You are here

számítógépeseknek

11 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
Egy ismerősnél állítottam be az újonnan vásárolt wifi routert (TP-Link)akinek két ikerlánya van.Ergo mindkettőnek van (de egyforma)laptopja.Az egyiknél be is állítottam a wifi kapcsolatot de a másik nem akarja az igazságot.Amúgy lenovo V560-ról van szó.Az a gond vele, hogy a wifi hálózat kapcsolója be van kapcsolva (egy pillanatra megjeleníti a kijelzőn, hogy be van kapcsolva)és mégsem talál hálózatot illetve a wifi ledje sem világít.Pedig a Pn+P5 gombkombinációval előhívható wifi beállításoknál is azt írja ki, hogy bekapcsolva.Win 7 ultimat van rajta.Kérdésem, hogy ez hardverprobléma(hálókártya) vagy beállítási? Gondolom amíg a wifi led nem világít addig nincs bekapcsolva a vezeték nélküli kapcsolat annak ellenére, hogy azt írja ki.Köszi.

Comments
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
Megoldódott a probléma.Valóban driverhiba volt.Utólag mondták meg, hogy ezen a gépen már egyszer újratelepítették a windowst, de akkor nem tették fel újra a driverét mert így is működött a vezetékes internet.Lehet, hogy a win7 telepített rá valamit automatikusan.Most feltettem a hozzávalót és egyből megjavult.
Köszi mindenkinek a segítséget!

0

istvan770
istvan770 picture

Szia.
Atheros wifi-knél előfordul, hogy másik driver is jónak látszik az eszközkezelőben, mégse műkszik. A gép alján vedd le a wifi kártya fedelét, írd fel a kártya számát, ellenőrizd, hogy egyezik e az eszközkezelőben lévővel. Ha nem akkor le kell tölteni a kártya szerintit.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

egy ötlet: A router-ben állítsd be, hogy a DHCP adott MAC címhez adott mindig ugyanazt az IP-címet adja (persze a két géphez különbözőt). Hátha a router van megzavarva.

Üdv,
Oszi

0

Dew
Dew picture

Hali!Nekem is volt hasonló problémám ,nem látt a kapcsolatot csak egy pillanatra a laptop ,utána meg nem érzékelte a hálózatot (TP-link wr-841N essel)árosítottam a gépet ,megadtam neki külön a felhasználónevet és a jelszót a laptop wifi keresőjében és automatiku scsatlakozásra állítottam!és úgy tud csak felmenni nálam!Viszont van a wireless settingsnél egy lehetőség ,amivelEnable SSID Broadcast beállítás ami ha be van kapcsolva letiltja aláthatóságát a hálózatnak ,azt a pipát próbáld meg kivenni!Csak egy ötlet!

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!

Ide is írom: "Gondolom amíg a wifi led nem világít addig nincs bekapcsolva a vezeték nélküli kapcsolat annak ellenére, hogy azt írja ki" - nézd meg a jól működőn. Vannak olyan gépek, melyeken akkor világít csak a WLAN LED, ha aktív kommunikáció van folyamatban, és fel van csatlakoztatva.
szedj le valahonnan egy DVD-ről bootoló linuxot, mondjuk egy hatos Knoppixot, indítsd el, és nézd meg, azzal fel tudsz-e csatlakozni (remélhetőleg látja a WLAN kártyát). Ha igen, akkor a nyűg szoftveres, vagy esetleg valami interferencia is lehet, azért nem lát hálózatot (jártam már így, a fene se gondolta volna - vadiúj gép a router mellett tizenöt centire, mégsem látja, miközben telefonnal vígan felcsatlakoztam rá - az átviteli csatorna megváltoztatása megoldotta a problémát); ha nem, hardveres.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
Igen Atheros wifi adapter van benne és nincs letiltva.Eszközkezelő azt írja, hogy engedélyezve van és megfelelően működik.Azért a driverét még megnézem hátha nincs feltelepítve.Viszont a vezetékes (kábel)internet előzőleg rendesen ment rajta.Ha így sem megy akkor megy a gari szervízbe.Csak az a baj, hogy interneten rendelték.Ilyenkor hova lehet vinni?

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Azért még megnézném, hogy a hálókártyák között, nincs-e letiltva a valószínűleg Atheros nevű wifi adapter, és telepítve van-e a meghajtója.
Jártam már így a Win7-el, a gyártó oldaláról letöltött driverrel indult csak el.
Esetleg segíthet egy ideiglenes Ubuntu linux telepítése is, az fel szokta ismerni automatikusan az adaptereket.
Soxor durva hardver hibának látszó dolgokat megold egy frissített meghajtó szoftver.
Csaba

0

gyimi1
gyimi1 picture

Hát igen így könnyű lenne, de még garos (3 év van rá)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Akkor a legkönnyebb. Bevinni, elmondani a hibát, aztán elhozni megjavítva.

Üdv! Kalex

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Szerintem ez hardver. Amennyiben garos a gép akkor vissza a feladónak, ha nem, akkor mind a kettő szétszed, felcserél a két wi-fi kártya és máris okosabbak vagyunk.

Üdv! Kalex

0

Sponsored links