You are here

XP fagyás

26 posts / 0 new
Last post
romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Számítógépem az utóbbi időben új szokást kezd felvenni. Böngészés közben, főleg, ha több lap van nyitva, minden előzmény nélkül lefagy a gép, majd megjelenik a szokásos kék oldal. KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR mondja, majd a lap alján megjegyzi, hogy a win32k.sys fájllal van problémája. Újraindítás után a gép nem látja a winchestert. Természetesen előszőr a neten kezdtem kutakodni, találtam is sok jó ötletet. De sajnos az én gépem különc, és nem hallgat semmilyen jó szóra. Pedig még a lapozófájlt is letiltottam, sőt még több víruskergetőt is ráúszítottam, hát ha valaki szórakozik velem. De azért kegyes hozzám: ha a winyóról leveszem a kábelt, és kb 1 perc múlva visszahelyezem, mintha mi sem tőrtént volna, vígan dolgozik újra. Teljesen mindegy neki, hogy az alaplapról, vagy a winyóról veszem le a kábelt. Természetesen megpróbáltam kábelt is cserélni, de azt sem honorálja. Pedig egyedül van a kábelen, és méregdrága Gigabyte köldökzsinóron lóg. Már prüszkölve ugyan, de kezdtem hozzászokni, hogy ilyen esetekben kúszás az asztal alá, millió kábel bont a gépről, majd az asztalon kibontva, megszabadítom kábelétől a vinyót. Egy perc múlva ugyan ez visszafelé. De most valamiért megharagudott rám! Az XP indulásakor millió hibát talált, mely szerint a Mozilla keresztcsatolásba került valamivel (kiírja hexában a címet, de én nem sokra megyek vele). Természetesen rögtön helyre is állítja a hibát. Aminek a következtében elveszett a teljes Thunderbird program. Ami az érdekes, a szokásos helyen (dokuments and settings/felh.név/ applications data/ Thunderbird) megtalálható a teljes könyvtár. Csak valamiért nem akarja betölteni. Ha a startlapon lévő parancsikonnal meg akarom nyitni, újra akarja telepíteni a Thunderbird-t. Én pedig nem akarom, mert tartok tőle, hogy akkor felülírná a meglévő könyvtárat, amiben a meglévő levelek nem szeretném, ha elvesznének.
Ha valamelyőtöknek akármelyik hibára is van ötlete, kérem segítsen!
Üdv: Gyula

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

Hello!

Olvasva a hozzászólásokat,valóban sok jó dolog le van írva,de én annak vagyok a híve hogy mindig a legegyszerűbb megoldással kell kezdeni a probléma elhárítást.

Leginkább azzal értek egyet amit istván 78 írt.
Cseréld ki a kábelt,ha lehet ilyen fémcsatis végűre mint ami a képen van.

A másik, a vinyo valóban tud olyan hibákat produkálni hogy olyan mintha jó volna de mégsem az.

Nem kell semmit ujra telepíteni,csak ha már nincs más megoldás,
amit én javasolok az egy program, a neve hdd regenerátor.

Van sok ebből ,de én azt javaslom amit egy orosz ember írt,most a neve nem jut eszembe.de meg találod a Hiren's boot 9.9 es cd-n, többek között ezt a progit is.

Nem nehéz használni,erröl a boot cd röl indítod a gépet,megkeresed ezt a hdd regenerátort,belemész és egy enter.
Olyan helyre tedd a gépet ahol nem zavar a ketyegése,mert ez hdd mérettől függően kb 300G-át 3 napig csinálja.
A lényeg hogy szinte semmi nem veszik el,és látványos lesz a javulás.
A végén kiírja hogy mennyi bad szektor van, menyit javított, mennyi veszett el.

File csatolás: 

0

BlackForce
BlackForce picture

Üdv mindenkinek!

Pont most hoztam helyre tegnap a gépemet ugyanezzel a hibával.
Nem fogjátok elhinni mi volt a baja.
Nekem is állandóan lefagyott,jött a kékhalál stb.Még a bioszba sem engedett bemenni(totális áramtalanitás nélkül).
Utána is a BIOS kilépés és ujrainditás után nem indult.Fekete képernyő.Halott minden.
Csináltam egy BIOS resettet,és utána beindult a rendszerem,de az 1,9GHz sebesség helyett csak 1.15GHz-en.Először a procira gondoltam.Azonban egyik proci tuning oldalon olvastam,hogy a proci nem támogatja a nagyobb (clockolt) órajelet,ha a proci feszültsége nem megfelelő.
Nálam az alap 1,65V.Ezt megemeltem 1,7v-ra,és láss csodát a gépem tökéletesen dolgozik repül mint régen,de stabil.
Everest-tel teszteltem 10percig 100% - os terheléssel,és minden a legnagyobb rendben.Everest szerint a proci fesz 1,68V.Szerintem ha a 0,05v-ot leszámolom,az 1,63V,ami lehetséges hogy nem elég a procinak a megadott órajel meghajtására.
Hogy mi okozta a gondot pontosan nem tudom,de az is lehet hogy a fő tápegységem gyengült meg,mert a fesz adatok 12v helyett (12,5v) ,5v helyett ( 4,51v) ,3,3v helyett ( 3,14v) adatokat mutat az Everest.
Lehet hogy itt ez nem segit,de hátha másnak máskor a jövőben segitek ezzel.

