You are here

Technics SA-GX180 nem mindig működik!

Sziasztok!
Van egy fent említett erősítőm, az a problémám vele hogy össze-vissza működik!
A probléma azzal kezdődött hogy vettem egy hangfalat, kipróbáltam az autóba erősítőn jó volt működött.
Aztán haza vittem és rátettem az erősítőre szólt egy darabig, mozgattam a hangfalat és kikapcsolt az erősítő és azt írta ki hogy "overload" utána szétszedtem a hangfalat és valószínűleg összeért a + - mivel nem volt leszigetelve belül a két vezeték.....
Ezután próbáltam az erősítőt másik hangszórón ami régebben is rá volt kötve, és kb a hangerő 1/4-énél mindig lekapcsolt és kiírta hogy "overload" ez az A kimeneten történt! Rákötöttem a B kimenetre és tökéletesen működött az erősítő, arra gondoltam hogy elment a végfok, ezzel le is állítottam. Majd másnap kimentem és újból elindítottam és akkor már bárhova kötöttem A-B-re külön-külön mindenhogy letiltott kis hangerőn is és kiírta hogy "overload". Ma ismételten bekapcsoltam és rákötöttem mind kettő oldalra hangfalakat és majdnem egy óráig ment az erősítő 3/4 hangerőn és 1x sem tiltott le.
Kérdésem az lenne hogy akkor most mi lehet a problémája az erősítőnek? ismerősöm azt mondta hogy végfok, én is arra gyanakszom, de akkor hogyan működött ma is probléma mentesen?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: hány Ohmos a hangszóró?
Hány Ohmos az erősítő?

Bálint

0

city217
city217 picture

Szia.
"overload"=túlterhelés
Bálint nem neked írom, csak így talán jobban megérti mire utalsz.
Üdv.

0