ha kb. semmit akkor nem csoda, hogy megy, de manapság a böngészés is sok memóriát és processzoridőt igényel.

Ja és ahogy uniman is írja, nem ártana esetleg válaszra is méltatni azt, aki segíteni próbál...

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia!
Akkor nyomtatott paneleket szoktam tervezni, meg szervízdoksikat olvasni, valamint videőkat szerkeszteni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman

Hello.
Jó pár kérdésre (nem csak az általam kérdezettekre) nem válaszoltál !
Ha nem adsz választ, akkor segítséget se várj a továbbiakban a válasz nélkül hagyott hozzászólóktól!
(Ha kérdezünk, akkor illő lenne "on-line" lenni hosszabb ideig, nem csak napi 1X rövid időre, átfutunk a leírtak felett...)
Nem mindegy, hogy a windows éppen net nélkül "tétlenkedik", vagy ahhoz kapcsolódva "felpörög", mert valami "dolgozik" a háttérben.

A "Defender"... :jajj: Azt bizony talán inkább el sem kellett volna "indítanod"...

Amíg a "Feladatkezelőben" futó gyanús programokat egyesével nem állítod le, nem fog kiderülni, hogy mi a probléma !

Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

bodnarphoto

Sziasztok!

A frissítést érdemes letiltani szolgáltatásoknál is, mert meg tudja fogni a gépet.
Szolgáltatásoknál Windows Update.
És még két dolgot érdemes letiltani szolgáltatásoknál, amik szintén tudnak lassulást okozni:
-Windows Search
-Előtöltés.

Ezek után próbáld ki, hogy lesz-e javulás.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Bocsi, ezt valóban nem írtam. Sosem hagyom az automata frissítést. Nem bírom, ha nélkülem csinál valamit a gép.

0

Vote up!

You voted ‘up’

iparos
iparos's picture

Üdv!
Innen érdemes leszedni az összes eddigi frissítésekkel integrált és legális "konyhakész" telepítőt:

http://oprend.hu/infusions/integrated_systems_panel/index.php

Windows 7 SP1 AIO x86 Integrated November 2016 IE11 Hungarian-Kori

2017 -től már csak havi egy csomagban jön frissítés.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

A frissítést inkább ne tiltsa le, flejebb linkeltem a megoldást rá.

0

Vote up!

You voted ‘up’

skorpio
skorpio's picture

szervusztok
...ugyan ez a problema nalam is,mar mindent elkovettem,nem ertem mi a problema...meg a telepites rendben is,de ha a netrol akarom a Google cromot telepiteni,egesz nap szotyog.
es meg egy kerdes ...a Google cromot magyarul honnan tudom letolteni?forgat,ide oda iranyit es vegtelen folyamat az eredmeny
...es a feladatkezeloben nincs lista

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Inkább ne töltsd le a gógle krómot, jobban jársz..

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia
Például innen.

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia!
Először is azt jó lenne tisztázni, hogy ha netre csatlakozik, már akkor viselkedik így, vagy csak akkor, ha valamilyen böngészőt elindítasz.
Ha netre csatlakozáskor már elkezdi a lassulást, akkor ki kellene deríteni, hogy mi kezd el háttérben a netre szaladgálni. Egy jó tűzfallal és szabályrendszerrel már lehet rajta segíteni.
Ha viszont csak böngésző elindítása után csinálja, akkor például meg kell nézni a toolbar-okat és amire egyáltalán nincs szükség azt törölni.
Sok-sok, rengeteg dolog van még, de jó lenne többet tudni az esetről.

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

" 2 Mb memóriával alapban szépen működik"

Üdv.:
Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia! Te biztosan jobban értesz a PC hez, így azt is tudod, hogy 2Mb el se indul, így ez csak melléírás lehet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

skorpio
skorpio's picture

szia
...de tudod,hogy 2Gigat akart irni,ez ertheto

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia.
Erre csak azért nem reagáltam, mert remélem, hogy csak elírás. 2Megára még az XP-t sem lehet ráhúzni, nem hogy a hetet.

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

I.Gábor

Már megbocsássatok! Hol találtok sz.gépbe való 2Mb-os memóriát ? A régi 286-osokba volt, de az alaplapon...Tehát egyértelműen csak kekec az ilyen visszakérdezés! Bocs a bele vaúúúú-ért!

0

Vote up!

You voted ‘up’

szoke
szoke's picture

Szia.
Nem tudom miért nekem címezted, mikor nem is kötekedtem.
Jól megváltozott az itteni "élet".....

Üdv: Szőke

0

Vote up!

You voted ‘up’

Johny81

Én anno 2004ben 256megás ramosra telepítettem az xp-t és nem volt kicsi,mert volt 128as is abban az időben...:D

0

Vote up!

