You are here

SUZUKI LETS 2 G gyujtás probléma

Üdvözlöm a fórum résztvevőit. A kismotornak nincs gyújtása. A gyújtókör minden elemét,/alaplemez, csatlakozók, feszszab/ egyenir., gyújtáskapcsoló ,LCD csat, gyújtótekercs/ épségben van minden.  A karburátor ki tisztítva,új gyertya. Kaptam próbaként egy gyújtó trafót. Azzal elindult,magas fordulaton is kapkodva, meg állt. Gyertya ki- nincs gyujtás. Elképzelhető  LCD idő szakos hiba, gyújtótekercs hiba,fesz szab hiba? További kérdésem, hogy az alaplemez fő tekercse egy kettős tekercs- e aminek a közepe földelt, mert leválasztva mindentől össze szól fémesen a motor testtel? Csak két kivezetése van ami a fesz.szab.megy,vagy Test zárlatos a  tekercs. Kérdezném hátha szenvedett kolléga ilyen problémával és túljutott rajta,megosztaná velem a tapasztalatát.
Köszönettel Tóni.

Comments
KGL
KGL picture

Két tekercs van,egy töltő és egy jeladó tekercs. A jeladó egy gyújtásvezérlőbe megy ami "kapcsolgatja" a gyújtótrafót. Lásd a rajzot. Sajna csak oroszul találtam rajzot, de jelöltem a két alkatrészt feketével. 

0

Imre Antal
Imre Antal picture

Nagyon szépen  köszönöm a rajzot , úgy  tűnik valóság. Most CDI, gyújtó trafó beszerzése van folyamatban. Aztán majd kiderül mi történik. Üdv. Tóni.R

0