elektrotanya.com - service forum & info
Service manuals, schematics, eproms for electrical technician. Downloading is free!

Thank You!
MAGNAT RAVE 220
AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (JPG)
Size
523.5 KB
Page
---
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
Sponsored link
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
Whether you suffer fatal electrical shock! Instead, contact the nearest service center!


Please, do not make a copy of the downloaded manual and do not offer to sell it,
just use personally to repair defective appliance! Good luck to the repair!

Looking for other manual?
Document preview

There is no preview for this item!

Possible causes:
 
 • this is not a pdf file.
 •  
 • pdf, but possible corrupted, or password protected.
  (If this is the reason, announce it
  with the blue man icon on the top and I remove it.
  You can login to do that!)

 •  
 • pdf, but no preview picture generated yet.

 • Sponsored link
  This file is downloadable free of charge: ...processing...
  You don't need to be registered user for downloading, but if you are not logged in, only 3 downloads per day possible for you.
  Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
  so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
  These free programs can be found on this page: needed progs
  If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
  If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
  If you want to get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
  or write your question to the Message board without registration.
  You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!
  Sponsored link
  Relevant forum topics:


  Magnat classic 180 Autóerősítő kapcsolási rajzát keresi
  magnat classic 180 autóserősítő kapcsolási rajzát keresem mert hozárk jívítani , de már belenyúltak előtte és nem tom mihez vagy mit cseréltek..
  Fet helyettesítés Magnat Classic 360-ban
  Üdv! Picit hosszú lesz, elnézést! Az alábbi képen egy Magnat Classic 360 autós erősítő táprésze látható. A zöld vonaltól balra a meghajtás, ha jól látom egy egyszerű astabil multivibrátor, a jobb oldalon pedig a kapcsoló fet-ek. 	 http://elektrotanya.com/files/magnat1.jpg Katt a nagyobb változatért. Az én verzióm egy picit különbözik a képtől, csak négy darab fet van benne, de az a négy fet erősebb valamivel. Minden más ugyan az. A készülék hibás, az összes fet átütött, csúnyán meg is égették a nyákot. Jelenleg IRF1010N van benne (55V, 11mOhm, 85A). A fet ára 500 ft/darab. Ezt szeretném helyettesíteni, de van egy paramétere, ami nem tudom, hogy esetemben mennyire okozhat problémát, méghozzá a sebessége: td(on) Turn-On Delay Time: 13 ns tr Rise Time: 76 ns td(off) Turn-Off Delay Time: 39 ns tf Fall Time: 48 ns Az alábbi alternatívákon gondolkodok: IRFZ48N - 55V, 11mOhm, 64A) - 190 Ft, Ez elég gyors, de valamivel kevesebb áramot tud IRF2807 - 75V, 13,Ohm, 82A - 255 Ft, 2 mOhm-mal nagyobb belső ellenállás és az egyik paraméter rosszabb td(on) Turn-On Delay Time: 13 ns tr Rise Time: 64 ns td(off) Turn-Off Delay Time: 49 ns tf Fall Time: 48 ns IRF3205 - 55V, 8mOhm, 110A - 245Ft, jóval erősebb de lassabbnak tűnik td(on) Turn-On Delay Time: 14 ns tr Rise Time: 101 ns td(off) Turn-Off Delay Time: 50ns tf Fall Time: 65 ns PJP75N75 - 75V, 11mOhm, 75A - 180Ft, távol keleti csoda, nem is hallottam még róla td(on) Turn-On Delay Time: 22 ns tr Rise Time: 20 ns td(off) Turn-Off Delay Time: 90ns tf Fall Time: 18 ns Hozzátenném, hogy a TO220 tokozás maximálisan 75A áramot enged folyamatos üzemben. A magam részéről az IRFZ48N-t választanám, de az majdnem 20 amperrel kevesebbet tud. Ha az kevés, akkor az IRF2807-t, ami majdnem olyan gyors mint az eredeti, viszont picit nagyobb a belső ellenállása, tehát jobban melegszik. Egy hálózati kapcsoló tápba vidáman beleraknék egy másik fet-et, mert ott IC vezérli amiben van védelem. Ez viszont ha jól látom vidáman szénné égeti magát. Nem akarok olyan alkatrészt berakni, ami elsőre látszólag jól működik, de hosszabb távon gondot okozhat. Ne feledjük, hogy autós erősítőről van szó, ott pedig -20 és +50 fok között bármi előfordulhat, egy esetlegesen működő alkatrész hosszabb távon problémát okozhat. A kérdés: helyettesíthetem a fenti FET-ek közül valamelyikkel a hibásakat, vagy ragaszkodjak az eredetihez? Mennyire befolyásolja a fenti kapcsolóüzemű tápban a működést a fetek sebessége, belső ellenállása? Törődjek vele, igenis ragaszkodjak a gyors verzióhoz, vagy egyáltalán nem számít? Update: További szempont, hogy erősebb fet berakásával esetleg még robosztusabbá tehetem a szerkezetet, az IRF3205 pl. többet tud, viszont jóval lassabbnak tűnik. Érdemes ilyenen gondolkozni? DM
  Magnat 360 classic autóerősítő tápja nem indul el ,tilt
  Sziasztok szert tettem a fent nevezett erősítőre a végfok és a táp közötti kábelek szét barmolva vissza forrasztgattam próba de csak elindul letilt pittyegés hallatszik a tápbólvan valakinek ötlete hol kezdjem?előre is köszönöm a segítségeket "FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím! A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet. A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."
  Similar manuals:

  If you want to repair electric appliance, do not hesitate to join us by registering to the site (by fill up a simple electricity test)


  ElektroTanya (c) 2005-2017 ::pihe::