Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

HTSZ TR-0811 TV WOBBULATOR

METER - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
249.9 KB
Page
1
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar htsz manual?
Document preview [1st page]
HTSZ TR-0811 TV WOBBULATOR service manual (1st page)
Preview of HTSZ TR-0811 TV WOBBULATOR [1st page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    HTSZ TR-0811 WOBBULATOR TR0811 TV TR 0811
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
HTSZ TR0836/T046 P-S generátor szintézer hibája (Megoldva)
Szevasztok! Fenti generátoromat sikerült egyszer-kétszer lerántanom a polcról. Nem biztos, hogy attól, de a következő hibát produkálja. A videó kimenete hibátlan. A VHF csatornákon működik. Tovább kapcsolva az UHF csatornák elején már nincs RF kimenő jel. Arra gondoltam, hogy az UHF oszcillátor nem működik. Kicsit belenézve, méregetve, kiderült, hogy az UHF oszcillátora "rendszertelenül" kap hangoló feszültséget. Ha a 10x kapcsolót kettesre állítom, már nincs hangoló feszültség. Ha tovább tekerem, az ötös- hatos állásnál megjelenik, és korrekt frekvencián, (csatornán) működik. Ha a 10x kapcsolót visszafelé léptetem, működik még a hármas állásban is, de a kettesnél ismét megszűnik a hangoló feszültség. Remélem sikerült érthetően leírnom a jelenséget. Kérdezem a tapasztalt kollégákat, hogy mi lehet a fentiek oka, esetlegesen a dekád kapcsoló okozhat-e ilyen hibát? Hogyan tudom ezt leellenőrizni? Természetesen semmi kontakt hiba, "folytonossági hiány", mechanikus sérülés. nem tapasztalható. Mivel tudomásom szerint több Kolléga is dolgozott a HTSz-ben, vélhetően e téren nagy tapasztalattal bírnak. A műszerem megjavításához kérem a segítségeteket. üdv Dr.Távadó
HTSZ TR-0841/R080 Programmable TV-channel unit RF rész nem működik (megoldva)
Helló ! Egy kis segítséget kérnék a címben megjelölt gép javításában.

Sikerült kukáznom egy HTSZ TR-0841/R080 típusú műszert. A gép kiválóan működik az RF generátor rész kivételével és ezt szeretném megjavítani. Az RF generátor rész 30-31 MHz, 40-42 MHz, 113 MHz és 298 MHz-en ad ki jeleket, az arcán levő csatornaváltó állásától függetlenül. 
Olybá tűnik, mintha a szintézer nem menne, vagy a hangoló varikapok nem kapnának hangoló feszültséget, esetleg valami miatt a gép arcán levő csatornaváltó adatai nem jutnának el a szintézerbe. Akárhogy is, a fentebb megjelölt frekvenciák kivételével a gép nem ad ki RF jelet. Ahol viszont van vivő, ott a kimeneti jel szintje állandó nagy jel, az Attenuatorral változtatható a szintje.

A jó a rosszban talán csak annyi, hogy valami infó csak eljut az RF oszcillátorig, mivel a csatornaváltó minden állásában van valamilyen frekvenciájú kimeneti jel, mindig UGYANAZ, UGYANABBAN a csatornaváltó állásban ! Tehát, pl. a 00-ás csatorna állásban mindig 30,19 MHz a vivő frekvenciája, még ha ég és föld összeér, akkor is.
Minden csatornán szép, egészséges, stabil nagy szintű a kimeneti jel. Nem változik, nem imbolyog, nem lesz máskor ugyanabban a csatorna állásban más értékű.
A 30-31 MHz és a 40-42 MHz-es frekvenciák mellett vannak felharmonikusok csökkenő jelszinttel további frekvenciákon, de a 113 MHz és a 298 MHz-nél nincsenek !

A gép egy EPROM-ból veszi az adatokat az egyes csatornákhoz. Ezek az adatok bemennek gépbe, valószínű valami előosztóba, PLL-be és aztán az EPROM-ból kiolvasott adatok alapján a céláramkör meghatároz valami osztásarányt vagy valami, vagy megy valahova. Az EPROM tartalmát leellenőriztem, az az innen a Tanyáról letölthető gépkönyvben levő tartalommal megegyezik. A biztonság okából magam is beírtam ugyanazokat az adatokat egy file-ba pozícióhelyesen és a file-t beleírtam egy üres EPROM-ba. Azzal az újonnan vésett EPROM-mal is tökugyanúgy viselkedik a műszer. Nincsenek a csatornákon a gépkönyvben megjelölt frekvenciájú RF jelek, csak az a három-négy frekvencia, amit az elején írtam.

Legelőször is, keresek egy tisztességes gépkönyvet (NEM AZT az orosz nyelvűt, ami itt van a Tanyán), ami magyarul vagy legalább angolul tárgyalja a gép működését. Meg szeretném érteni. A gépkönyvben legyenek benne legalább azok az információk, hogy mely pontokon mit kell mérnem. Nagy segítség lenne az is, ha bárki innen a Tanyáról tudna nekem egyébként HASZNÁLHATÓ ötletekkel szolgálni a javítást illetően. A géppel legalább azt szeretném elérni, hogy az RF rész a csatornaváltó állásaitól függően csináljon valamit. Azzal már bentebb leszek a hiba feltárását illetően. Szeretném megjavítani, mert amúgy egy jópofa kis műszernek látszik.

Köszönöm a segítséget. A mellékelt fotón a kérdéses műszer van rajta.
HTSZ TR-0619 / W024 képminta és wobblerszkóp doksiját keresem Megoldva
Sziasztok! Keresem a TR-0619 / W024 wobbler szkóp doksiját.
Üdv. Imre
HTSZ TR–0157/K008 audio komplex generátor javítása -a generátor nem működik
Üdv! Keresek olyan embert, aki tudna segíteni egy fent nevezett műszer rendbetételében.Távsegítségre gondolok. Köszönöm!
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce