You are here

ITT Nokia 3327

8 posts / 0 new
Last post
H_Mike
H_Mike picture

Sziasztok! Van egy ilyen tv-m és az a baja, hogy mikor hangolnék nem hajlandó sávot váltani (VHF UHF között) másik, hogy úgy veszem észre, hogy nem akarja elmenteni a beállított csatornát.
Mi lehet a baja?
Végignéztem minden kapcsoló tranyót, tápfeszek megvannak, eepromnál is...
Az lehet, hogy az SAA1296A kontroller szállt el?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Miki

Comments
isti13
isti13 picture

Szia! Ha jól emlékszem mda 2061 eprom intézi a memorizálást. +5V-on kívül kell egy magasabb (20V) tápot is kapjon. Máskülönben nem memorizál. István

0

H_Mike
H_Mike picture

táp rendben!

0

t.guru
t.guru picture

Szia!
Hogy megy ennek a programozása?
A készülék előlapján, vagy távon menüből?
Üdv. Laci

0

H_Mike
H_Mike picture

a készülék előlapjáról

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Szedd szét a kezelőt, gumilapot meleg mosogatószeres vízben mosd meg, ne dörzsöld! Kezelő panelnek egy kis alkoholos törlés, mint tudjuk az alkohol kis mennyiségben sosem árt... És a lényeg: A kezelőn a gomb-felületek közt van pár szén átkötés. Kösd át őket egy-egy szál vékony dróttal! A szén előtt és után található fóliákhoz szépen forrasztható. Rakd össze, és reméljük lészen nagy öröm, hogy müxik!

0

H_Mike
H_Mike picture

Köszönöm a választ! A memorizálás kérdését megoldotta ám sávot váltani továbbra se hajlandó... :S a kontroller sávváltó kimenetei nem billennek át, és a kijelzőn sem történik változás, pedig én úgy emlékszem, hogy a kijelzőn is jelezte hogy melyik sávban van... Erre valami ötlet?

0

csepi
csepi picture

Szia.
Ahogy Isti kollega mondta, fontos az MDA2061 3. lábán a 20V, 6. és a 14 lábán az 5V, és a proc. rajzon megadott feszültségei is.

Hidegen ohmmérővel ellenőrizd, hogy a tasztatúrából kijönnek e az utasítások.
Rajzon lehet látni, mely érintkezők mely kivezetéseket zárnak.

Üzembehelyezés után fesz. mérővel ellenőrizd, az SAA1296 megfelelő lábain történnek e változások, és a kapcsoló fesz, ki jut e a HF-ZF modulra.

Ahol hiányosságot észlelsz, lehet következtetni a hibára. :)

0