You are here

Android OS 5.0 használati útmutató

6 posts / 0 new
Last post
jandu
jandu picture

Sziasztok.

Hol lehet megtalálni a Android 5.0 operációs rendszer-hez útmutatót? (user manual, vagy hasonlót).

Volt két problémám, azegyik már megoldódott. Ami még nem, az a következő:
Ehez kérnék segítséget:

- a "browser" /nem tudom a magyar megfelelő megnevezést/ beálítása eredetileg megengedte a éppen nyitott oldal eltenni -save to bookmarks.

Frissítés után ez a lehetőség eltűnt és nem tudom, holl lehet vissza, illetve beállítani.

A másik probléma az volt, hogy az eredeti menü-ben nem volt látható a "developer options" s ezen belül található usb debugging. Ezt segített megoldani egy user - az "about phone" jelzőben 7x rá kell klikkantani a szoftver számára és ez a menü pont megjelenik.

Comments
jandu
jandu picture

To Uniman : nem, abban az android 4.2.2 van, és stabil. Frissítések sem változtattak a beálításon.

Ami a kérdésben leírt problémám /volt/, a frissítés után megváltozott a böngésző beállítása és benne a bal felső sarokban ikon segítségével lehet a aktuális oldalt mint jelzőt elmenteni. De ezt csak később vettem észre, mert az Asus is van olyan tolakodó, mint a Google - saját böngészőt kínál a frissítésben több más oldal felkínálásokkal. Míg ezekektől "letisztítottam a rendszeremet", az tartott egy jó ideig.

Különben a teló egy Asus Zenfon2 ZE551ML, 2,3Ghz asus procival, 4Gb RAM, 32Gb belső memória (és 32Gb uSD). És az Asus verekszik benne a Googli-val, melyik tud többet, jobbat kinálni, ami adott esetben nem a legjobb .....

U.i.: Viszont itt- https://play.google.com/store/books/details?id=dnzVBAAAQBAJ van Android 5.0-oz manuál (ezt szintén egy jó user addta meg tegnap). Csak még nem sikerült telepítenem, na meg én sokat angolul nem értek. De jól jöhetmásoknak ....

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jandu.
Netán a "Haipai P6/Carpad T5 MT6589" típusú telefonhoz lenne ez az Android ?
Üdv.: Uniman

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Elvileg a natív oprendszert csak a gagyi kínai termékek kapják meg. A nevesebb gyártók testreszabják és nagyon eltérőek lehetnek. Ezért a konkrét típus ismeretében a gyártó honlapján érdemes keresgélni. Általános vagy a konkrét kérdésre ott a Google. De biztos vannak konkrét Androidos fórumok ahol éppen ezt tárgyalják.

A browser-ből (magyarul internet böngésző) is sokféle van. Jó lenne tudni mit használsz. Ha a Chrome-ot vagy más beépített Google böngészőt, akkor a Google fiókoddal is szinkronizálhatod a könyvjelzőket.

http://appslollipop.com/Apps_ImportExport-Browser-Bookmarks_Lollipop.html
http://dottech.org/159886/how-to-add-bookmarks-to-home-screen-on-android...
https://www.androidpit.com/chrome-android-tips-and-tricks

Üdv.

0

jandu
jandu picture

Szia,
nem tudom, ki hogyan - én nagyon nem szeretek szinkronizálni és tárolni idegen helyen bármilyen adatot. De már megszoktam a WXP-t, a IE-t és a keresők közül a bing-et.

De látom az első link-ed azt a "Browser Bookmarks for Lollipop - Android 5.0" tartalmazza, amit fentebb említettem.

Kösz.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Pont ez az én problémám is, még soha nem találkoztam olyan telefonnal, tablettel, amihez részletes kezelési utasítást adtak volna. Általános Androidosat sem láttam. Másrészt a gyártók mindig testreszabják a kezelőfelületet, ezért nincs két egyforma Androidos telefontípus.
Talán a mai gyerekek már úgy születnek, hogy nem kell őket tanítani az Android kezelésére. Mondjuk némi türelemmel mindenre rá lehet jönni.

Üdv, lcsaszar

0