You voted ‘up’

melyon

Üdv.
nem derül ki milyen LAN-t használsz.... alaplapi-, ill. Wlan kártyád van.
először is kipróbálnám egy másik USB-s Wlan kártyával és a hozzá való driverrel. (pld.: TP-Link TL-WN722N )
ha ezzel is a fentieket produkálja akkor csatlakozom az előttem szólókhoz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

OK. Az helyzet, hogy ezt azóta csinálja , amióta win7 van rajta. A XP vel sosem volt baj. Ugyan az a konfig.
Eleinte nem volt ilyen durva. Egyébként WI-FI stick-ről megy, és a win7 elött is ezzel ment.

0

Vote up!

You voted ‘up’

lcsaszar

Szia!

Szóval amikor bedugod a wifi sticket az USB-be, akkor rögtön elkezd lassulni a gép? Még akkor is, ha nem nyitsz meg böngészőt? Tehát pl. egy notepad-et sem enged megnyitni? Vagy csak a weboldalakat hozza be lassan? Azt meg tudod nézni, hogy mennyi a hálózati forgalom, és mennyi a CPU terhelése. Memóriahasználat, virtuális memória swap, stb. Indítsd el a Task Managert (Feladatkezelő), ott láthatóak ezek.

Üdv, lcsaszar

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

A wifi stick állandóan be van dugva. Ez a lassulás csak a web lapokon jelentkezik. Közben ha a total commandert vagy mást használok, az rendben van.

0

Vote up!

You voted ‘up’

lcsaszar

Szia!

Meg lehet próbálni az interfész MTU-t lecsökkenteni. A neten le van írva, hogy hogyan és miért.

Üdv, lcsaszar

0

Vote up!

You voted ‘up’

torokj

Szia,
CTRL Alt Del,feladatkezelő,ott látod mik futnak,mi használja a rendszer erőforrásait.
Nem frissít a háttérben? Dríverek rendben?

0

Vote up!

You voted ‘up’

ata2k6

Command prompt ablakba beirod: netstat -nao

Előjönnek a kimenő csatlakozások, IP cim és PID a listában.
Utána a feladatkezelőben is megkeresed a PID-et és máris tisztában lehetsz melyik a malomkő amit a géped vonszol...

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Bocsi de ez nekem magas, mint tetűnek a tyúklétra.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia! állandóan nem frissíthet, de ezt állandóan csinálja. A feladatkezelővel az a baj, hogy nem tudom eldönteni, mi fontos, és mi nem. Nem is enged akármit leállítani.

0

Vote up!

You voted ‘up’

torokj

Csinálj a feladatkezelőről egy screenshot-ot,tedd fel ide,hátha kiderül a turpisság!
A google chrome-mal volt bajom nekem is egy régebbi gépen,aztán maradt a mozilla.Ha jól emlékszem, a chrome már olyan processzor utasításokat használ,ami a régiekbe nincs,vagy szoftveresen emulálható és az lassítja.(Kompatibilitás probléma)

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Dehogynem frissíthet, ha az svchost.exe nevű file eszi a processzort, akkor a frissítéseket keres ami ilyen olds gépnél akár napokig is tarthat, ha 0-24-ben magára van hagyva, mivel a W7 frissítési szolgáltatása telejesen el van havazva a sok frissítés miatt.
De van patch és egy frissítőcsomag hozzá ami felrak egyben egy rakat frissítést és utána már nem tart sokáig újabb frissítéseket keresni. A feladatkezelőben azt nézd, mekkora a processzor terhelése és mennyire van tele a memória. A HDD ilyenkor folyamatosan dolgozik? (swap)

Előbb ezek kellenek amik frissítik a frissítőt. :)x86-x64

Itt vannak maguk a frissítés csomagok. x86-x64

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Sziasztok!
Ha nincs rajta sok program, akkor telepítsed újra, és rögtön jó lesz a gép. Ez a leggyorsabb, és legbiztosabb megoldás. Én ezt tenném. Durván egy-két óra, és ne használj vírusírtót...

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

torokj

Szia,
Vírusirtó nélkül a mai világban? Elég merész gondolat!
Még a vírusirtókat is igencsak szelektálni kell,egyik másik semmit nem ér.Az ingyeneseket meg említeni sem érdemes.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Egy évtizede megvagyok vírusírtó nélkül pedig még windows-os szerverem is van doménnel mindennel. Semmit nem ér a vírusírtó, ésszel kell használni a netet, le kell tiltani az automatikus lejátszást stb. Ha gyanús file van, ott van a vírustotal amivel lehet ellenőrizni bármit. Ingyenes és fizetős vírusírtós gépekről is szoktam pucolni a szart a windows defender meg s smart screen meg minden hasonló ellenére is. Ja meg a szkript, vagy reklámblokkoló is jól jöhet és akkor pornót is lehet nézni mindenféle oldalon. :)

Ja és frissíteni kell a szoftvereket és akkor nem találnak be a botok a hátsókapukon keresztül és csinálnak zombit a gépedből anélkül, hogy a vírusírtód észrevenné. :D

