You are here

Samsung DVD–SH895 távirányító kódja

A tárgy szerinti távirányító meghibásodott. A rajta szereplő 3509 irányító kódot az univerzális irányítók nem fogadják el, a maualban meg nincs megadva. Kérdésem:
- mi lehet a helyes kód, ki tudja
- továbbá melyik másik irányító alkalmas legalább a fő funkciók működtetésére?

Domi
 

Comments
hifista
hifista picture

Szia!
A leírás alapján nem lehetsz túl rutinos a távirányítók világában.
Az univerzális távirányítókhoz mellékelnek egy listát, a DVD-k között kell megkeresni a Samsungot és az ott lévő kódokkal próbálkozni.
Ahány univerzális táv, annyi féle kódlista.
Én tudok programozni olyat, amelyik minden funkciót vezérel, de az nem 200 Ft.
Egy DVD lejátszónál - valószínűleg - nem rentábilis egy távirányító csere, de ha ragaszkodsz hozzá, van megoldás.
Hifista.

0

DomiG
DomiG picture

Kedves HiFista!

Köszönöm gyors segítséged, valóban van sok területe az életnek amiben nem vagyok rutinos, ezidáig a számos távirányítót csak használtam, esetenként beépítettem vevőstől, de magát a távirányítót még nem javítottam. Most olvasgatom, hogy folyékony vezetőképes ragasztó, meg folyékony szigetelőanyag, fémezett fóliák amik a javításhoz szükségesek, én meg pákával 0,15 mm -es huzallal kezdtem hozzá, így el is maradt a siker. A kétféle univerzális távirányítómhoz adott listákban egyikben sem szerepelt a távirányító NYÁK -ján szereplő 3509 kódszám, így azok be sem vették. Az automatikus fölismertetés sem segített, sőt az én alkatrész vizsgálóm IR érzékelőjére irányított távirányító még működő jeleit sem tudja kikódolni, szemben például a Digi set-top-boxához adottéval. Az URC22B típusú univerzális szabályzó használati utasítását én fordítottam a forgalmazónak még 2004 -ben, az abban levő kódok sem jók, ami érthető is, mivel az én készülékem 2007 -ben lett gyártva. Mivel ez nem egy sima DVD lejátszó, hanem egy merevlemezes eszköz ami egyúttal elosztja felvételre a Digi, a Flip, a műholdvevők, meg az analóg Tv csatornák jeleit a különböző médiák felé, kulcsfontosságú a működése és a rögzítése. Most épp az a baj, hogy a törlési funkció gombjának a mátrix telep felöli ágában nincs nafta, így nem lehet törölni, betelt a HDD. Tehát megéri leprogramoztatni - és eszközbe be is tölteni -, hogy használhassam tovább. Egyébként 2008-as megvásárlása óta csak a nyári szabadságok alatt nem volt használatban olyan jól működik. De ha kipurcanna a vinyó, akkor sincs gond, egy új bele és mehet a verkli tovább. Szószerint, merthogy forog a lelke.

Tehát összefoglalva: várom a megoldásod
DomiG@freemail.hu

0

hifista
hifista picture

Szia!
A megadott címre küldött levelemre válaszul a következő értesítés jött:
550 5.7.1 Message denied by policy
Hifista.
 

0