You are here

Hülye vagyok GPS-téren.....:))) Aki ért hozzá segítsen...MEGOLDVA!!!

37 posts / 0 new
Last post
Cormyus
Cormyus picture

Üdv mindenkinek!
Vettem alkatrésznek egy régi PRO VISION CNS 1200 GPS-t fillérekért.A tulaj azt mondta töltést nem veszi,nem lehet bekapcsolni.Én itthon töltőre tettem,csináltam egy resetet. És azóta látszólag üzemel.Menü bejön,de ha a navigációra bökök akkor nem talál térképet.Gondolom ennek a belehelyezhető SD kártyán kéne lennie.Mivel abszolút járatlan vagyok a témában kérdésem mit kellene rá másolnom,frissítenem(hogyan és honnan?) hogy esetleg működjön?
Még egy felirat van rajta:Win CE NET 4.2 Core. Gondolom ez az operációs rendszere.Előre is köszönöm a hozzászólásokat!!

Comments
Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Sziasztok!
Addig vacakoltam ezzel a GPS-el hogy végül sikerült megoldani.A legnagyobb hálával Formasu-nak tartozom,köszönet érte.Ő világított rá hogyan nézzek a készülék memóriájába az activesync programmal.Bajlódtam vele néhány órát siker nélkül.Illetve annyit sikerült elérnem hogy a Navigátor 9-es verzióját rátettem de persze az sem talált térképet.Utolsó "dührohamomban" letöröltem a programokat a saját memóriájából:))).Na erre jött a meglepetés...elindult egy normál windows felülettel(most már tudom hogy az autorun.inf fájlt hajtotta eddig végre).Na erre már gyerekjáték volt szoftwereket telepíteni.Kezdtem egy Totalcommanderrel,aztán egy CoreMediaPlayer-rel folytattam(minden létező kép,hang,videó formátumot simán lejátszik)Na gondoltam ha csak ennyire jutok már az is valami,mégis csak van egy korrekt média lejátszóm pár forintból.Erre megtaláltam az IGO8-at full magyar menüvel,hangokkal,térképpel.Feltelepítettem és megy rendesen.
Legalább ha megint ilyennel kerülök szembe,már nem leszek hozzá annyira hülye... tudok hozzá szólni valami értelmeset.Köszönöm a hozzászólásokat!
Üdv! Laci

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Jó estét mindenkinek!
Ezer köszönet az eddigi hozzászólásokért,külön hála Formasu-nak!Most már belelátok a könyvtárszerkezetbe.
DSHELL
WINDOWS
NAVIGATOR
stb.
Ez a program fut rajta:DESTINATOR
Valaki ismeri milyen térkép fájllal működik?
Vagy mit lehetne helyette telepíteni?
Üdv!

0

zus
zus picture

http://www.nokiaprogramok.hu/forum/

itt nézz szét. NEM CSAK nokiás cuccok vannak. A navigációs részben fel tudsz tenni kérdéseket a gépeddel kapcsolatban. Nekem is segítettek Win mobilban. Érdemes.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ehhez már utána kellene nézni, ez a készülék, és szoftver nekem is új!
Link:

Innen indultam:

Hátha ez az oldal segít! Itt regisztrálsz, olvashatsz, kereshetsz, kérdezhetsz is.
Üdv: formasu

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Addig SD kártyáról hallgass mp3 nótákat, ez müxik? Kéne tudni a kijelző felbontását is, meg össze kötni usb-n(ha van rajta) egy PC-vel WinCE 4.2 alatt, bár ez annyira nem fontos. Volt már egypár gps téma itt a Tanyán, bemelegítésnek át kéne olvasnod...és működés közbeni fotókat sem ártana látnunk.
P.S.:Akkor most egy üres vagy akármilyen SD kártyát beletettél?
P.S.2.:Akkor a navi prg a gépre telepítve van, nem sd kártyáról megy, mert el sem indulna akkor.
Üdv.: uniman

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Tettem fel működésközbeni fotókat az egyik hozzászólásomhoz.MP3-mat nem enged játszani,nincs ilyen a menüben.Géppel sikerült szinkronizálnom.Egy DESTINATOR nevű navi program van rajta(ebben vagy 8 nyelven szöveg és hang fájlok).Amit tudtam lemásoltam a memóriájából,elemezgetni.Ebből kiderül alapban egy Alps nevű térkép fájlt keresne.
Üdv!!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Akkor minden stimmel a Kalex által belinkelt weboldal szerint:
"Zubehör: Fernbedienung, ..., 256 MB Karte (Alps)"...Tartozékok: Távirányító(???).....256 MB SD (Alpok térképpel)...lehet, hogy rajta van a térkép, csak a gép nincs az alpesi hegyekben...
Az MP3-at kéne tudnia, elképzelhető, hogy csak ha van zene a kártyán(gondolom nem volt), akkor adja ki hozzá a menüt, esetleg csak a távirányítóval lehetséges előhívni.
Üdv.: uniman

