Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

MY-64 MULTIMETER

METER - SERVICE MANUAL
Type: (GIF)
Size
132.9 KB
Page
---
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview [1st page]
No preview item


No preview item for this file.

Possible causes:
  • No preview picture generated yet.
  • It is not a pdf file.
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    MY-64 MY64 MULTIMETER MY 64
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
Mastech my-66 multiméter kijelző nullázása.
Sziasztok !
Mastech my-66 multiméterem  DC  illetve AC voltmérő állásban nem nullát,  hanem változó értéket mutat, ha a két mérőcsúcsot összeérintem lenullázózódik , jól is mér, csak zavar . A  mérőmüszer  (multiméter) automata méréshatár váltós, mindig mutat pár 10 mV-ot, találkozott e már valaki ilyen problémával, mi lehet a hiba oka. Az érintkezőket, a nyákot letakarítottam, a hiba továbbra is fenn áll.
Balázs
.
.
.

Válaszd ki a megfelelő fórumot, majd adj neki címet és írd be a kérdésed.
A téma címe tartalmazza a hibás eszköz márkáját és típusát. Szintén tartalmazza röviden a problémát.
pl: ACER AL1711 monitor képernyője 5 másodperc után kikapcsol

A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet!
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el.

MY 64
Van egy MY 64 tipusu müszerem és egy alkalommal tv javitása közben a test vezeték rá volt kapcsolva a tv saszijára . a fém vázra ami a test volt az iletö tv esetében .Nem volta másik mérözsinór rátéve sehová sem ,matattam a tv ben és valami kontakthiba volt , egyszere csak megjött a nagyfesz és a tv elkezdett müködni .A mérömöszer viszont "megbolondult" mert a 0 értékröl ösze visza ugrálnak a számok a kijelzöjén és nagyon nem reális értéket mutat. Nem áll be zérora a kijelzö ahányszor méréshatárt váltok pld a voltmérö egyenfesz állásban . anyiféle számot mutat a kijelzö, Nagyon hozzám nött mert 5 évig dolgoztam vele és nincs szivem eldobni .Hogyan fogjak hozzá a hibakereséshez LEtöltöttem innen a rajzát de nem tudom merre induljak el kéremszépen segitsen aki tud valami tippet.Van e valami esély hogy megjavitsam vagy javittasam az lcd kijelzö alatt itt is csak egy fekete "pöty" van csak reménykedek hogy ne azal legyen bibi mert azt nem hiszem hogy ki lehet cserélni!
Mastech my 68 müszer nem müködik
Sziasztok.A  mérö nem müküdik,vagyis nem mutat semit a kijelzön.Az amper bemeneten le éget nyomtatot áramkör, a tiz amperes biztositék ki volt égve.A c 9013,c 9015,lm 395 transzisztorok zárlatosak.Mielöt be szerezném és kicserélném az alkatrészeket meg kérném a tanyalakokat hogy akinek rajza van ,nekem meg könyitené a munkámat .Elöre is köszönöm.
MY64 multiméter kalibrálásához , beállitásához kellene egy kis segitség !
Szervusztok,A fent nevezett müszer jo 10 évvel ezelött megbetegedett ,5-10 voltokat csalt az elemet percek alatt lemeritette ,Mivel akkoriban még csak kivülröl láttam multimétert nem mertem hozzáfogni a javitáshoz , odaadtam egy ismerösömnek , aki elvitte egy "szakihoz" ,aki állitása szerint megjavitotta a müszert .Az R55 ellenállásra ráforrasztott egy 6k8 ellenállást és visszaadta,A változás csak annyi volr hogy kevesebbet csalt de még mindig elfogadhatatlan volt igy mérgemben eltettem hogy ne is lássam.Idöközben tanulgattam ezt azt töletek és most ujra elövettem , az icl7106 természetesen "fekete pötty" formájában csücsült benne , ezt óvatosan kiköszörültem és bedrotoztam hellyette egy normál ICL 7106-ot , mivel még mindig nagyon sokat fogyasztott 9 voltrol 45 ma ,tovább kutattam , és kiderült hogy az IC8 7555 ic nagyon zabálja az áramot igy azt is kicseréltem NE 555 re mert más nem volt.Igy most a multiméter fogyasztása 5.3 miliamper,Váltofeszültséget normálisan mér,viszont egyenfeszültség mérésnél nem tudom hogy hogyan járjak el azért, hogy minden méréshatáron megfelelöen pontos legyen .Ehhez kellene egy kis utmutató , mi a kalibrálás menete , hogyan kell csinálnom hogy jo legyen minden méréshatáron? Ugyanis nagyon valöszinü hogy az illetö kisérletezett a trimmer potméterekkel is , igy azokat is ujra be kellene állitanom .Jo lenne egy kis felvilágositás hogy melyik potméterrel mit és hogyan kell beállitani.Köszöntem elöre is mindenkinek a joindulatát , üdvözlettel dddemeter,
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce