You are here

Samsung VP-D353 videókamera "nappali fény hiba"

18 posts / 0 new
Last post
Krisz
Krisz picture

Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket illetve tanácsot, hogy a címben említett videókamerával az a problémám, hogy a nappali üzemmódban egy elmosódott folt az egész kép (mintha rá lenne küldve full a zoom és fókusz semmi), de éjszakai módban semmi gond a képpel (kivéve hogy ezzel nappal nem lehet értelmes minőségű felvételt csinálni, de ez nem hiba). Ha valaki tud segítsen, legyen szíves. Azt már tudom a Samsung kamera szar, főleg ezek a 2005-06-os típusok, sőt szériahibát is emlegettek.... De hogy mi lehet a gond azt még nem tudom.... :(
Köszönöm Mindenkinek!

File attachment: 
Comments
csabaveziir
csabaveziir picture

Sziasztok!
Nekem egy Samsung VP-D354i kameránál jelentkezett ugyanez a probléma. Szerintem a cserélendő alkatrész ugyanaz. Szeretném megtudni, hogy honnan tudom beszerezni az említett szűrőt, és hogy az mennyibe kerül. Először márkaszervizben próbálkoztam, de ott elküldtek azzal, hogy 15 ezer forintért csinálnák meg. Csak alkatrészt viszont nem forgalmaznak, ezért rajtuk keresztül nem tudom beszerezni. Csatolok egy képet amit a kamerával készítettem, hátha más is ráismer a problémára.

A segítséget előre is köszönöm!

File csatolás: 

0

csabaveziir
csabaveziir picture

Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen soká jöttem vissza. Köszönöm a linket a szűrőhöz F-Yoci -nak. Megrendeltem. Remekül bevált. A kamera szerencsére könnyen szerelhető még olyan viszonylag amatőröknek is mint én, csak elég kicsi csavarhúzó szükséges és kézügyesség, mert a cserélendő alkatrész és a hozzá kapcsolódó dolgok elég kicsik (egy nagyító sem árt). A szereléshez mindenképpen ajánlom az Útmutatót letölteni, mert miután a javítást elvégeztük a lencséket újra be kell állítani (Lens Zoom Track, Auto HALL, Auto IRIS). Ennek a leírása benne van az útmutatóban, illetve szükség lesz hozzá egy ilyen ábrára kinyomtatva lehetőleg nagyban, bár nekem A4-es méretnél is bevált. Angolul van, de ha valakinek problémát okoz szívesen lefordítom a szükséges részt.

Mielőtt a szétszerelésnek nekikezdenénk fontos, hogy a kamera ne legyen feszültség alatt. Tápcsatlakozót húzzúk ki, Akkumulátort vegyük le, és vegyük ki a kamerából a "Gomb elemet"(akkumlátor alatt). Illetve vegyük ki a memória kártyát, és a kazettát a készülékből. Fontos még hogy, a "Power Nite Pix" üzemmód kapcsoló kikapcsolt (OFF) állásban legyen.

Nem kell az egész kamerát darabokra szedni, elég ha a tetején lévő vezérlőket (Ass’y Zoom Removal), az elejét (Ass’y Front Removal), a tetejét (Ass’y Top Removal), és a ball oldalát (Ass’y Left Removal) szedjük le. Ezután a lencserendszert az azt tartó kis fémkerettel együtt tudjuk leválasztani a kamera többi részéről (Ass’y Main PCB Removal).
Ezután a fém keretet kell eltávolítani (2 db csavar), Majd a CCD áramkört kell levenni amelyet 2 db fekete csavar tart. Így láthatóvá válik a lencserendszer hátulja. A hátlapot 3 db fekete csavar tartja. A hátlap leszedését óvatosan végezzük el, mert egy pici rugó van alatta ammi könnyen szétugrik, aztán lehet keresgélni a darabkákat. Ezután már ki lehet cserélni a rossz szűrőt a szép új darabra.

Összerakás előtt figyeljünk oda, hogy a "Power Nite Pix" üzemmód kapcsoló kikapcsolt (OFF) állásban legyen vagyis a "kis fehér pöcök" az alsó helyzetben legyen (A kékes színű szűrő legyen az ablaknál), Különben úgy jár az ember mint én, és széthullik vagy rosszabb esetben eltörik a mikrokapcsoló ami a szűrő helyzetét érzékeli, és akkor nem fog az éjszakai funkció megfelelően működni.

Összeraszerelés után el kell végezni a fentebb leírt lencse beállításokat és ha mindent jól csináltunk akkor továbbra is élvezettel használhatjuk a készüléket.

Csatolok néhány képet a javításról és egy teszt képet az új szűrővel.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Bár valószínűleg nem árt egy idősebb gépnél, főleg a saját megnyugtatásodra, de szerintem felesleges ennek a szűrőnek a cseréje után ennyire túlbonyolítani, és ujrakalibrálni az objektívet. CCD csere után annál inkább.

0

csabaveziir
csabaveziir picture

Üdv! Először én sem akartam ezt a lépést megcsinálni, de amikor összeraktam a gépet és bekapcsoltam képtelen volt fókuszálni. Ez a beállítás után megoldódott.
Persze az is lehet, hogy elsőre én nem raktam össze rendesen, de a szétesett mikrokapcsoló miatt még kétszer szedtem szét és raktam össze az egészet, ezek után már valóban működött minden újabb beállítás nélkül is. Mindenesetre én megcsináltam mert az útmutató ezt mondta, és nincs annyi tapasztalatom, hogy felülbíráljam. Mindenesetre köszönöm a tanácsot!

0

Krisz
Krisz picture

Szia.
Ezt a képet hogy illetve milyen módban csináltad? Éjszakai vagy nappali módban? Mert nekem éjszakain lehetett nappal felvenni de zöldes kép volt, nappali módban meg tök mosott... De én egy szervizes ismerősömmel hozattam 5000ft-ért, de csak mert ismerős. Egyébként nekem is tök ugyanezt mondták.
Üdv

0

csabaveziir
csabaveziir picture

Szia!

A képet nappali üzemmódban (Power Nite Pix: OFF) csináltam. Egyszerűen a net-ről letöltöttem egy ilyen ábrát kitettem a monitorra és a kamerával lefotóztam.

Üdv.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

0

csabaveziir
csabaveziir picture

Köszönöm a linket. Remekül bevált.
Üdv.

0

Krisz
Krisz picture

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, UV szűrőt cseréltem, minden ok a kamerával.
Üdv

0

Krisz
Krisz picture

Keresett alkatrész képe....

File csatolás: 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! 100% hogy az objektívben a CCD előtt levő filter a hibás, bemattul, elvileg rendelhető külön is, ha még aktuális tudok írni cikkszámot hozzá.

0

Krisz
Krisz picture

Szia! Igen aktuális, és nagy a valószínűsége hogy ez a baj. Nem fókusz, mert az működik, csak ez a homályos kép az említett módon a probléma. Esetleg tudsz árat is mondani rá? Köszönöm!

0

Krisz
Krisz picture

Sziasztok!
Köszönöm Lacinak is és párdinak is a segítséget. Valószínűleg meg fogom bontani és megnézem a kondikat is, de nagyobb esély van a "plexi lapos" hibára. Mégegyszer is köszönöm! Üdv:Krisztián

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Idáig jó pár kamerát javítottam,és 99%ban az SMD kondik voltak a hibák okozói./kifolynak/Ha van türelmed,gyakorlatod és kiforrasztód akkor állj neki.Nagyon hálátlan babra meló!

0

párdi
párdi picture

Szia
Az optikában hibás egy kis plexi lapocska ami nappali módban
az optika elé kerül ez nagyon matt lett.Éjszakai módban ezt a plexi lapot
el veszi az optika elől .Szét kell szedni az optikát ha van bontásból
valakinek vagy komlett csere.

0

cssztivi
cssztivi picture

Tudomásom szerint ez egy üveglap, felgőzölt réteggel ami infra fényszűrő.Ha ez bemattul akkor azért van kép csak olyan mint a köd. Egyformán homályos mindenhol és ez nem egyszerre alakul ki. Én inkább az iriszre gondolok, ha túl van világítva a kép, vagy elektronika.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Irisszel még sosem volt ilyen gondom ilyen gépnél, viszont ilyen filtert már rengeteget cseréltem, pár év alatt elopálosodik, nem szép átlátszó, mint amilyennek kéne lenni, emiatt normálisan fókuszt sem tud állítani a gép. Először ezt kéne megnézni, a másik tippem esetleg még a fokusz motor lehetne. Megszorult, vagy valamelyik kivezetése szakadt. Volt már olyan esetem is, hogy a motorhoz menő fóliakábel a forrasztásnál megtört, ezáltal a fokusz motor nem kapott rendes vezérlést.

0

Sponsored links