You are here

nikon coolpix l16 fényképezögép.

27 posts / 0 new
Last post
gaborf
gaborf picture

Sziasztok!
A fent emlitett fényképezögép üzem közben olyan hibát produkált ,hogy nem akart zommolni a kijelzön (objektív hiba ) felirat.Azóta recsegés (motor hang) halható.A teleszkóp nem működik.
Segédletet kérnék.

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
Nekem meg a "fene megette" a coolpixxemet(L-20). A kijelzője nem mutatott semmit, ezért kikaptam, hogy ne merítse le az akkut fölöslegesen. Nem tudom eldönteni, hogy a kijelzőben, vagy az elektronikában van a hiba. Hibátlanul működik, még jó hogy van TV kimenete, így a menüben tudok matatni. Csakhát a terepre nem vihetem 85 kg-os TV-met.
Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: háttérvilágítása van?

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello, SzBálint.
Igen, van háttérvilágítás, bekapcsolás után szürke az egész képernyő, némi függőleges zavarral a bal szélén.
Üdv.: uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ezek olyan lehetetlen méretűek, hogy alig lehet mérni bennük.
Ha rajzod lenne, úgy könnyebb lenne. Első körben, szétszedve meg kellene nézni a szalagkábel csatlakozást, egyszer volt ilyen kontakthibám.

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Köszi SzBálint, én már kevés vagyok ehhez. Max. azért boszankodom, hogy most vettek meg az orrom elől egy ugyanilyent 3e Ft-ért, optikahibásan. Azt ha megkaparintom, kideríthettem volna, hogy melyik részegységben a hiba. Mivel úgy jutottam hozzá, hogy valaki kezembe nyomta, hogy dobjam már ki a kukába...
Most meg tettem bele egy ilyen kártyát: http://store.kodak.com/store/ekconsus/en_US/pd/SDHC_Card__4_GB/baseProdu...
Üdv.: uniman

0

exre2
exre2 picture

Sziasztok!

Van egy Nikon kolpix L16 fenykepezogepem aminek a fiam benyomta az obiektivjet es nem tudja mozgatni, mas minden mukodik rajta, leht kezdeni valamit vele ? vagy eladni alkatresznek?

Koszonom

0

TAKLACO
TAKLACO picture

HELLO

A lanyom is NICON COOLPIX geppel kezdett fenykepezni.Mostanaban gyakran fenykepez analog FLEXARET es SMENA 8M fenykepezogeppel az utobbival gyerekkoromban szoktam fenykepezni.Alkotasai:

http://lissuin.aeternus.sk/

LACI

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Igen tényleg így van,ha szerencséd van valamint elég új a géped(a mai olcsó gépeket müanyag pöckökkel szerelik) amik nem törnek le általában csak kiugranak a vezető sínből,kézügyességgel meg türelemmel helyrerakhatók.Ha régebbi,5-6 éves gépről van szó akkor sanszos hogy esztergált réz fémtüskék vannak a műanyag szerkezeti elemekben.Ne feszegesd mert a kiesett fém csak összemarja a felületeket!Ezek bizony kitörnek,kifordulnak és van hogy el is vesznek,javítható de nem árt egy műszerész vagy órás eszterga hozzá...:) Kicsit hosszabb pöcköket kell esztergálni és pillanatragasztóval a megtágult furatába rögzíthető.Aprólékos munka de én is így mentettem meg egy gépem objektívjét..:D Egy jó tanács saját hibámból...ha javítás után eleinte kicsit nehézkesen mozog,soha ne kend meg semmivel! Csak ront rajta.Lehet eleinte kell egy kis kézi rásegítés ki vagy becsukáshoz de idővel bejáródik..
Üdv!

0

exre2
exre2 picture

Hello!

Hat szetszedtem es sajnos el van torve igy veszek ha kapok egy masik roszat aminek peldaul a kepernyoje rosz es kicserelem.

Koszonom a segitseget!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:én hasonlóképp jártam.
esztergáltam srézből egy stiftet,úgy,hogy kis-nagyon vékony vállat,3 mm átmérővel- hagytam,kifúrtam és beragasztottam.

Bálint

0

exre2
exre2 picture

Hello!

Es mukodik jol?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: igen.

