You are here

Milyen berendezést vásároljak az internet Wi-fi-s kezelésére?

19 posts / 0 new
Last post
isoram
isoram picture

Sziasztok!

Az a gond merült fel egy rokkant (kerekesszékes) ismerősömnél, hogy a műhelye, a lakása különböző pontjain "zsebben, a nyakán lógva" hordozva, mozgás közben is a Wi-fin keresztül hallgatni tudja a neten elérhető hangos könyvtárakat. A lap-top nem megoldás mert nagy, drága, és zavarná a kéz, ill. a székkel való mozgást.
Mivel egy rokkant személy, a "pénz a legkevesebb". Szóval nem egy gazdag , hanem egy szegény volt fizika-technika szakos tanárról van szó.
Kereskedőkhöz nem akarok fordulni, nem igen bízok bennük. Nem vagyok biztos, hogy a legjobb a legoptimálisabb megoldást ajánlanák.
A tanácsokat előre is köszönöm!

Comments
Jaca
Jaca picture
*****

Szia!

Most vált világossá a kérdés. Mindenképp tabletet javasolnék, annak elég nagy a kijelzője. Nem is kell nagy tudású, a wifi meg mindegyikben benne van. A telefon kicsi, a kapható "internetrádiók" meg azért nem jók, mert azok csak az online rádiókra vannak megcsinálva, és baromi drágák. A másik megoldás tényleg az, hogy letölteni, és mp3 lejátszóval hallgatni, de oda olyan fajtát javaslok, ami könnyen kezelhető, el van látva nagy gombokkal, és nagy a kijelzője is.

Üdv: Jácint

0

isoram
isoram picture

Szia! Köszönöm! De valami típus ajánlatod nem lenne?

0

Jaca
Jaca picture
*****

Szia!

Erre a célra szerintem mindegyik megfelel, az ár legyen a döntő, meg persze a tartósság. Esetleg jobbfajtát használtan olyantól, aki még jobbra cserélte.

Üdv: Jácint

0

csakyt
csakyt picture

0

isoram
isoram picture

Szia! Köszönöm de ezzel nem tudja kezelni a váltást, tehát mindig el kell menni a géphez ha akar valamin változtatni.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Isoram.
..."géphez kell menni"...erről nem írtál (és még sok másról sem!) a topicnyitódban. Ott csak az áll, hogy "mozgás közben hallgatni"...
Rengeteg tény számunkra ismeretlen...pl. melyik online hangoskönyv? Rengeteteg helyről letölthetők a fájlok, és akár "offline" is meghallgathatók...
Üdv.: Uniman

0

isoram
isoram picture

Szia! A szándékom az indítóban az volt, hogy jól körül írjam, de a válaszokból kiderült, nem sikerült. Nem előre letöltőtt, hanem valós idejű hallgatás lenne a cél, de a válaszokból arra következtetek, valószínű, ez még átgondolandó.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Csakyt.
Bizonyára megtévesztett a szlogen: "Pénz a legkevesebb" ...ezt akkor szokás hangoztani, ha van belőle dögivel, és akkor nem sajnáljuk kiadni érte a közel húszezret!
Talán azt kellett volna inkább írni: "Pénzből van a legkevesebb"

Üdv.: Uniman

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Igen tudom, hogy a pénz nagy úr. Ez velem is így van. nem figyeltem. De már lehet 4-5 ezerért venni vezeték nélküli fejhallgatót. Azis megfelelne a célnak.
Tibi

0

Jaca
Jaca picture
*****

Szia isoram!

Több információra lenne szükség mind az épület alaprajzáról, a műhely elhelyezkedéséről, a falazatról. A wifi routert nem szabad sarokba vagy fal mellé tenni, ha két külön épület, akkor érdemes egy kétantennás készüléket használni, és az egyik csatlakozóra egy kábeles antennát feltenni akár kültérre, akár az ablakba. Nem a router a kulcs, hanem az antenna.

A hallgatásra megvan ár az eszköz, vagy az is most lesz majd kiválasztva?

Üdv: Jácint

0

isoram
isoram picture

Szia! A szórás megoldott, a lap-top működik mindenhol. Egy kb: max A-5-ös méretig kellene!

0

latyika
latyika picture

Szia!

Ha még semmilyen eszközt nem vásároltatok, Wi-fi szórásra, akkor egy Tp-Link névre hallgató, két, vagy három antennás Wi-fi routert javallok személy szerint.

Üdv: Misi /latyika /

0

isoram
isoram picture

Szia! Wi-fi router már van. T-com kábel tv-s.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Androidos, WiFi-s "okos" mobiltelefonnal ez megoldható...de akár egy WiFi-s PNA-val is...
De akár az ennél olcsóbban beszerezhető MP3-as "playerekkel" is kivitelezhető lenne, persze nem "online", WiFi-n, hanem a hallgatni kívánt anyagot előre letöltve a netről és azt átmásolva a lejátszóra...

Persze egy mezei FM-rádióval is lehetne "passzívan" hallgatni, ha az asztali PC-n állítjuk be a "műsort" és annak fülhallgató kimenetére csatlakoztatunk egy FM-transzmitter-t ! Persze bluetooth-os hangátviteli eszközzel is ugyanez megoldható...

Üdv.: Uniman

0

Jaca
Jaca picture
*****

Szia Uniman!

Ebben az esetben jobb, ha bárhonnan lehet választani a hallgatandó tartalmat, így szerintem csak is interneteléréssel rendelkező eszköz jön szóba, pl okostelefon, tablet. Ha meg kell állítani a műsort, vagy másikat választani, ahhoz ne kelljen a forráshoz menni.

Üdv: Jácint

0

isoram
isoram picture

Szia! Igen, jól látod!

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca.
Ez egyértelmű, azonban kérdés, hogy a "touchpad" kezelésével mennyivel van jóban az érintett...persze lóghatna a nyakában még a mobilra/tabletre csatlakoztatott billentyűzet és egér is, de nem hinném, hogy ez lenne a vágya.
További kérdésfelvetés: a mobil képernyője kicsi, ezért éles szem kell hozzá, a pl. 7" tablet meg nagy darab a nyakban hordáshoz (ráadásul sérülékeny is). Persze lehetne tokban is rakni, de az újabb súlynöveléssel járna...
Üdv.: Uniman

0

isoram
isoram picture

Szia! A nyakba hordást természetesen jelképesen értettem. A kerekesszékére tudok tartót eszkábálni.7-10"-s képernyő már elég lenne! Érintő képernyő, touchpad is megoldás. A telefon az kicsi.

0

Sponsored links