You are here

Sony slv-E150EE vhs videó nem kapcsol be

Sziasztok!

A fent megnevezett beteghez kérnék segítséget. Hiba keletkezése: kapott egy kis vízet még anno. Nyáron. Az ágynak az aljába volt,olyan sok nem került bele. Bő 2 hónap után bedugtam,és semmi életjel. Rögtön a táppal kezdtem,mert a standby led sem vílágít. Gondoltam ott ment el valami. Kiszedtem a tápot meg mértem,de az tökéletesnek bizonyul. 6 és a 13volt megvan. Letöltöttem a service manualját szerencsêre fent volt :) itt meg is álltam,mit mérjek még? Vagy lehet olyan dolog halt meg,hogy flesleges rá az idő-pénz? Füst nem volt égett alkatrész sem. Köszönöm a választ!

Comments
Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Sokáig volt a víz a gépben. Ráadásul benne is maradt, úgy száradt meg. A padlón a víz soha nem desztillált víz. Az biza elektrolit és a panelen lévő különböző fémek végett galván elemek keletkeznek. Mivel rögtön nem szedted szét és nem mostad ki, 99%, hogy el vannak "rohadva az IC-lábak fóliák, stb. Nézd csak át nagyítóval.
Ha mindenképp megakarod javítani, akkor sikáld át denaturált-szesszel valami nem műanyag sörtés kefével. (Aztán jöhet a nagyíté, majd a szörnyülködés, hogy hova lettek a lábacskák...) Tudod az ESD!
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Akkor a doksi alapján meg kell nézni,hogy ezek a feszültségek eljutnak e a megfelelő helyekre. A tápból lejövő feszültségek panel, funkció szinten többszörösen osztva, stabilizálva van. Elsősorban a STBY feszültség hiányát keresd, illetve a készenlét hiány okát. Ami lehet "reset" gond, a Sonyinál sem ritka. Tehát feszültség alá helyezés után a rendszer " resetál ", ha nem teszi életképtelen. Semmi reakciót nem mutat. Meg kell vizsgálni a mechanikát, "encodert" reset kondit, stb.

Üdv Stevepapa

0