0

Kari
Kari picture
*****

Szia uniman!
"lehet, hogy rajta van a térkép, csak a gép nincs az alpesi hegyekben... "
Ez mondjuk nem zarhato ki, de a hirdetes szövege sztem exaktul ugy ertelmezendö, hogy az elado mellekel hozza egy ALPS ( http://www.alps.com/e/ gyarto ceg)-töl szarmazo 256MB-os SD kartyat, persze tevedesem lehetseges...
Kari

0

uniman
uniman picture
***

Hello Kari.
Ez is lehetséges volna, ha az Alps gyártana ilyet (nekem csak max. konnektorról "vallott").
Ellenben gyakrabban adja ki a gugli, kb. azokból az időkből ezt a terméket(is).:
"Navigon MobileNavigator 5 ADAC 256MB SD Karte Alpen (P02010097)"
Csak erre alapoztam "sejtésemet", talán ezekkel lehetne elkezdeni a próbálkozást(a német/osztrák guglin).
http://www.gopal-navigator.de/wiki/index.php?title=PNAs_und_ihre_MD-Nummern
Üdv.: uniman

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Igen ez szerintem is így lesz,mivel a belső memóriája csak 64MB.Egy térkép fájl meg jóval nagyobb lehet ennél,és a gépen sem találtam erre utaló könyvtárat vagy fájlt.Most már szövegszerkesztővel nézegetve a fájlokat kiderült a program verziója:Destinator 5,5,0,0
Találtam letölthető Destinator 9-es verziót de ez kétlem hogy futna rajta.Egy európa térkép jól jönne,most azt keresem.
Amúgy elég egyszerűnek tűnik a magyarítása is.Ha lenne megfelelő hangkonverter programom (.SPX Speex speex-1.1.6 OggS hangfájlokat használ)akkor akár én is lemagyaríthatnám simán,a szöveg még egyszerűbb,csak át kell írni a DestinatorMSG.Inf fájl megfelelő részeit.
Az mp3-at kipróbálom,teszek a kártyára.
Üdv!

0

zus
zus picture

Szia ! Az a szívás, hogy nem tudod, hogy milyen GPS navigációs szoftver volt rajta eredetileg. A WinCE 4.2 Core annyit jelent, hogy WinCE 4.2 Lebutított Verzió van a gépben, tehát nem tudod teljes értékű WinCE 4.2 oprendszert futtató pda-nak használni. Ezeken a gépeken általában Winmobile-os navigációk mennek (nyilván oprendszer függvényében, hogy melyik mit bír el), olyanok, mint pl. Navigon vagy Navon, iGO. Én azt mondom, hogy ha meg szeretnéd hajtani a gépet, akkor keress 2007 körül gyártott Navon vagy iGO-t. Ezek már valami régi verziók lesznek, a térkép adatbázisuk is régi lesz. De legalább ki fogod tudni csiholni a GPS koordinátákat belőle, meg a haladási irányod. Sajnos többet (tudomásom szerint) nem fogsz tudni tenni vele.

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Köszi! Nekem már ez is haladás lenne...:)
Üdv!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Érdemes lenne kideríteni, hogy ki lehet a valódi gyártója mert a navigáció elérési útvonala szinte típusonként változik. Tehát az sd kártyán lévő mappa neve más és más. (pl az Lg az LGEnavi.exe filet keresi a Navon a MobileNavigator mappát és szinte típusonként változik.)

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia, én sem vagyok nagy zseni e téren és tavaly vettem egy alig használt valami no namet és az sem akart működni bent a házba ( tele volt a sarka kis csillagokkal és kereste a műholdat ), de kint már meg találta és az autóba is jó .

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Neked szerencséd volt, mert a program működőképesen meg volt, csak a szabadba kellett vinni, hogy holdat találjon!
Itt azonban más a helyzet! Ezt még el kellene indítani, a Navi program sincs meg, és sajnos, ami a rosszabb, a régi SD kártya negy segítséget adna, ha meglenne! Kellene róla legalább a könyvtár név, és ami a sys.txt-be volt írva.
A sys.txt-ben minden, a működéshez kellő dolog le van írva, amit utólag megszerezni -főleg egy ezen a téren kezdőnek- problémákba ütközhet. / GPS port, könyvtár név, ....stb. /
Az újabb térképekkel, javaslom, egyenlőre ne foglalkozz, ehhez még ráérsz, majd ha elindul az IGO! Az már lehet az utolsó lépés, mint amikor ezeket frissíteni fogod. A program induljon el, az a fontos!

Üdv: formasu

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Mikor a navigációt indítom,bejön egy menü hogy válasszak térképet.És kiírja a kártyán nincs térkép.(mivel nincs :)) Akkor nem lehet hogy navigációs program az van rajta?
Üdv!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Akkor már nyert ügyed van!
Milyen a navi, mit ír ki?

