You are here

Technika 19l-914D 17mb82-2 nem talál állomásokat

4 posts / 0 new
Last post
Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Üdv!

A készülék nem talál állomásokat sem DVB-Tn sem DVB-c-n. Manuális keresésben beütve a megfelelő frekvenciát és egyéb paramétereket, a gép jelzi, hogy a jelszint jó és a minőség is megfelelő, de elindítva a keresést nem talál adókat. Sem A földi digitálison sem  telekom kábeles digitálison. Usb szoft frissitést tettem rá de nem hatotta meg. Autó keresés ugyan ez, megáll a jó frekiknél de nem talál semmit. Átnéztem a szervízkönyvét és leírásokat, tudni kéne az Mpeg 4et ennek a gépnek. Az MT5820 proci is tudja elvileg. Gyanítom, hogy flash hiba lehet, esetleg egy tartalom ehhez a géphez ha lenne valakinek, megköszönném.

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Hát igen! (Tudom, hogy háttal nem kezdünk mondatot, de ez van!)
Igen, tudni kellene, hogyan is működik az állomás keresés és a megtalált adók eltárolásának a folyamata mind analóg és mind digitális rendszer esetén és akkor rögtön rá lehetne jönni, hogy hol is lehet a hiba. A digitális tuner működési elve jelentősen eltér a megszokott analóg tunerekéhez képest. Az I2C kommunikáció sok rejtélyt tartalmazhat, megérteni nehéz és a gyártók nem egyformán használják és még IC specifikus is lehet.
Ebben az esetben lehet tuner hiba, de elképzelhető az előző hozzászólásban említett processzor hiba is. Az első esetben tuner csere megoldhatja a problémát,(ez az egyszerűbb és gyorsabb megoldás) a második esetben lehet egy bga rework meghozhatja a várt eredmény.
László

0

yohnsee
yohnsee picture

Szia!
Nekem egy Sharp-ba volt hasonló hibám, ugyanúgy Mediatek chippel szerelték.
Ott a processzort kellett újra golyózzam, azóta kifogástalanul működik.
Üdv: János

0

Gabor2
Gabor2 picture

Szia.
90%-az esélye a szoftver hibának.
Ha minden adatot megkapok: kijelző tipusa+main tipusa+ egy e-mail cim akkor megnézem mit találok hozzá.
Üdv.

0