Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
SYSTRON-DONNER 6250 50MHZ COUNTER NO-DISPLYA-CIRCUIT 1973 SCH
METER - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
928.9 KB
Page
15
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
SYSTRON-DONNER 6250 50MHZ COUNTER NO-DISPLYA-CIRCUIT 1973 SCH service manual (1st page)
Preview of SYSTRON-DONNER 6250 50MHZ COUNTER NO-DISPLYA-CIRCUIT 1973 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
SYSTRON-DONNER 6250 50MHZ COUNTER NO-DISPLYA-CIRCUIT 1973 SCH service manual (2nd page)
Preview of SYSTRON-DONNER 6250 50MHZ COUNTER NO-DISPLYA-CIRCUIT 1973 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
EMG-1172 TR0614 javítása, tapasztalatok
Sziasztok, kiindulási pont:Adott egy TR0614, 5 éve megjavítottam, majd polc, most megint kellene. A kemenet freki valahol a kelleténél feljebb vitorlázik. Konklúzió az elejére. kell hozzá türelem. mondom türelem! kezdjük: szétbontás után unlock led világít az M3on és az M7en. M3 9-10Mhz helyett 16ot ad. némi keresgélés után RC4558 csere megoldja a dolgot. M7 nehezebb dió, a frekinérőm csak elvben tudja a gigaherzet, amikor építettem nem sok fogalmam volt a nyagyfrekvenciás szerelésről. de a PL725ön hozzáférhető az üttetés, 2 Mhz körül van nagy baj nem lehet gondolom, hangoló fesz leforraszt, külső tápból (809es láb) szépen beállítható a 2 megaherz 0 volt környékén. Akkor ez is RC4558. talált süllyedt. kitűnő, kimeneti freki rendben. unlevel led világít, csak stabilizáci van hátra. felfordítom a méréshez, bekapcsolom és semmi. Tápok sehol. +18 volt zárlatos. Az M4ben egy csepp tantál. csere, összerak, és a kimenőfreki stabilan 560Mhz. Azt a ... le ált az M4. Unlock led sötét, ez már megint egy RC4558? De ehhez már lelkierőt kell gyűjteni, na meg dupla OPAt, a fiók készlet lassan elfogy. Olybá tűnik az én példányomban az RC4558 asok belső mechanikai okok miatt mind elhalnak. Találkozott már valaki ilyennel? nem tegnap kezdtem de nekem ez új. A túlterhelés kizárt. Köszönet mindenkinek aki a rajzokat megosztotta hozzá, 5 éve nem találtam, egy horror volt a sötétben tapogatózás, de azért akkor is elindult. JA ÉS HA JÓL EMLÉKSZEM CSEPP TANTÁL ÉS MŰVELETI ERŐSÍTŐ CSERE VOLT. Ja meg a deprezek, amiknek porrá mállott az öntvényük. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Az RC4558 asokat mindet a szemétbe, cserélni! Rendben elismerem az M4 hibáját én okoztam. De! mire megtaláltam már nincs kimenőjel. Az M10en két RC4558 ment tönkre, vagyis javítás alatt egy második is! DE! mire kicseréltem le ált az M7. Zárlat az 1200Mhz referencia bemeneten. a szűk szerelés miatt mostanra összenőtt a csatlakozó végi bumpszli a földel. De mire megtaláltam és javítottam sebaj már elhalálozott az M3 fm referencia!!!!!!!!!!!!!!!! De ez most tényleg miért? Már az öngyilkosság ötlete is felvetősött! Senki ne sértődjön meg, de ez egy időzített bomba. csehszlovák teslán szocializálódtam, de ilyet még nem tapasztaltam. csak én vagyok peches, vagy tényleg nem megbízhatóak másnak sem ezek az eszközök? A nagyszkópom egy hetvenes évekbeli laborszkop minden jóval megáldva. Túl élt egy árvizet, igaz csak tranzisztort 80 darabat cseréltem benne, mert az aranyozott vaslábak nem bírták a patak vizét. de azóta egyszer kellett szétszedni. Nem értem az egészet, más már kivágta volna a szemétre! csak az a baj, hogy a saját konstrukciójú generátor ennél is rosszabb.