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
"3,3v helyett ( 3,14v) "
Azok a tápkondik már csak dísznek jók, csere!

0

belfi
belfi picture

Szia!
"de az is lehet hogy a fő tápegységem gyengült meg,mert a fesz adatok 12v helyett (12,5v) ,5v helyett ( 4,51v) ,3,3v helyett ( 3,14v) adatokat mutat az Everest." Ezek az adatok korrektek mivel a fő feszültségek 5%-os tűréssel vannak.PL 12V 11,4-12,6 között jónak számít.
Jelen esetben nem tudjuk milyen BIOS van a gépen de ha tuningolható részek AUTO-ra vannak állítva akkor nem lehet semmilyen probléma.
Egy picit kevés az 5Volt de ne az everestel mérj hane multival és az lesz a jó eredmény.

0

belfi
belfi picture

Szia!
A Applications data ->Thunderbird mappáról csinálj egy másolatot pl "pendrájvra" akkor nem vész el a beállítás,és majd egy esetleges újra telepítés után vissza tudod tölteni.
A HDD problémára több lehetőség is van.
1.Szerezz egy UBCD-t. (ultimate boot cd)Ezen van egy operációs rendszer ami független a gépen lévőtől.Annyi az egész hogy a PC.t az UBCD-ről kell indítani és már mentheted is a fontos dolgokat.
2 Ugyan ez az eljárás a Hiren's BOOT CD-vel ,azon egy mini XP van (megjegyzem az UBCD is XP)és többé kevésbé ugyan úgy kell használni.
Minden esetre egy RAM tesztet csinálni kellene mert lehet hogy az a baja.(Mind a két cd tartalmaz ilyet.)
Ne lepődj meg mert nagyon lassú de működik.

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Megcsináltam a könyvtárról a másolatot, és újratelepítettem a Thunderbirdet. De hiába raktam vissza az elmentett könyvtárat, a progi mindig csak az újabb (üres) könyvtárat olvassa be. Hiába törlöm le, minden nyitásnál új könyvtárat hozz létre, és nem foglalkozik a régebbi, visszatöltöttel. Pedig még az install.ini fájlban is átírtam a beolvasandó könyvtárat. Azt is felülírja, és csak azt hajlandó olvasni, amit ő hozott létre.
Van Hiren's Boot cd-m. Csak az a baj, hogy a FAT táblát nem tudom helyreállítani. Így pedig hiába látom a Norton Disk Editorral a fájlokat, futtatni nem tudom.
RAM tesztet is szoktam csinálni, lefekvés előtt indítom el, és reggel nézem meg. Ráadásul most az USB felület is kezd szórakozni velem. Használat közben lefagy az egér, vagy a billentyűzet. Ha kihúzom a csatiját, majd visszadugom, működik újra. Szerencsére azok a gép elejére vannak bedugva, és nem kell az asztal alatt bújócskáznom. A kontakt- tisztításon már túl vagyok, eredménytelenül.
Köszi a segítséget!
Üdv: Gyula

0

belfi
belfi picture

Van még egy lehetőség illetve remény sugár.Tedd a telepítő lemezt a gépbe, és a "Futtatás"hoz (Start->Futtatás)pedig írd be x:\i386\Winnt32 /unattend ( X a meghajtó betűjele amin az op rendszer van; a 32 és a per jel köz szóköz van) tehát egy példa C:\i386\Winnt32 /unattend
Ekkor elindul a telepítő és kijavítja a hibákat.De próbáld ki az UBCDt NET-ről le lehet tölteni.
Lehet hogy rosszul értem de a Thunderbird könyvtárat nem csak egyszerűen vissza kell rakni, hanem felül kell íratni az újat,egyébként másként nem is megy.Tehát ha megvan a másolatod, telepíted az új levelezőt, azután megnyitod az Applications Data mappát,aminek tartalmaznia kell egy üres Thundebird mappát.Ezt a mappát kell felül íratnod a a mentéssel.
Hol használsz FAT fájl rendszert, mert az XP az NTSF.

