You are here

recor rc4020 szinkron hiba

4 posts / 0 new
Last post
isti13
isti13 picture

Sziasztok! Fenti belsővel szerelt (valójában panascanic) tv-vel gyűlt meg a bajom. Tulaj UPC műholddal használja. Csatornák kb felén szinkron és hang hiányzik, másik fele jó! Tulaj már kölcsönadta t-hom-os és UPC-s beltérihez is, ott is ua. Készüléket elhoztam, próbáltam antennáról és t-hom-os beltériről, hiba nem jelentkezik. C512 púpos volt, R505 12K égett és c504 470nF egyik kivezetésnél olvadt, cserélve. Tudom ezeknek szinkronhibához vajmi köze. Sortáp 115,8V-ról beállítva 115V-ra. Afc szabályzás működik. HEF tápfesz:10,45V. Sorvégtranyó BU2508DF helyett 1803dhi, nem melegszik és már régebben építette be valaki,ezért nem is cseréltem. Készülék visszaszállítva, hiba ua. Scart kábel megfordítva is ugyanolyan. Lehet UPC beltérin állítani valamit, hogy szinron stabil legyen? Segítséget köszönöm István.

Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Ne hagyd magad úgy becsapódni, mint én! Próba tévét vigyél oda!

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-cw29z68t-k55a-chassis-fut-...

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Milyen jellel van a probléma? RGB, vagy CVBS?
Próbáld ki mindegyikkel!

Ha a CVBS jellel van gond, akkor annak mekkora a nagysága (Vpp)? Nincs túlvezérlés, szinkron vágás? Ezeket meg kellene vizsgálnod szkóppal! A CVBS jel névleges szintje 1Vpp 75ohmos lezáráson, de ha a lezárás 10kiloohm, akkor már 2,3Vpp a jel amplitúdója, ami már túlvezérelheti a bemenetet. Ilyenkor segíthet egy 100-470R nagyságú ellenállás a bemenetre párhuzamosan.

Nézd át a csatolmányt is!

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

isti13
isti13 picture

Sziasztok! Ott a bibi, hogy műhelyben hiba nem jelentkezik. Tulajnak van egy vidi tv-je is, azzal minden csatornán jó a kép. RGB jel jó, még holnap megmérem CVBS-t is! Köszönöm István

0