Bálint

0

exre2
exre2 picture

Sziasztok!
Nem tudtam ugy megcsinalni meg eltorott az obiektiv tarto szerkezete.
Igy aztan kerestem a neten egy hibas rosz ugyan ilyen tipust es azt megvettem .
Szerencsere amit vettem csak a kepernyoje volt betorve igy a tobi minden jo volt .
Igy csak a kepernyot kicsereltem meg a tokjat mert annak ma nagyon kopott volt es mukodik.
Ajanlom mindenkinek hogy inkabb vegyen egy hasznalt roszat de ami kell az jo legyen mint az uj alkatrest ugyanis igy filerekert megusza.

Üdv! exre2

Szerkesztve
Kalex

0

Kari
Kari picture
*****

Szia exre2!
Ezt viszont mind megirhattad volna 1 ablakban is :yes: _ ha az a cel_amennyiben a szerkesztes fülre kattintasz a hsz-edben, s meg nem szolt utana senki sem hozza (alatta irva) mint most en is teszem...
Kari

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Megtettem, helyette. Sőt még köszöntem is. :)

Üdv! Kalex

0

uniman
uniman picture
***

Hello, Kalex
...és a sok + pontot is radíroztad...hmmm...(ezért én most nem kérek)
Üdv.: uniman

0

exre2
exre2 picture

Azert irtam hogy tobb bonuszpontot kapjak, na de ha igy van hat mindegy.
Es koszi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"Sőt még köszöntem is."
Pivo Váse, Goszpogyin ! :beer:

Üdv! Miki.

0

exre2
exre2 picture

Hello !
Koszonom a felvilagositast ,csak mos vettem eszre hogy nem koszontem akkor
Elnezest mindenkitol a hibakert
Viszlat

0

zapod
zapod picture

Szia.

Ha szerencséd van csak szétugrott az optika mechanika. Ha nincs szét tört. Ugye ez csak a szétszedés után derül ki. Ha csak szétugrott újra összerakható de kel hozzá némi kézügyesség.

Üdv Zapod.

0

Laci54
Laci54 picture

Sziasztok!BUÉK újra mindenkinek!
Köszönöm szépen az infókat!Én nem vagyok jártas a fényképező készülékekben Kb.egy éve pihen bontva egy dobozban.Sajna a szemem már nem a régi így ilyen tekercselést már nem igen tudok bevállalni.Valameddig maradok a telim fotójánál.Még egyszer köszi! Üdvözlettel Laci.

0

zapod
zapod picture

Szia, és boldog újévet.

Persze lehet mechanika hiba is. De az ilyen hibák sok esetben a blendét mozgató elektromágnes tekercsének menetzárlatosságából adódik. Sajna csak komplett optika kapható. De ha tied a gép és jó kézügyességed van magad is újra tekercselheted. Nálam muszájból sok ilyen meg gyógyult.

Üdv Zapod

0

Laci54
Laci54 picture

Szia a téma engem is érdekel.A számláló alapján készítettem vele 10000 képet Szerintem nagy hibája a gépnek,hogy akkor is működik az objektív ha csak a képet vissza nézzük.Érthető,hogy kb 30000-es működés után elkopik a motoron lévő csiga fogaskerék. Leszerelt motornál könnyen működik az objektív.A motor csatlakozó miatt nem mertem tovább beavatkozni.Talán kapunk jó tippet.Üdvözlettel Laci.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! 10.000 kép nem kevés, az alatt mocorog rendesen az obi. Manapság pedíg a gyors technikai fejlődés miatt gyorsan avulnak a készülékek, ezért nem gyártanak semmit minőségi anyagokból hosszútávra (pl autót sem, ami azért jóval drágább), plusz ez egy kis kompakt kategóriás "olcsó, eldobható" gép, ennyi pénzért ilyen minőséget kapunk. Viszont sok más gépnél odafigyeltek arra, hogy kép visszanézéskor nem tolja ki az obit.

0

vjtata
vjtata picture

szia
érdeklődni szeretnék hogy jutottál e valamire a géppel?
esetleg ha nem sikerülne érdekelne mert nekem is van egy ilyen tipus

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nagy valószínűséggel beállt a zoom fogaskerék egység. Ez sok minden miatt lehet, törés, esetleg belekerült valami szennyeződés a fogak, vagy a gyűrűk közé. Látni kellene a pontosabb behatároláshoz. Viszont elég agyas objektívje van, kevesen vállalják be, és szedik darabokra, hameg esetleg alkatrész kell hozzá, az sem egyszerű.

0

Sponsored links