0

joksystem
joksystem picture

Kedves belfi... mért ne használhatna FAT fájl rendszert hisz az XP FAT32-re úgy felmegy mint a sicc....
Ha már telepítettél XP-t, akkor tudnod kellene.... Sőt mi több meglévő telepített oprendszer is használja a 8/3 karakteres fájlrendszert amit a FAT partíciók kezelésére talaltak ki.... Ezt megfejelve, NTFS particíón be köl mászni Regedit-be és kikapcsolni, mert ALAPBÓL használja..... De ha te már sok rendszert telepítettél akkor ezt neked tudnod kell... Ne haragudj.... Üdv joksystem... Tovabbolvasva... vannak itt még jó tanácsok.... HDD probléma lesz... kezd tikkadni... -> HDD sentinel aszt kiderül...

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Használhatja a FAT32-t, ebben igazad van, de miért jó az? Annak vannak korlátai, én inkább az NTFS-t használom, és még soha nem kapcsoltam át, nem kapcsoltam ki semmit a Regedit-ben, hogy stabilan, jól működjön az XP !

Üdv: formasu

0

belfi
belfi picture

Szia!
Senki nem mondta hogy nem használhat FAT rendszert.Azt használ amit akar.
És mit kell hol kikapcsolni?Ki használ mit? Fogalmazz pontosabban ha lehet,de tudod mit hagyjuk nem vagyunk közös nevezőn.
Egy alapból NTSF-re formázott partíción semmit nem kell sehol kikapcsolni.

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Köszi a segítséget, sikerült segítségeddel a Thunderbird-t visszaállítani! Én cserélni akartam az új könyvtárat a régivel, és azért nem sikerült.
Nekem SP3 XP-m van FAT32-n.
Üdv: Gyula

0

belfi
belfi picture

Hali!

Valamiért fontos neked hogy a régi fájlrendszert használd?
Mert ha nem akkor adatmentés és új XP de NTSF fájl rendszerrel.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ha csak a levelek a fontosak, azokat már biztonságba tetted, tehát nem fognak elveszni.
Én ilyen esetben már nem foglalkoznék a javítással, hanem egy FormatC, átváltás NTFS-re, új telepítés.....
Előtte még egy memória tesztet is lefuttatnék néhányszor, mert az is lehet hibás, az alaplap is, meg a vincsi is. Az is lehet, hogy a sok "szeméttől" már elfáradt a régi XP-d, és ilyenkor nem a javítás, hanem az újra telepítés a célszerű, és mindenképpen NTFS-re!

Üdv: formasu

0

egerfogo
egerfogo picture

Üdy
Jómagam a HDSentinel helyett az Ashampoo hdd control 2 nevű progit ajánlom egy teszt erejéig ,többször bizonyított már az előbbivel szemben.
A letöltési hely http://www.ashampoo.com/hu/usd/fdl
30 napig tesztelhető ingyenesen.

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Letöltöttem az Ashampoo hdd control2-t. Igaz, csak 10 napos, mert a 30 nap hosszabbítást csak regisztráció után lehet megkapni, és most a Thunderbirddel is bajom van. Végig csináltam a teszteket, még a felület-ellenőrzést is. 100% lett minden. Éppen a SMART értékeket olvastam, amikor ismét elszállt a gép. Na, gondoltam, most meg lesz a hiba.Amikor összeraktam a gépet, ismét megnyitottam a control2 ablakát. Minden 100%-os volt, hibának nyoma sincs! Minden esetre köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a progira is!
Üdv: Gyula

0

romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékát! Sajnos azonban ezeken a hibakereséseken már túl vagyok, A meghajtót (Samsung PATA 160 GB 7200/min) 5 éve kaptam, és még több, mint 30 GB üres hely van rajta. Amikor kaptam, javasolták hozzá a Gigabyt 160 eres kábelét. A HDSentinel is évek óta fennt van a gépen, mérése szerint 100%-os a meghajtó, Hőfoka tartósan 23 C, két éve egyszer ment fel 38 C-ra. Először kontaktibára gyanakodtam, de ez is kiesett, mert bármelyik végét húzom le a kábelnek, visszahelyezés után a gép megjavul. Az is érdekes, hogy ha eltünik a winyó, a többi meghajtót (CD, DVD, USB) sem lehet elérni, bár a BIOS jelzi azokat. A BIOS szerint a tápegység is rendben van. Nagyon tartok tőle, hogy alaplap (Asrock P4i65G) hiba lesz.
Egyenlőre azonban a Thunderbird hibája aggaszt jobban. Hiába van meg az eredeti könyvtára a "Documents and setting" könyvtárban, újra akar települni. Javaslatra próbáltam átírni a Settings.ini fájlt, de az sem hozott eredményt. Még megpróbálom elmenteni a könyvtárát másik meghajtóra, majd a progi újratelepítése után visszamásolni. De nagyon tartok az adatvesztéstől, mert fontos levelek is vannak a könyvtárban. Havonta szoktam ugyan menteni a meghajtó tartalmát, de az csak most lesz esedékes, és gond lenne, ha eltünne pár levél.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítségét!
Üdv: Gyula

0

heat
heat picture

Nem akarok erőlködni, de mégegyszer leírom. Vinyó cserével meg fog oldódni.

