Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
HYNIX MEMORY GRAPHIC VRAM GDDR DESCRIPTION CATALOG
OTHER - OTHER
Type: (PDF)
Size
236.5 KB
Page
3
Category
OTHER
OTHER
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
HYNIX MEMORY GRAPHIC VRAM GDDR DESCRIPTION CATALOG service manual (1st page)
Preview of HYNIX MEMORY GRAPHIC VRAM GDDR DESCRIPTION CATALOG [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
HYNIX MEMORY GRAPHIC VRAM GDDR DESCRIPTION CATALOG service manual (2nd page)
Preview of HYNIX MEMORY GRAPHIC VRAM GDDR DESCRIPTION CATALOG [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant OTHER forum topics:
Laptop táp
Üdv! Megtalált egy ismerősöm egy laptop táp javításával. Mikor megkaptam teljesen halott volt. Szétszedtem és a trafó szekunder oldalán a nyák szénné volt égve. Restauráltam és elindult. Vissza is adtam a tulajnak, de húsz perc használat után ismét megállt a verkli. Nem nagyon tetszett a dolog, mert az egész belseje ki van öntve valami nyúlós fehér hím örökítóanyagra hasonlító palmatex szerű izével, de azért ismért szétszedtem ismét és kipusszant benne a primer oldalon levő táp elkó. Csere után elindul, a névleges 21 voltos feszültséget tartja is üresen, de amint terhelést kap, azonnal levágja a biztosítékot. Három amperes biztosíték van benne, de inkább a 16 amperest kismegszakítót zúzza le. Még nem kezdtem el komolyan belemérni, de nem találok logikus magyarázatot erre a viselkedésre. Ha üresen jól működik, akkor a primer oldalon leginkább mindennek jónak kell lennie, különben el sem indulna. A szekunder oldalról meg akármilyen jelzés is megy vissza, nem szabad akkora teljesítményt felvennie, hogy lenyomja a 16 amperes biztosítékot. Teljesen elméleti szinten, mi okozhat ilyet egy kapcsoló üzemű tápnál?
ELTA Mobil klimát hogyan javasolt használni?
Sziasztok! Két napja kaptam egy "Mobil Klímát" Elta Transportable Air Cooler van ráírva, papírok, utasítás nélkül. Megtöltöttem vízzel, elindítottam. A vizet fogyasztja, áramot állítólag 70 W-ot, és szerintem hűt is. Jeget is lehetne bele tenni, gondolom, akkor jobban hűtene. Annyira rájöttem, hogy a vizet porlaszthatja, és amikor az elpárolog, akkor hőt von el a környezetéből, és ezzel hűt. Egy éjszaka elfogyasztott talán 3-4 liter vizet. Éjjel amikor felébredtem, háton feküdtem, a mellem érezhetően hideg, hidegebb volt, és kicsit nedves is. Gondolom, hozzám is került belőle az elporlasztott vízből. Zárt helyen kell üzemeltetni, helységen belül, mint a valódi klímát, vagy kis résen kell neki száraz levegő kintről a működéshez? Használ valamelyikőtök hasonlót? Üdv: formasu
Grassmann & Sohn Model 100

Kérdés lenne:

A topic címben említett masszírozóizé nem több, mint egy ~220-as, kb. 40W-os soros motor, rugóra felfüggesztve az egyik végén, a másikon excenteres csapágyazásal. A hetvenes évek közepe-vége környékén gyártották, pár ezres darabszámban. Ilyen:

Gyakorlatilag új, mármint leszámítva azt a pár évtizedet, még a gyári földelt (sima, nem polarizált) dugóval van ellátva, a kábel sérülésmentes és hibátlan állapotú.
A gép teljes fémházas. A védőérintkező madzagja a kábelbemenet mellett a burkolathoz van rögzítve, a villa egyik vezetékén készüléken belül egy egyutas, bakelit+fémházas kapcsoló van, a másik egyenesen megy tovább a motorhoz.
A viselkedése kicsit fura, a konnektor bedugásának irányától függően :
1) a kapcsoló hatástalan, ki és be állásban is viszonylag nagy fordulaton pörög a motor, ami nem tűnik üzemszerűnek, viszont
2) megfordítva a fázist-nullát (dugót) a kapcsoló rendben működik, a motor sokkal alacsonyabb fordulatszámon üzemel. (szerintem ez az üzemi fordulat)

A kapcsoló BE állásában a dugón a fázis-null között kb. 820 Ohm, KI állásban szakadás van. A föld és az egyik villa (ez a szál megy át a kapcsolón) között BE állásban ~270Ohm, KI állásban szakadás, a másik villa és a föld között ~700Ohm, a kapcsoló állásától függetlenül. A fázis a burkolaton nem jelenik meg egyik konnektor állásban sem, egyik kapcsoló állásban sem.
Kefék rendben vannak, a házuk nem sérült, rugó is erős, kommutátor szépnek tűnik.

Van valakinek tippje, mi a szösz lehet vele? Vagy bontsam inkább és nézzek rá az állórészre?

Köszönöm!

 

 

 

Jakob Safety (ABB-gyártmány) PLUTO S46-6 plc
Üdv mindenkinek! Kissé specifikus a dolog,de hátha valaki tudna segiteni. A cimben emlitett Pluto biztonsági plc két tranzisztoros kimenete (Q2 és Q3) elszállt (rossz mágneskapcsoló végzett vele). Emiatt szeretném kiolvasni a programot belőle(ha nincs levédve),de ehhez kell összekötő kábel is. A plc-n van egy 4 lábas kimenet (itt most is van egy csatlakozó,ami egy D-SUB 15 konektorral csatlakozik tovább a vezérlő szekrénybe,és ezt a konnektort kellene megfelelően csatlakoztatni a számitógphez,mondjuk serial konnektorral (D-SUB 9). A másik gondom,hogy találtam a neten egy pluto manager nevezetű programot,amivel kommunikál a pluto,de nem regisztrált program(ami csak korlátozott mértékben működik)esetleg valaki tudna-e ezen a téren segiteni.Vagy kulcs kéne hozzá,vagy tanács(mondjuk ha nem akarok programot késziteni,csupán ki-be másolni,akkor az lehetséges-é a free verzióval?) Minden segitséget örömmel fogadok. Adatlap itt
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling