You are here

Kékes (TB43) (sorméret kicsi)

3 posts / 0 new
Last post
Küzmös Gergely
Küzmös Gergely picture

Sziasztok!

Már jó ideje (több hónapja) használom ebben az állapotban nagyapámék régi Kékesét. 30 év állás után zárlatos volt a nagyfesztekercs. Találtam egy Orion AT611-es panelroncsban sorkimenőt,amelyről levettem a tekercset.. száritottam vagy 2 hétig a radiátoron :) ,majd beszerelétem.

A sorméretem kicsit kisebb a kelleténél. Gondolom ez a nagyobb menetszámú nagyfeszültségü tekercs miatt van. Azt szeretném kérdezni hogy a sorkimenőn lévő 2db cső-kerámia kondenzátor értékének módositásával (C122 100p,C123 30-100p),vagy valamilyen egyéb módon befolyásolhatom e a sorméretet,és ha igen akkor nem hat e károsan a sorvégre.. ?

"(olyan fórum téma megnevezést/elnevezést válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2 nem indul )
Az pl. nem elég, hogy "LG RE" vagy "Cuccok!!!" és így tovább... Comprende!?"

Egészítsd ki a címet!
Kalex

Comments
grgly50
grgly50 picture

István
Szia! A sorméret növelésére a nagyfeszkondi értékének 2-300 pf-re változtatását bűn nélkül megteheted. De itt más probléma van. Az ORION nagyfesztekercsek közül nem mindegyik VIDEOTON készülékbe lehet beszerelni. Ha jól láttam a képet, függőleges irányban a sorvisszafutási csíkok látszanak. Próbáld meg megfordítani a nagyfesztekercset (menetirány). Elképzelhető hogy megoldódik a problémád.
(Lehet hogy nem ér el az EY-ra a nagyfeszkupak).

0

Küzmös Gergely
Küzmös Gergely picture

Küzmös Gergely

Szia István! Köszi a segítséget kb:200pF-ra emelve a C123 kondi értékét megoldódott a probléma.

A sorvisszafutási probléma (csíkok a képmező tetején) bemelegedés után jelentkeznek.. ez szerintem valamelyik kondi hibája,annak ellenére is hogy a körben lévő összes kátrány,és aluházas kondit kicseréltem.. még a képkimenőn lévőket is.. Orion 65-75-panelból bontott strilokra

Ui:Az EY86-ot szelénnel váltottam ki..

File csatolás: 

0