Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

LENOVO THINKPAD 1839 COMPAL LA-7461 PHJ00 REV 0.3 SCH

NOTEBOOK-PC - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
898.0 KB
Page
35
Category
NOTEBOOK-PC
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar lenovo manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
LENOVO THINKPAD 1839 COMPAL LA-7461 PHJ00 REV 0.3 SCH service manual (1st page)
Preview of LENOVO THINKPAD 1839 COMPAL LA-7461 PHJ00 REV 0.3 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
LENOVO THINKPAD 1839 COMPAL LA-7461 PHJ00 REV 0.3 SCH service manual (2nd page)
Preview of LENOVO THINKPAD 1839 COMPAL LA-7461 PHJ00 REV 0.3 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    LENOVO THINKPAD LA-7461 1839 COMPAL LA7461 PHJ00 REV 0.3 LA 7461 PHJ 00
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant NOTEBOOK-PC forum topics:
Lenovo TAB2A7-10F tablet 0% töltöttségi szintet jelez mindig
Üdv!

A címben jelzett tablettel akadt némi problémám, a gép működik, egészen addig, amíg töltőn van, ha lehúzom, azonnal kikapcsol. Az akksi töltöttségét 0%-osnak jelzi, fullra feltöltött akksinál is. Ugyanakkor tölti az akkut, jelzi is a töltő csatlakoztatását, de végig 0%-ot jelez, mintha nem venné a töltést az akku.
Az akku természetesen cserélve újra, (külön tesztelve a régi is jó), FW cserélve. (Most OrionLP (Lollipop5.1) van rajta, de a gyári Lenovo 4.4.-es KitKat-tal, illetve szintén gyári 5.0-s Lollipop-pal is ugyanez volt...
A jelenség egy teljes lemerüléssel kezdődött.
A totális lemerülést sosem szerette, újkorában sem, töltőre csatlakoztatva ki-be kapcsolt, de hosszabb-rövidebb idő után mindig magához tért, és feltöltötte az akksit. (Ezeknél ez nem egyedi eset...)      
Valaki esetleg találkozott ilyen nyűggel?
lenovo sl 500 Laptop nincs háttér világítás
sziasztok Lenovo SL500 laptopnál megszünt a háttér világitás az inverter tipusa 42W7997 1 ic van benne MPS 1010 BEF az inverter bemeneti oldalán csak vezérlő fesz. van a táp fesz. hiányzik a plusz póluson is test van a szallag kábel nem zárlatos az alaplapon van zárlat abban az ic-ben ami a tápfeszültséget biztositja de nemtaláltam meg az ic-t és nemtaláltam kapcsolási rajzot a tanyán kösz minden segitség "FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím! A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet. A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."
Lenovo L14 gen1 bios jelszó, supervisor password
Sziasztok!

Röviden a következőben kérném hozzáértők tanácsát:
A laptopom bios jelszót kér, amit nem tudok. Ha elküldöm németországba a laptopot, hogy ott a bios chipet kiforrasszák/újraírják vagy nem tudom pontosan mit csinálnak vele, és egyátalán visszaküldik, hogy tudok róla megbizonyosodni, hogy biztonságosan használhatom a "javítás" után. 
Tudtommal a mezei víruskeresők nem turkálnak bios szinten. Tudnak maleware-t tenni a BIOSba? Vagy egy BIOS frissítéssel ez felülíródna?(nézzétek el ha hibásan használtam a szakterminológiát :))

Leírom a teljes sztorit hátha fontos valamelyik részlet:

Vettem egy új, dobozos "zárjegyes" Lenovo L14 gen1 -et, (nem boltból, ismerőstől) annyi, hogy német billentyűzetes, de gondoltam, legyen ez a legnagyobb baj. Első bekapcsolásnál ugyan valami kódot kért volna, de csak üresen hagytam és engedett továbblépni. Regisztráltam a Lenovo oldalán felismerte a sorozatszámot ki is jelezte, hogy garanciális a készülék. Minden flottul működött ki és be lehetett kapcsolni, a windows telepítésnél még azt is hagyta hogy boot meghajtót válasszak. Egyik nap BIOS-t akartam frissíteni, mert felajánlotta. Itt már BIOS jelszót kért, próbálkoztam megint az üresen hagyott ablak továbbléptetésével de nem működött, és a következő újraindításnál már ki is zártam magam az új laptopomból. Végigpróbáltam a legegyszerűbbeket 0000, 1111, 00000 stb. A háttértárat kiszedtem és beraktam egy külső házba.
Feltúrtam az internetet elvileg ennél a generációnál már nem működnek a régi trükkök (azért a cmos gombelemet és a beépített akkut is kiszereltem hátha, de természetesen nem felejtett)
T420-nál láttam, hogy a bios chipet rövidre zárják és úgy ütik ki a jelszót, már ott tartottam, hogy megpróbálom lesz ami lesz, de nem sikerült lokalizálnom az alaplapon, hogy melyik az.
Sajnos akitől vettem időközben elhunyt (semmi alvilágira nem kell gondolni, szerencsétlen rákos volt) így nem tudom visszagörgetni ezt a szálat, nem tudom honnan származik a gép.
Akik az egyik ismert hardver fórumon hirdetik magukat, velük beszéltem, azt mondják még nem tudják ezt a generációt javítani.
Egy lehetőséget találtam, ebayen hirdeti magát egy német és egy angol cím is akik elvileg ki tudják ütni belőle a bios jelszót, de vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban.
Van esetleg más/jobb ötletetek? Vagy kockázat nélkül ki lehet küldeni a laptopot (persze adattároló nélkül)
Tudja esetleg valaki, hogy egyáltalán hogy tudták ezt kivitelezni a géppel, hogy le volt bios jelszavazva mégis ki-be tudtam kapcsolni, vagy lenovonál ez alapjáraton így működik?

Előre is köszönöm!

 
Lenovo ideapad 110-15ibr laptop nem kapcsolhato be
Üdvlözlet mindenkinek

Segitö velemenyt szeretnek kerni ,merre induljak el .Adott ez a lenovo laptop , nem kapcsolhato be , hálozatjelzö led sem világit.
Ha a cmos elemet leveszem egy idöre akkor összerakás után normálisan viselkedik ,hálozatmegletet jelzi es bekapcsolhato. Termeszetesen a biosban mindent be kell állitgatni de igy müködesre birhato . Csak a következö bekapcsolás ujra az elem levetelevel kell kezdödjön , különben hulla .
Nem sokat vártam töle de a bios frissitese megtörtent , a jelenseg ugyan az .
Lehet ezzel valamit kezdeni ?

köszönöm a segitseget elöre is : imre
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce