Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
SYSTRON-DONNER 6250 COUNTER MAINBOARD 1973 SCH
METER - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
1.1 MB
Page
2
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
SYSTRON-DONNER 6250 COUNTER MAINBOARD 1973 SCH service manual (1st page)
Preview of SYSTRON-DONNER 6250 COUNTER MAINBOARD 1973 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
SYSTRON-DONNER 6250 COUNTER MAINBOARD 1973 SCH service manual (2nd page)
Preview of SYSTRON-DONNER 6250 COUNTER MAINBOARD 1973 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
TR-1405 EMG-1344 Radelkis
Sziasztok! Előkerült (az egyik honlaplátogatóm vásárolta) egy ilyen gyönyörűség, és gyorsan kiderült, hogy csak a nevében stimmel. Ha valakinek ehhez!!! van rajza kérem dobjon meg vele! Felhívnám a figyelmet a csövezése ECC82 EY86!!! Köszi! Leiszt Jani
Fok-Gyem TR 9158 tápegység nem terhelhető/a szabályzóköre nem megy ( Lezárva ,működik )
Sziasztok ! Akadt egy kis problémám a TR9158-as tápegységemmel. Ott kezdődött ,hogy az áteresztő fokozat egyik tranzisztora C-E zárlatos lett ,a teljes pufferfesz megjelent a kimeneten ,közben volt rajta terhelés (kb 3A ,de ahogy átütött ez felment a csudába ,jól legégetve a rajta lévő áramkört...) . Az összes áteresztő tranzisztort kicseréltem ,majd az áteresztő vezérlőpanelján a szétégett 100 ohm-os ellenállást ,illetve egy diódát és mindkét vezérlő IC-t (LM324). Ettől még ugyan úgy nem javult meg ,megmértem pár diódát ,kivéve jót mutattak multival mérve nyitóirányban ,záróirányban multi szerint jó ,de ha záróirányban kb 20V-ot kap ,elkezd átengedni. Nem mindegyik dióda csinálta ezt ,10-ből 3 ,ezért az összes diódát mindkét vezérlőn kicseréltem ,illetve az áteresztő panelon kicseréltem mindegyik tranzisztort ( 3-ból 2 kissé átengedett záróirányban ). A tirisztorok jók , a kimeneten megjelenik ~17V ,de terhelni nem lehet ,illetve szabályozni sem. Ha másik IC-t teszek bele (vadonat új mindegyik... ) ,akkor vagy teljesen kinyit az áteresztő fokozat ,vagy beáll valamekkora feszültségre ,de akkor sem terhelhető. Az emitter ellenállások jók ,a CC és a CV ledek folyamatosan világítanak. Találkozott már valaki hasonló hibával ?
N313 Orosz Oszcilloszkóp IC KR140UD1B helyettesítése és javítása? ( Megjavítva )
Sziasztok. Beszereztem egy régi orosz N313 oszcilloszkópot. Gond az, hogy épp nem működik ahogyan kell. Elvittem különböző szervizekbe, de mindenhonnan kitessékeltek az oszcilloszkóppal együtt ( senki nem akarja el vállalni, vagy nem tud szkópot javítani). Sajnálnám kidobni, hisz remekül szuperál. Az elektroncső ( remélem ez a helyes megnevezése ) tökéletesen működik. Trafó kellemes kis zúgással jelzi, hogy be van kapcsolva :) Amikor szondát bedugjuk, megjegyzem ez mindenre hasonlít csak szondára nem de néha még a szonda csatlakoztatása nélkül is megjelenik valamiféle zavar. ( kép mellékelve ). Ha próbálok valamit is lemérni vele, összevisszaság jelentkezik. Generáltam négyszög jelet, de a szkóp az mindennek kimutatta csak négyszöget nem. Eldöntöttem, hogy megpróbálom én magam megcsinálni, de mivel sosem javítottam szkópot, ezért azt sem tudom hol kezdjem. Amikor kinyitottam észrevettem, hogy egy KR140UD1B IC hiányzik, mármint az egyik a kettőből. Próbálgattam valamivel helyettesíteni de nem sok sikerrel. Semmit sem sikerült találni. Ez mellett észrevettem, hogy a szonda sem a legjobb ( eredeti szétesőben ), ezt majd lecserélem BNC csatlakozóra és majd kapni fog rendes Szkóp szondát. ( ez lenne a terv, ha sikerül helyreállítani ) Tehát elsőnek az IC-t kellene beszereznem, de az egyik mester ( idézőjelben mester) szerint attól még, hogy hiányzik az IC attól még nem lenne szabad annak a zavarszerűségnek megjelenni. Lövésem sincs, hogy hol kezdjem a keresést, avagy nem igen értek hozzá, tehát azt sem tudom, hogy honnan kezdjem, vagy talán érdemes egyáltalán nekifogni? Az akarat megvan :D Elsőnek IC-t kellene beleraknom. Honnan tudnék szerezni, vagy mivel helyettesíthető? Köszönet mindenkinek a segítségért. Üdv Laci . . . "FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím! A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet. A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."
Oszciloszkóp Tr-4650 probléma
Tisztelt , tapasztalt kollégák. Segítséget kérek kis szkópom (Tr-4650) hibájának orvoslásához. Történet: Sok éven át rendben működött, ritkán használva de ment hibátlanul. Legalább egy éve némi nagyon halk sercegéssel megállt. Félre raktam. Mostanában megörököltem egy testvérét. Az sem működött. De.... elővettem a sajátot, amit kicsit jobb állapotúnak Ítéltem. Hamar megtaláltam a sejtett hibát. A nagyfesz trafója átütött, "szerencsés helyen" mert tök sötétben megláttam. A másik darabban hibátlan volt ---átépítettem, elindult, és jónak mutatkozott. De a következő bekapcsoláskor a fotókon látható állapot állt elő. És itt kérem a segítséget --hol kezdjek tapogatózni. Van hozzá gépkönyvem, de semmi ötletem. Fócus, fényerő, asztig. , sugár pozíciók állíthatók, chopper is megy , a tesztjel is ráül a roda görbére, időalap is állít. Olyan mintha megszaggatná valami a vizszintes eltérítést...... melegedésre javul a helyzet valamelyest. Minden ötletnek örülnék és előre is köszönöm.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce