You are here

TFT megjelenítők ki illetve lepróbálása!

Sziasztok!

Van lehetőség arra, hogy tft lcd kijelzőket (monitor, tv, mobil, pda, stb le tudjak próbálni eredeti main nélkül is?

A ccfl csövek meghajtása ilyenkor nem lényeges. Háttérvilágítás nélkül is megoldható (zseblámpa) az, hogy ad e vissza valamilyen megjelenítést a kijelző!

Nyilván valóan nem mindent és nem minden állapotban lehet kipróbálni, én a legáltalánosabb alapinformációkra lennél kiváncsi.

Arra lennék kíváncsi, hogy egy adott lap hibátlan vagy sem.

1. kérdésem: Mivel lehetne meghajtani a TCON panelt kipróbálásra?!Egy PC monitor mainjával és pc-vel? vagy esetleg közvetlen dvi vagy hdmi bemenettel? (nem számít a kontraszt vagy egyéb dolog, igazán az kellene hogy a lap működik vagy sem. A táp nem kérdés, külső 3,3 5 vagy 12 voltos meghajtással ha szükséges!( A pontos VCC adat adott egy kijelzőnél)

2. kérdésem: ismert a kábelek bekötése. Általában (data 1 -2 -3 és clock) mindez + és - bemenetekkel. valamint szokott lenni ha jól tudom egyéb távvezérlés szál?

3. Jól meghatározható hogy melyek a data vonalak szemmel sok esetben a nyákon. (2 szál egymás mellett általában testek között, vagy test két adat között) Van e következménye ha nem ismert melyik szál melyik csatorna, és bekötésre kerül, de nem a megfelelő helyre?. (70%-ban kikövetkeztethető) Okozhatok e kárt ha esetleg nem megfelelő helyre kötöm a bemeneti szálakat? (nem testre vagy tápra , hanem adatszálak felcserélésre gondoltam.

4. Mi a különbség a 4 az 5 és a 6 páros csatorna között (felbontás?), illetve mivel lehetne meghajtani a 8 a 10 bvagy a 12 páros csatornával rendelkező tcon bemenetet?

5. Működésre fogható e többcsatornás kijelző kevesebb bekötéssel?

5. Meghajtható DVI vagy HDMI jelekkel? (lehet hogy hülyeséget kérdek, de arra gondoltam hogy csinálok pár csatlakozót dvi monitor interfészhez és rákötöm a adat és clock jeleket)

mi a különbség jelformátum szempontjából a sd a hd és az fhd nak, illetve mit jelent az hogy even odd a meghajtásban?

Válaszaitokat előre megköszönném!