You are here

whirpool ADP 4735 FA hibakód

5 posts / 0 new
Last post
Méhész
Méhész picture

Tisztelt fórumozok!

Az egyik barátomnak van egy ilyen mosogatója és megkért hogy nézzem meg. A program elindításakor felveszi a vizet utána le is engedi és kiírja a FA hibakódot ill. a zöld led villog hatot. Nem találtam hozzá eddig leírást. Mi lehet a probléma?

Comments
krétaköz
krétaköz picture

Szia:a reed relé meghibásodása ezeknél típushiba(rengeteget cseréltem már)a vízlágyító alsó sarkában van a víz áramlását nem észleli,ha kiveszed le tudod tesztelni egy mágnessel hogy nem e kontaktos,vagy nincsen e megrepedve az üvegcső, HQ-nál 300 ft érdemes cserélni.ÜDVLACI

0

Méhész
Méhész picture

Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom a tanácsoltakat megcsinálni a hétvégén.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Az FA egy dolog. A hat villanás meg egy másik. A "reed-relé" hibája ÁLTALÁBAN hetes hibakódot produkál. Ezek a gépek ha nem veszik észre, hogy a víz nem megy ki amikor kellene, és újra rátöltenek, akkor alulra átfolyik a lé. NINCS VÍZ AZ ALSÓ TÁLCÁBAN? Nos, akár van, akár nincs, szedd ki a vízszintérzékelőt, -szemből nézve a medence jobb oldalán egy rácsos izé, bajonettzáras-, van aki szemből benyúlva ki tudja venni, mivel én nem voltam előző életemben nőgyógyász, ezért inkább leszedem az alját. Ha tele van zsíros szmötyivel, akkor szétszed, takarít, összerak. Amennyiben a gumimembrán ronggyá vala nyúlva, akkor csere. Van aki mindig cseréli, nekem eddig egyetlen esetben nem sikerült a pucolással megoldani. Ha marokra fogod és a markodba fújsz, viszonylag könnyen kell néki ki és be kapcsolgatnia, hallanod kell a mikrokapcsoló kattogását. Ha mégsem ez a baja, akkor valami más. Hajrá!

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!
Az optikai vízmennyiségmérő nem ad értékelhető jelet. Valószínűleg meghalt a benne levő reed relé.

Sanyi

0