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia!
Vírus írtót csak akkor használok, ha akadozik, és írtani kell.Telepítés ok. de sajnálom a felépítményt. Ha van más megoldás ,akkor inkább azt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Szia!
Már régóta fennáll ez a hiba nálad. Tegnap óta talán többet foglalkozol vele...
Ha mondjuk tegnap valamikor elkezdted volna az újra telepítést, már régen túl lennél rajta. Minél tovább vársz vele, annál többet fogsz "szenvedni" vele.
Olvasom, hogy a WiFi-hez stick-et használsz. Biztosan jó az internet vétel nálad? Elég gyors? Ha lassú a Net, az is okozhatja, hogy nem tudsz semmit gyorsan megnyitni a böngészőben.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Szia!
Nem csak a megnyitással van gond hanem utána az oldalakon bármire kattintok, csak nagy késéssel hajtja végre. Az írás pl. megy simán. Rohadt kellemetlen, mert kattintok egyet, pl. a gmail bezérésra, nem csinál semmit. Pár másodperc múlva katt mégegyet, mert azt hiszi az ember, hogy nem vette be az elsőt, erre kijön egy másik oldal, mert az első katt tul. képpen jó volt de nem történt semmi, a második meg már fül alatti levélre kattintott, és később azt hozza elő, nem a bezárást.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Sziasztok!
Egy barátom a laptopját, ami Pesten jól, és gyorsan működik, levitte a Balatonhoz, Siófokra. Ott Telekom-os Stikkel használta, inkább használta volna, mert olyan lassan nyitott meg bármelyik oldalt, hogy nem lehetett kivárni. Szinte használhatatlan volt a gép. Próbaképpen készítettünk vele /Nagyon nehéz volt kivárni/ egy sebesség tesztet. Az eredmény közel volt a nullához! Készíthetnél Te is egy- két sebességtesztet, és mindjárt "képben lennénk". Könnyen lehet, hogy nem is a Win7-el van a gond, hanem az Internettel, esetleg a hálókártyáddal.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman

Hello.
"Telekom-os Stik" ...már rég kiderült, hogy "mezei" USB WIFI vevő használatáról van szó (Igaz én azzal is tudom venni a "Telekom" (Fon)-t... :D
"Ez nem mobil stick, mint ahogy írtam WiFi stick"
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54's picture

Szia !
""Ez nem mobil stick, mint ahogy írtam WiFi stick"" Ezzel csak óvatosan. Van a cégnek vodás Wifi stick-je (így hívják náluk) amely veszi a mobil netet USB-n csatlakoztatható egy PC-re vagy laptopra de van egyidejűleg Wifi kijárata is. Talán a topik nyitója nem fogalmazott egyértelműen.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman

Hello.
Az tán inkább "MiFi", azaz mobil (hordozható) WiFi "Hotspot"...vagy nem?
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Sziasztok!
És az a mezei USB WiFi vevő jól működik? Van sebesség? Én erről az oldalról indulnék el.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Köszöntök mindenkit!
Megnyugtatásul, egy Netgear mezei WiFi stick van a gépben, és már előzőleg írtam, hogy ugyan erről az 5 gépet kiszolgálni tudó Air Live AP ről megy egy laptop is hiba nélkül.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Sziasztok!
Biztosabbak lennénk, ha sikerülne egy sebességtesztet készítened! /Pár perc az egész, és sokat segítene!/ Ha az jó eredményt produkál, és mégis lassú a böngésző, akkor nem ott kell keresni a hibát. Sok weblap a legújabb Flash-t használja, és ezt a Win7 nem biztos, hogy támogatja. Azt tudom, hogy sok régebbi gép XP-n azért is szaggat, és lassú a böngészője, és nem megy jól a YouTube-n, mert az oldalon olyan Flash van, amit az XP már nem "visel el", ill. gyenge hozzá.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman

Hello.
A topkigazda már a megoldást is leírta..csupán elhanyagolta azt a topiknyitóba bejegyezni...
"Benéztem a mozzillába, és kb 6 féle kereső, azaz mind be volt kapcsolva. Most csak a googlit hagytam" ...ezt is le kéne magyarra fordítani? :hmmm:
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Elnézést, ezt azért írtam utólag, mert utólag is történt. Nyilván ha ezt előbb csinálom, és ettől megjavul. nem nyitok topikot, mert nincs időm szórakozni. Még nem 100-as de foglalkozom vele. Az eredményt megírom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Sziasztok!
Amikor van internet sávszélesség, lehet megnyitva akár 10 oldal is...

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

cssztivi

Valamikor az első 386 gépemen több web lap, és 5 csetszoba volt megnyitva de sosem sántikált. A Win 7 ben is van egy halom olyan szolgáltatás, amit sosem fogok használni. Ezek a gépek nem munkára vannak kitalálva. Ahhoz át kéne állni LInux-ra, de nekem az már sok.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content