You are here

Huawei telefon akku: érintkezők funkciója? - megoldva

8 posts / 0 new
Last post
vargaistvan62
vargaistvan62 picture

Sziasztok!

Van egy Huawei telefonom, amelynek kikészült az akkuja. A fotón látható. Másodpercek alatt lemerül, ha telefonálni próbálkoznék vele. Látható oldalnézetben 1-2 mm-es domborodás is a lapjain.
Mivelhogy kereskedelemben már nem kapható éppen ilyen, valamilyen, szintén Li-ion típusú, méreteiben nem nagyobb akku beszerzésén gondolkodom, amelynek érintkezőit - ha nem pontosan illeszkednek - forrasztott huzalokkal szándékszom a telefonnal kapcsolatba hozni.
Ott vagyok elakadva, hogy az akkunak 3 érintkezője van. Kettő ebből a "+" és a "-" ugye. De mi a rendeltetése a középsőnek?
Realista-e az elképezelt pótlás?

File attachment: 
Comments
huzitibi
huzitibi picture

Szia !
A 3. láb egy termisztor egyik kivezetése, többnyire 10k NTK, de ez nem fix, mint az sem, hogy a termisztor másik kivezetése a + vagy a -.
üdv.
Tibi

File csatolás: 

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Itt is van http://akkutkeresek.hu/spd/30432/Huawei-HBU83S-700-mAh-utangyartott-Li-i..., de én a lomis piacon szoktam ilyesmiket venni(ami nem kopott, nem pupos) pár száz forintért! A harmadik lábon egy ellenállás szokott lenni valamelyik polaritás felé(már nem emlékszem, hogy melyik) kötve!
Üdv: lizakl

0

vargaistvan62
vargaistvan62 picture

Én amit mértem, a mínusz érintkező felé mutat kb. 12 kohmot, oda-vissza.
Később lebontottam az akkutömb elejét, és egy áramköri lapkát találtam. Nem vizsgáltam, mit is jelent azon belül a mért érték.

István

0

vargaf
vargaf picture

0

vargaistvan62
vargaistvan62 picture

Kösz. Sajnos bonyolultabb ebből a forrásból beszereznem, mert Erdélyben élek. Még mindig valamilyen adaptáláson gondolkodom.

István

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Talán így látható, hogy valamilyen ehhez hasonló elektronika van benne...


Az akku pedig beszerezhető...
Üdv.: Uniman

0

vargaistvan62
vargaistvan62 picture

Kibontottam, valóban van ez elején egy panelke.
Végül is vásároltam egy mobilszervizben egy hasonló méretű és érintkezőrendszerű akkut, amely viszont behelyezve a telefonba, nem töltődött, bár amíg megvolt a gyári szusz benne, működtette a telefont.
A szervizes javaslatára lebontottam az új akkuról a saját lapkáját, és a régi akku lapkáját áthuzaloztam az új akku pólusaira. Elszigeteltem prespán darabkával, majd olvadó plasztikkal összeraktam az egészet.
Tölthetőnek bizonyul.
A fotókon látható az új és a régi akku "levetkőztetve", az előbbi aztán áthuzalozva, telefonba behelyezve.

István

0