Component tester
Üdvözletem Mesterek ! Felteszem itt is , hátha idevaló. Kacérkodok eme nemes szerkezettel , miután órákat lehet eltölteni egy-egy alkatrész beazonosításával. Tudom hogy tranziszto ,fet stb némileg meghatározható ,de attól hogy három lába van még letet fejősszék is.Ha már ad egy támpontot ,akkor közebb jutok a beazonosításhoz. Használ valaki ilyent , ismeri vagy mi a véleményetek? "Component teszter [CMPT-01] 15.000,-Ft Nagyobb kép Az utóbbi években dömping mennyiségben került piacra a legkülönfélébb félvezető. (Tranzisztor,dióda, Fet, stb.) A szervizek, és az amatőrök is olcsón hozzá tudnak jutni szinte bármilyen eszközhöz. Azonban a típusválaszték akkora, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik a típusjelölések között, még az Internet világában is. Sokszor bosszankodunk, hogy a típusjelzésből lehetetlen kideríteni, mit tartunk a kezünkben. Az alábbi eszköz segítségével egyetlen méréssel meg lehet állapítani, mi is az ismeretlen félvezetőnk. Nem kell katalógusokat böngészni mi lehet ez, vagy számos mérést elvégezni, melyik lába mi lehet az ismeretlen eszköznek. További nagy segítség lehet, ha alkatrészeket akarunk párba válogatni egy nagyobb mennyiségből. A Component Tester az alábbi eszközöket automatikusan felismeri, megkeresi a lábkiosztást, ha van a tokon belül védődióda, akkor azt is felismeri és kijelzi. Ha hibás az eszköz, azt szintén kijelzi. Akár sorba, vagy szembe kapcsolt diódát is felismer. Kiírja a displayre a félvezető típusát (NPN, PNP). Dióda esetén a nyitó feszültséget megméri, és kiírja. A kivezetéseket automatikusan detektálja és ki is jelzi, nem kell tudnunk előre melyik láb melyik kivezetés. Megméri az erősítést (Béta), és az Ube feszültséget. Fetek esetén nem csak azt ismeri fel, hogy N-FET vagy P-FET, hanem a Gate küszöb- feszültségét és a Gate kapacitást is megméri. Felismeri a Tirisztort és a Triakot is. Mellékesen kondenzátort és ellenállást is mér, igaz ezt kb. 5% pontossággal, mert nem erre van kihegyezve. (Kondenzátort 0,2nF-1000uF-ig, ellenállást 10 Ohm -tól 1Mohm-ig mér.) Felderíti és kijelzi a tranzisztorba illetve a MOS-FET-be a beépített védődiódát. A leírás letölthető innen: CMPT-01 leírása " Köszönettel:Öreg Tom
OSZCILOSZKÓP ELADÓ
Eladnám a hozzám került OSZCILOSZKÓPOT. Ha valaki ismeri,és érdekli,jelentkezzen. A külső burkolata nincs meg. Amit tudok,hogy működik. A tipusát nem tudom,de a képeken látszik,hogy nem mai darab,még csöves. Ettől több képet nem tudok felrakni.
Sorkimenő teszter
Üdvözletem! Megépítettem az oldalon levő sorkimenő tesztert. , de úgy néz ki nem működik, legalábbis nekem. Bekapcsoláskor az első piros led-nek kellene csak világítania. De nekem világít a 3 piros a 2 sárga és egy zöld villog. Rákötöttem egy jó sorkimenőt, tehát ott kb. 6-7 db led-nek is világítani kéne, de csak az első piros világított. Ellenállások, diódák átmérve. Annyi hogy a javasolt MKT kondenzátorok helyett, kerámikondenzátorok kerültek bele (bár nem hiszem hogy ez sokat változtat). A leírásban levő összekötést is megcsináltam (R4-R5-el). Mi kerülhette el a figyelmem? Mit cseréljek? Kösz előre is!!!
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling