You are here

NAVON A500 NAVIGÁCIÓHOZ TÉRKÉP/FRISSÍTÉS

Sajnos az itt tanácsolt linkekről letöltött iGO8 frissítéseket és térképeket nem hajlandó használni, hiába van benne a térkép licensze is. Gondolom a navonnak vannak saját licensz fájlja, nem a sima iGO nyolc van benne.

Comments
vacisa
vacisa picture

Android van rajt.
SD kártyára ráteszed az igo israelt, beállitod honban inditsa a programot és használod.
Ez igy 10 perc.
Ha a navi wince akkor ugyan ez a menet csak nem androidos igo-t másolsz rá az sd-re.
Vagy 10000 helyröl le lehet tölteni bármelyiket, de ha nem találnád irj pm.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia.
Nekem sem sikerült, hiába másoltam rá, illetve cseréltem ki a térkép fájlokat meg a licensz fájlokat.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Általában magát a programot kell lecserélni egy "függetlenre", mint pl. Igo Israel és hasonló, ami azon a készüléken fut. Ez többnyire nem egyszerű, mert a sys.txt-t is szerkesztgetni kell, megfelelő WinCE vagy VM5-6 verziójú programot kell hozzá beszerezni és akkor azzal menni fog.
Gyári program nagyon ritkán (mondhatni szinte soha) nem megy neten található anyagokkal, licenszekkel, csak a már említett különböző (esetleg feltört) verziójú programok fogadják el a legújabb prgramot.
Fontos, hogy Igo esetében többféle formátum létezik a térképből (talán 8.3 és Primo, de nem vagyok benne biztos), így droidon sem működik mindegyik. Itt pár hónapja olvastam egy friss térkép linkjét, de azt a telefonkészülék pl. nem fogadta el, míg egy azonos verziójú (dátumú) másik forrásból meg simán felismerte.

Tehát NE a gyári programmal próbáld, hanem készíts egy rendszermentést, majd telepíts egy nem gyári változatot és működni fog!

0

tétibi
tétibi picture

Szia. Nem tudom honnan vetted,de én innen töltöttel le,és működik. Igaz Waytekre és Igo-primó-ra tettem
https://www.mediafire.com/folder/w2bkpjfdrfs0w#e1ac8esejj9y
Üdv
 Ps : Lehet benéztem hogy navon és azon lehet nem megy.

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!

Ha jól tudom, a Waytek-eken gyárilag nincs navigációs program, neked kell feltenni rá újkorában. Általában mindenki tört programot tesz( tesznek) rá, így azon megy az innen-onnan letöltött térkép. A Navon-okon gyárilag rajta van az Igo valamelyik verziója, így az nem fogadja el a letöltött térképeket.  Van itthon valahol vagy 2-3 működő Navon-om, de emiatt nem használom ( kaptam őket), csak fizetősen megy a frissítésük.
De nem is értem, miért nem használ erre mindenki egy régebbi telefont? Nekem egy jópár éves Huawei Y3II van erre a célra. Semmi másra nem használom, kártya sincs benne. Rajta van egy Igo, nemrég tettem rá a legfrissebb( 2023  4. negyedévi) térképet. Tökéletes! Gyorsabban betölt, mint az ócska hardverű gyári navigációk. Akksija is jó, töltés nélkül is elnavigál akár 3-4 órát is vagy többet, szemben a gyári navigációk fél órájával.

U.i: a Navon-t nekem nem sikerült itthon megmókolnom, nem tudtam rátenni tört Igo.t  Valaki hozott pár éve Navitel-t, annak elég primitív a gyári navigációja, na arra ráment a tört Igo, tökéletesen frissíthető ingyenesen.

 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Sok WinCE eszköz 32MB RAM-al rendelkezik, így a sys.txt-ben mókolni kell és a skinek közül sem használható épp emiatt sok, valamint ha minden térképrészlet be lesz másolva (előfeldolgozott úthálózatok, rich poi, stb.), akkor a kevés RAM miatt nem képes elindulni.

A WM és WinCE eszközök nálam mindig is megbízhatóbbak voltak és akár 8-10 műholddal is dolgoztak és ha álltam a piroslámpánál, a térkép meg se moccant.
Egy telefonnal (MTK chipes) ugyanez úgy működött, hogy már csak 5-6 műholddal tartott kapcsolatot és amíg álltam, addig elmászott a szembejövő sávba, elfordult, stb. tehát durván 20m-es pontatlanságban szenvedett és állva magyarázott, mert azt hitte, hogy közlekedem.

A Tomtom vált be nálam, ami mind hangutasításban, mind kijelzésben sokkal könnyebben értelmezhető, átlátható és emellett RAM szempontjából az egész EU térkép sem probléma nála mindenféle POI-val, de 32MB RAM-os készülék esetén külön loader kell hozzá.

Az Igo-t ha van gyári, nem lecserélni kell, ha nem tudod, hanem mellé kell rakni egy másikat, aminek pl. Igo8.exe nevet adsz és egy parancsikonnal azt fogod indítani. Így a flash-ba nem kell belepiszkálni, SD-n lehet a program és a térkép is 1 mappában.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia.
Ezt hogyan lehet megcsinálni, hogy ne a gyári program induljon el, hanem az SD kártyán lévő?
Köszi.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Az említett készüléket nem ismerem, de ezek többsége WinCE rendszerrel van ellátva és azon fut egy térképprogram, esetleg egy autós (néhány gombos) menün keresztül indítható.
Ha a Windows-ba be tudsz lépni valami módon, akkor ezeket a fájlokat meg tudod találni vagy az SD-n, vagy a belső flash táron.
Mindenképp készíts másolatot, mielőtt bármit felülírsz!

Ha PC-re dugod, az activesync-en keresztül tudsz fájlokat másolgatni.

Ha Navigator volt a könyvtár és a program neve is, akkor azt kell használni.

0

Sponsored links