You are here

Panasonic DVD-RA82

11 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Hozzám került egy Pana DVD-RA82. Az az érdekes hibája, hogy bekapcsoláskor lejátszik egy filmet majd utána nem ismeri fel semmit. konektorból kihúz hetek múlva újból egyet lejátszik. Mivel érdemes kezdeni? Letöltöttem innen a szerviz rajzát elég szép anyag. A bak, ent, sgm kiterjesztések mit takarnak és mivel nyithatók meg? Illetve ez lenne a framvare. Arra gondoltam első bekapcsolásnál frissíteném hátha csak megbolondul szegény, persze egy belső tisztítás után. Ha nem ez a framevare meg van valakinek?
Köszönöm

Comments
dav53
dav53 picture
*****

Szevasz perlaci.

Delon1 válaszához még annyit tennék hozzá, hogy ha a lemez üt egy kicsit, akkor ez az ütés kifelé haladva egyre nagyobb. Okozhatja ez is. (Akár a többi esetleges hiba mellett is, ráadásnak.)

Dávid.

0

delon1
delon1 picture

Szia dav53!

Ez már eszembe sem jutott!

Viszont ha ilyen a mechanika( http://eshop2.euras.com/include/picture.php?picture=6851362&login=3150936N ), akkor jó bele ez ( http://eshop2.euras.com/include/picture.php?picture=8716017&login=3150936N ) az általános motor is!
Így már nekem is rémlik hogy volt a kezem között egy ilyen mechanikás darab. Kompletten kapható hozzá a motor+mechanika. Ez eléggé drága.
Nem mertem beletenni az általános típusú motort. Máig sem értem hogy miért?
Később jött hasonló mechanikával még egy! Na mondom most belepróbálom. Lesz, ami lesz!
Sikeresen működött! Azoknak is ua. hibája volt, mint az említett!
Szerintem, még mindig motorcserével érdemes kezdeni!
delon1

0

perlaci
perlaci picture

Meg van a hiba. Sajnos a fej gyengélkedik. A műsorok a lemezen kifelé vannak rögzítve és a növekvő kerületi sebesség miatt kívül nehezebb az olvasás. Ezért ment szépen a filmek elején. Már csak az a kérdés, hogy az SF-HD60 helyett betehetem e a HD62 mert az jóval olcsóbb.

0

delon1
delon1 picture

Szia perlaci!

Mitől vagy benne biztos hogy optika hiba?
A lemezen lévő műsor rögzítése úgy van ahogyan mondod. Belülről kifelé.
De ez nem jelenti azt, hogy az olvasáskor, kívül nagyobb lesz a bit/sec!
Kívülről való olvasáskor, általában lassabban forognak a lemezek. Pont ezért.
Amikor pl. a trackokat lépteted egy dvd-filmnél, akkor láthatóan lassul a lemez.
Elvileg, szerintem a lemezeket ugyanúgy olvassa az optika, kívül is mint belül.
Esetleg még a fókusztávolság változhat ilyen esetben. Ezt, szemre is tudod ellenőrizni.
Én még mindig a motorra gondolok! Mivel ott a fordulata kisebb, és netán ha a kommutátor átvezet, nehezebben lehet szabályozni a motoráramot stabilan!
A motor-meghajtó ic-je nem melegedett??
delon1

0

perlaci
perlaci picture

Kitisztítottam a gépet, optika megtöröl óvatosan, mert gyengén de fátyolos volt. Motor kis wd40. Azóta hibátlanul működik. Szerintem az optika koszolódása miatt a lézer túlhajszolhatta magát és egy lemez után letilthatta az elektronika. Aztán amikor félretették kisült a memória és eltűnt a hiba bejegyzése. Ez még egy békebeli darab amit rendesen megcsináltak.

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Amelyik kiterjesztést nem ismered azzal ne foglalkozz. :)

Csomagold ki a doksit egy könyvtárba. A doksi a pvaccel.html-el kezdődik, ha a tartalomjegyzéket nem akarod akkor a s0000000000.html-et nyisd meg. A képek a html--ben jelennek meg, a rajzok a pdf-ekben vannak.

sanyika45

0

delon1
delon1 picture

Szia sanyika45!
Ez a problémamegoldólap szerintem nem PC-s téma!

Kicsit félreérthető voltam. Természetesen csak poénnak szántam...
delon1

0

Krisz
Krisz picture

Nem tartom valószínűnek, hogy egy firmware frissítés segít rajta!

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia. Én először a lemez forgató motort nézném, meg lehet hogy egy lejátszott lemez után be melegszik és szorul .Volt egy hasonló hibám valamilyen olcsó noname gépel (nem emlékszek a fantázia nevére). Mikor elhozták, no disc és a lemez meg sem moccant. Első körbe spindle motor ki, hát 6 V-al olyan 120 mA. Ilyenkor szoktam próbára bepörgetni a mocit 10-12 V pár pillanatra és ideiglenesen meg is javult. Visszatettem és jó lett, 1 lemezt le lejátszott. Szóltam a tulajnak hogy motort kellene cserélni. Nem akart rá költeni egy bevizsgálási díjjal elvitte. Egy pár hét múlva vissza hozta, hogy csak cseréjük ki azt a motort, ugyanis azt mondta eddig jó volt elejében naponta egymás után 1-2 filmet lehetet megnézni megnéztek utána már csak egyet most meg már vagy lefagy , vagy el sem indul . Kapott új motort és azóta jó .

0

delon1
delon1 picture

Szia perlaci!
Lehet motor csakugyan mint ahogy ityvity írja! Nagyon is vszínű. Kezdődő hiba stádiumban így csinál.
Viszont, hideg üzemmódnál sem szoktak elindulni a legtöbbször a hibás motorok.
Én pl. szoktam javítani a motorokat is! Szétszedem,takarítom,polírozom ill.összerakom. Legtöbb esetben ki sem kell venni a motort a helyéről.
Így olcsóbb! Tudom hogy nem drágák a motorok de csak akkor cserélem amikor muszály.
Ha motorhibás akkor általában a meghajtó ic-je is melegedni szokott.
delon1

0

Sponsored links