Szerk: A régi tulajtól nem tudnád megtudni, hogy még "eredeti" program van-e rajta, vagy egy feltört? Ettől függ, hogyan lehetne frissíteni a térképeket!
Microsoft Active Sinc nevű programmal USB-n rá tudod dugni a számítógépedre, és bele tudsz nézni.
Üdv: formasu

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Nem ír ki semmilyen program nevet.De teszek fel képet!A bejelentkező képről,illetve töltésről és a hibaüzenetről valamint a menüről!
Üdv!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Tartok attól, hogy ez még a gyári program! Az IGO 8.3-nak más a menüje, úgy emlékszem. Ha bele nézel a programba, majd többet tudunk.

Üdv: formasu

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Köszönöm!
Jó lenne ezeket valahol megtalálni a neten....hátha valaki feltett egy SD kártyamentést...:)
Üdv!

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Köszönöm,de a tiédben volt valami kártya beledugva nem? Szerintem azon kellene lennie a térképeknek.
Üdv!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ennek a készüléknek, hogy működjön, -mivel a belső memóriája kicsi- szükséges az SD kártya! Úgy látom, hogy 2 GB-ig tud fogadni. Ez a 2 GB már elég arra, hogy a Navi programot, és Mo-, és a környező országok térképeit rá másold.
Mivel ez a készülék nem egy erőgép, ezért a Primo-t nem javaslom rá tenni, és a Primo-nak újabb WinCE-re van szüksége, hanem az IGO 8.3-at, azzal szerintem fog működni.
Oda kell figyelni az induló könyvtár névre, az indító .exe nevére, a készüléked felbontására, a Data.zip kiválasztásakor, és a sys.txt-be írandó dolgokat is meg kell gondolni, hogy majd elinduljon!
Indulásnak ennyi.

Üdv: formasu

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Köszönöm....huh nem gondoltam hogy ennyi gubanc lesz vele.:)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Itt találsz róla adatokat. Ebből kiderül, hogy csak SD-ről látja a térképet.

Üdv! Kalex

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Köszi!Utána nézek!
Üdv!Cormyus

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Európa térképet lehet találni hozzá valahol,illetve ha működik,"megtanítható" magyarul?

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Igen, megtanítható magyarul, de ehhez olyan IGO-t kell letölteni hozzá, amiben megtalálható a magyarítás is, ill. a magyar nyelv!
Két nyelvről beszélhetünk:
1: a navigáció nyelve
2: a navigáló nyelve
Ez kettő!!!
Mindkettőhöz találni lehet magyart is.

Üdv: formasu

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Igen most is van egy "language" menü amiben külön lehet a felirat és a beszéd nyelvét váltani,csak nem igazán derül ki(a képeket feltettem) hogy mi a navi program amihez magyart kellene keresni.De majd megpróbálok az általad említett programmal usb-n belenézni.
Üdv!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
A langauge menüben vannak a navi nyelvei, és a voice-ben vannak a beszélők, amik navigálás közben beszélnek! Remélem, IGO8.3 program van rajta, és nem eredeti.
A Beállítások menüt ha végignézed, ott találod valahol, hogy milyen program van a gépen, / nem emlékszem, hogy az induló menüből, vagy a navi menüjéből kell-e megnézned, de valahol ott van, még a verzió száma is olvasható. Ezt a navin tudod megnézni.
Nekem már elég régen nem az IGO8.3 fut, csak emlékezésből írok, nem tudom megnézni, nincs hol!
Egyenlőre ne törölj semmit!
Talán segítene, ha le tudnád írni, mi van a License mappában, ez jó lenne a továbblépéshez. Ehhez már kell az Active Sinc!

Üdv: formasu

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Üsd be a keresőbe (Google) a típust, aztán a megjelenő ""Nagyjából 5 390 000 találat (0,08 másodperc) -ból válogasd ki ami téged érdekel.

Üdv! Kalex

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Hát ezzel kezdetem....de leginkább német nyelvű találatok jöttek....Üdv!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Szűkítsd a keresését valami feltétellel, vannak magyar oldalak is!

Üdv! Kalex

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Félek, hogy a Google tévútra fog vinni, és nem fogsz találni letöltő oldalt, csak fizetőset, esetleg még nem is magyart!
Javaslom, inkább ezzel kapcsolatos Fórumokra keress rá, ott, a hozzászólásokban találhatsz linkeket a letöltésre, amik remélhetően még élnek, mert elég gyakran törlik, vagy töröltetik ezeket a feltöltéseket a szolgáltatók kérésére!

Üdv: formasu

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Félek, hogy a Google tévútra fog vinni"
Nem viszi tévútra. A fórumokat is ott találhatja meg a legkönnyebben. Én is ezt szoktam tenni. Már egész jól kiigazodom a brazil, portugál, és ausztrál fórumokon. =vigyorog=

Üdv! Kalex

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Köszi a kiigazítást. Arra próbáltam célozni, hogy a jól kiválasztott fórumokon "mindent!" megtalál, ezért inkább javasoltam ezt az utat! Egyenlőre nem az a legfontosabb, hogy új térképeket találjon, mert azokkal még, egyenlőre nem megy semmire.

Üdv: formasu

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Hát igen! Először induljon el a navigációs rendszer.Aztán jöhet a többi...
Üdv!

0

Sponsored links