0

nyaki
nyaki picture

A rendszerfájl hibát most is fenntartom.
Én egy újratelepítést mindenképpen elvégeznék rajta és figyelném a vinyó gyorsaságát formázás közben. Egy formázáskori lassulás már vinyó hibára utal. A lassulás mértékét Te is érezheted, ha már telepítetted néhányszor erre a vinyóra az op. rendszert.

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!

0

999999
999999 picture

Szia!

Én azt csinálnám (már ha van másik Winyód)arra tennék 1 OP .és oda telepíteném a levelezőt majd abba másolnám be a régi adatokat.Ezzel kiderülne az is hogy winyó vagy alaplap okozza a gondodat.Valamint a tápra is ránéznék.

Üdv: Zódor József

0

Sutty
Sutty picture

Szia!
Az előttem szólókkal értek egyet. Biztos, hogy winyó hiba. Próbáld ki e HDD Sentinel-t. Én azt használom ilyen esetekben. Kiír minden infót a winyóról, magyarul. 1-2 hónapja jártam hasonlóan. Ugyan ezt, vagy hasonlót produkált a win. Próbáltam újra telepíteni, de sajnos nem sikerült. Amikor az indító fájlokat próbálta másolni a winyóra a telepítő, már akkor megfagyott. Egy új winyó megoldotta a problémát.
Üdv:
István

0

Istvan78
Istvan78 picture

Szia!
Ez a vinyó hibája írás késeltetési hiba miatt van (HDD delay transaction), ez ha a lemez gyökerén van akkor okozz gondokat, illetve ha az operációs rendszer adatainak területén van akkor meglepetéseket tud okozni.
Ha SATA-s, (de ez P-ATA estén is tedd meg) akkor cseréld le a kábelt mert a kábel miatt is elő áll ez a hiba.
Ha a hiba nem szűnik meg akkor egy Memtest nem ártana. (Floppy vagy USB stickről futtasd)
s ha nem RAM akkor sajnos a HDD,kezdi meg adni magát.
Nem törvény szerű hogy kattog vagy hallható hibát produkál.
HD Sentinelt eresszél rá kezdésnek!

Üdv Istvan78

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
Ha nincs visítós hangja a vinyónak és nem lehet hallani időnként kattogást felőle, akkor nagy valószínűséggel a rendszerfájlod sérült, amit a vinyó, az erre a célra fenntartott virtuális memóriájában tárol, így első körben végy egy eredeti, az op. rendszerednek megfelelő telepítő CD-t és futtasd le rajta a hibajavítást. Ha ez nem segít rajta, akkor sajnos egy újratelepítés jöhet, teljes formázással és próbáld meg elérni, hogy a rendszerindításkor minél kevesebb program induljon automatikusan, mert az nagyon lassíthatja a gépet és ha rá nyitsz egy éppen ezerrel futó programra egy másikat, akkor össze is omolhat a rendszer. Egyébként a lapozófájlt nem célszerű kikapcsolni, mert az XP, mint plusz virtuális memóriát használja és ennek hiányában sok program egyszerűen el sem akar indulni, főleg, ha annak kicsi a mérete, bár ennek méretét a Winfos automatikusan állítgatja!

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Sziasztok!
"Egyébként a lapozófájlt nem célszerű kikapcsolni,...bár ennek méretét a Winfos automatikusan állítgatja!"
Nos ezt vettem észre a közelmúltban.
Nagyon tele volt a vinyóm, és egy film letöltését úgy oldotta meg az XP, hogy elvette a hiányzó helyet a lapozófájlból.
Ennek az lett a következménye, hogy progik nem indultak el, illetve a gép néha lefagyott.
Szabadítottam fel helyet a vinyón, és megszűnt a lefagyás, indítási gond stb.
Lehet a Gyula vinyója is tele van?
Vagy már nem is csak az van tele? :-?
Üdv: Laci

0

city217
city217 picture

Szia.
Nézted már a gépedet everest-el? Nem melegszik a vinyó? A többi ebből fakadhat.
Üdv

0

heat
heat picture

Szinte biztos, hogy a vinyó a melegedéstől kontaktozik. Ha forró állapotban egy picit hibázik az íráskor, akkor rövidesen fagyás lesz belőle.
Cseréld a vinyót egy korszerűbb, kisebb fogyasztású és lehetőleg gyors típusra.

0

Sponsored links