You are here

sellő rx 300 elektromos kerékpár

7 posts / 0 new
Last post
LALIKA87
LALIKA87 picture

sziasztok hoztak egy sellő rx 300-as elektromos kerékpárt következő hibával nem megy a motorja. többi minden működik rajta fényszóró kürt index stb mitt nézek meg rajta segitséget előre is köszi üdv lali

Comments
LALIKA87
LALIKA87 picture

sziasztok meg lett a hiba egy nyavajás csatlakozó meg a fékkarnál volt hiba köszi a segítséget :) most egy régi Csepel kerékpárt szerelek :D :)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Jó kérdés (?) :)
Természetesen a motort (először mechankiusan. nem szorul-e, aztán elektromosan) és a vezérlőelektronikát:)
Mérni nem szégyen! :)

0

LALIKA87
LALIKA87 picture

szia a motor nem szorul de meg fogatam a hátsó kereket és nehezen forgót de le vettem a gyújtást akkor könnyedén forgott üdv lali

0

sorpocak
sorpocak picture

Szia!

Valamelyik hall elem is lehet a hibás. Illetve, nem biztos, mert szokott még a csatlakozók hibája is ilyent okozni.Könnyen kimérhető, az 5 pólusú motor csatira a feketére test, a pirosra +5 volt, és a testhez viszonyítva a kerék forgatásakor a 3 vezetéken mérni kell fesz változást.
Bár, volt már "gáz" kar hibám is, és akkor sem megy a motor.
Mérni kellene és előjön a hiba biztosan. Ha a gázkar szabályoz, a motor kimeneteken(hall elemek) nincs fesz, akkor lehet vezérlő elektronika is, szétszedve látható, mérhető a ludasság.
Még eszembe jutott, hogy a sebesség szabályzó kar mozdítására és a kerék forgatására elindul, vagy nyöszörög-e a motor? Ha igen, biztos hall elem.Csere mind három, de a berakásnál ügyelj a pozícióra.Vagy előtte forraszd át a picinyke panelt, amire felvannak rakva. De, mérj, szakadásra mindenképpen.
Ezek a Kínai csodák nem egyszerűek, jót tudnak szívatni a tapasztaltakon is.Sok szerencsét, remélem nem vezérlő elektronika lesz. Azok már úgyis drágábbak lettek, hála a hatóságoknak.
És megint szerkesztve, hála a hatóságoknak, megint megsarcorva a szegényebbeket, már csak tüv emblémával ellátott töltőket lehet forgalmazni, majd 4-6 ezer forint felárért. Szentesen már bírságoltak meg emiatt néhány forgalmazót, nem kicsinyke pénzért, 300ezerért.Pofátlanság, hogy ugyanazon töltőért, csak matricával ellátottért kérnek darabonként ilyen sok pénzt!
Üdv:Sándor

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Sandor!
"Pofátlanság, hogy ugyanazon töltőért, csak matricával ellátottért kérnek darabonként ilyen sok pénzt!"
Tudtommal a TÜV-cetlit nem ragaszthatjak "csak ugy" fel akarkik, ez a nemetek MEI megfelelö intezmenye lenne, s igy nekünk, itthon, a valamikori KERMI-t helyettesitene, s nagyjabol EU-szerte is hasonloan müxik... De az ezzel jelölt arut nevezhetnenk a hivatalos importnak is, s nelküle csak fekete kereskedelemnek-lasd a cigik "vamjelölt" esetet is.
Kari

0

zsoltimester
zsoltimester picture

Szia!
Nézd át az akkutól menő vezetékeket valószínű, hogy az akku és a motor között lévő szabályzó elektronikával van gond, vagy csak vezeték, vagy csatlakozási hiba.
Üdv. Zsolt

0