Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

LENOVO IDEAPAD B450 WISTRON LA14 REV SB SCH

NOTEBOOK-PC - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
819.0 KB
Page
52
Category
NOTEBOOK-PC
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar lenovo manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
LENOVO IDEAPAD B450 WISTRON LA14 REV SB SCH service manual (1st page)
Preview of LENOVO IDEAPAD B450 WISTRON LA14 REV SB SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
LENOVO IDEAPAD B450 WISTRON LA14 REV SB SCH service manual (2nd page)
Preview of LENOVO IDEAPAD B450 WISTRON LA14 REV SB SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    LENOVO IDEAPAD B-450 LA-14 SB B450 WISTRON LA14 REV 450 LA 14
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant NOTEBOOK-PC forum topics:
Lenovo Thinkpad L430 win10 64 bit wifi nem működik [megoldva, usb sticket kap]
Sziasztok!
A gép bootoláskor 5 rövidet sípol, kis szünet, majd ismét 5 sipolás, és elindul. Azt írja, a wifi ki van kapcsolva, de a visszajelző led világít. Az FN + F5-re nem reagál, a hálózati kapcsolatoknál hiába kapcsolom be, semmi nem történik. A wifi kártyát látja, driver újra lett telepítve, mégsincs változás. 
Linux-szal még nem próbáltam, ez most ugrott be. Addig is bármi ötletet szívesen meghallgatok, főleg, hogy mi lehet az 5 csipogás, mert a könyve annyit ír, hogy vigyem szervízbe.
Intel N 6205  wifikártya van benne.

Üdv: Jácint

A wifi kártyát kivettem, az 5 csipogás megmaradt. Kap egy USB sticket.
Ha bent volt a wifi kártya, és úgy volt mellette az usb stick, akkor sem működött, bár lehet, az más miatt. Ja, Linux alól sem volt jó.
Lenovo L14 gen1 bios jelszó, supervisor password
Sziasztok!

Röviden a következőben kérném hozzáértők tanácsát:
A laptopom bios jelszót kér, amit nem tudok. Ha elküldöm németországba a laptopot, hogy ott a bios chipet kiforrasszák/újraírják vagy nem tudom pontosan mit csinálnak vele, és egyátalán visszaküldik, hogy tudok róla megbizonyosodni, hogy biztonságosan használhatom a "javítás" után. 
Tudtommal a mezei víruskeresők nem turkálnak bios szinten. Tudnak maleware-t tenni a BIOSba? Vagy egy BIOS frissítéssel ez felülíródna?(nézzétek el ha hibásan használtam a szakterminológiát :))

Leírom a teljes sztorit hátha fontos valamelyik részlet:

Vettem egy új, dobozos "zárjegyes" Lenovo L14 gen1 -et, (nem boltból, ismerőstől) annyi, hogy német billentyűzetes, de gondoltam, legyen ez a legnagyobb baj. Első bekapcsolásnál ugyan valami kódot kért volna, de csak üresen hagytam és engedett továbblépni. Regisztráltam a Lenovo oldalán felismerte a sorozatszámot ki is jelezte, hogy garanciális a készülék. Minden flottul működött ki és be lehetett kapcsolni, a windows telepítésnél még azt is hagyta hogy boot meghajtót válasszak. Egyik nap BIOS-t akartam frissíteni, mert felajánlotta. Itt már BIOS jelszót kért, próbálkoztam megint az üresen hagyott ablak továbbléptetésével de nem működött, és a következő újraindításnál már ki is zártam magam az új laptopomból. Végigpróbáltam a legegyszerűbbeket 0000, 1111, 00000 stb. A háttértárat kiszedtem és beraktam egy külső házba.
Feltúrtam az internetet elvileg ennél a generációnál már nem működnek a régi trükkök (azért a cmos gombelemet és a beépített akkut is kiszereltem hátha, de természetesen nem felejtett)
T420-nál láttam, hogy a bios chipet rövidre zárják és úgy ütik ki a jelszót, már ott tartottam, hogy megpróbálom lesz ami lesz, de nem sikerült lokalizálnom az alaplapon, hogy melyik az.
Sajnos akitől vettem időközben elhunyt (semmi alvilágira nem kell gondolni, szerencsétlen rákos volt) így nem tudom visszagörgetni ezt a szálat, nem tudom honnan származik a gép.
Akik az egyik ismert hardver fórumon hirdetik magukat, velük beszéltem, azt mondják még nem tudják ezt a generációt javítani.
Egy lehetőséget találtam, ebayen hirdeti magát egy német és egy angol cím is akik elvileg ki tudják ütni belőle a bios jelszót, de vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban.
Van esetleg más/jobb ötletetek? Vagy kockázat nélkül ki lehet küldeni a laptopot (persze adattároló nélkül)
Tudja esetleg valaki, hogy egyáltalán hogy tudták ezt kivitelezni a géppel, hogy le volt bios jelszavazva mégis ki-be tudtam kapcsolni, vagy lenovonál ez alapjáraton így működik?

Előre is köszönöm!

 
Lenovo t410-as thermal sensing error hibát jelez
Szevasztok:tudna-e valaki (számitógép guru) segiteni ugyanis egy t410 termal sensing error hibát jelez beinduláskor és kikapcsol,ez nekem már müködik, az esc gomb megnyomásával indul rendesen a gép,de kivettem az alaplapot semmi nem melegszik,egyébként az elözményeiről nem tudok semmit,valami alkatrészcserével megoldható-e a probléma?,igy ugyanis nem piacképes,még annyit hogy biosz ic-cseréltünk de ugyan-ez a hiba,
Lenovo TB-8504F Tablet power/vol+/vol- szalagkábel bekötése (MEGOLDVA)
Tisztelt hozzáértő tagok!

Adott a címben szereplő tablet. A power/volume szalagkábele eltörött, így funkcióját betölteni nem képes. Sajnos sehonnan sem sikerült rendelnem ezzel a készülékkel kompatibilis kábelt.
Ezért megkíséreltem 3 beépített mikrokapcsolóval bekötözgetni. Viszont az általam a szalagkábelrő lemásolt bekötés valószínűleg hiányos, mivel 1 szál célja ismeretlen maradt.
A kérdésem és egyben kérésem, hogy vagy egy új szalagkábel elérhetőségében segítsetek, vagy olyan leíráshoz hozzájutni, amin szépen le van vezetve, hogy az alaplapján lévő 5db érintkező melyik szála mit vezérel.

Köszönettel proximusser
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce