You are here

Samsung hűtőszekrény repedés?!

14 posts / 0 new
Last post
Crea
Crea picture

Sziasztok.
Háztartási gépekkel kapcsolatban mondhatni nulla tapasztalatom van ezért kérem a segítségeteket.... Lehetőségünk van egy ilyen hűtő megvásárlására magán célra, az ajánlott fogyasztói ár alatt jelentősen. 100 ezer ft (1 év garanciával)
Viszont a mélyhűtő részében van egy kb 8-10 centi hosszú hajszálvékony repedés (jóformán csak érezni lehet, látni nem) de adott a kérdés:
Ez befolyásolja-e a működést? ( nem 1 évre vennénk a hűtőt) Vagy van e valami spéci cucc amivel ragasztható? Gondolok itt valami 2 komponensű cuccra ami -30 fokig bírná a hideget. Vagy vessem el teljesen a kérdést és ne foglalkozzak vele? Háztartási gépszakik válaszát előre is köszönöm :)

Comments
Crea
Crea picture

Köszi a segítséget végül egy ilyen lett, csak inoxban. 75 ezerért :) A Samsungtól valamiért tartottam...Kösz mindenkinek az infót!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ha csak ennyi a baja akkor már csak az a kérdés, hogy a garanciát ki adja ?
Itt arra gondolok, hogy a gyártó hivatalos garanciájával vagy az üzlet ad róla egy cetlit. Ez utóbbi eset kerülendő. Érdemes megnézni, hogy a tipuszám végén a három betű mi. Pl: RSJ1KRES1/XEH.
Ha XEH vagy XEO a vége akkor az a mi piacunkra készűlt viszont ha XEG,XEU vagy XEF akkor kerülendő mivel eltér a magyarországon forgalmazott készülékektől ezért egy két alkatrész beszerzése macerás. Ha lehetőséged van akkor a kompresszort boritó hátlapot szereld le és nézd meg, hogy az eredeti SAMSUNG kompresszor van e beépítve. Ha a hátlap hiányzik vagy idegen kompresszor van beépítve akkor felejtős a gép. A repedés leragasztható akár öntapadós tapétával is az a lényeg, hogy ne kapjon vizet a hőszigetelő hab.

0

Crea
Crea picture

A garanciát a bolt vállalja ( http://www.elektrooutlet.eu/ céghálózat tagja) tehát sajnos nem gyártói garancia. Elvileg csak szépséghibás eszközök műszakilag hibátlan, nem javított ( bár ezt ki tudja garantálni :D ) új ( amit belseje alapján én is bátran állítok.) Hátlap rajta van és a boltban nem szedhetem szét a gépet. Egy típus jelzést nézek majd, de ezek a gépek ált. nem magyar piacosok ahogy néztem. Mosógépet vettünk már ott német kezelő panelos, új néhány karcolással ( hibátlanul működik)

0

Laci54
Laci54 picture

Szia Crea
Olyan szupernek néz ki a hűtő,hogy ha bekapcsolva pár percre- érezhetően hűt- akkor nem sokat gondolkoznék a vásárláson.Üdvözlettel Laci.

0

atis76
atis76 picture

szia!
ha a müanyag részen van a repedés egyszerüen ragaszthato.
de ha a hütörészen,csövön,hütöfelületen akkor már gáz sincs benne!

tehát a müanyag részre vonatkozik a repedés-egyszerüen meg kell ragasztani-

a gép müködését nem befolyásolja.csak ha le akarod olvasztani,akkor a belsö szigetelés megszivja magát vizzel ,ezért kell megragasztani.
pl:gorenje ládák tipushibája,éleknél nincs kiszilozva-és alul/kivül/ jegesedik.
üdv_atis

0

Crea
Crea picture

Közben találtam egy weboldalon egy írást miszerint:

"Ne kapargasd a jeget, mert ha véletlenül megsérted a belső burkolatot, tönkremegy a hűtő, és megszökhet a hűtőfolyadék!"

Hmm...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Crea!

Ha a belső műanyag burkolatban van a repedés, akkor szerintem nincs jelentősége, ha sérült a hűtőcső, akkor az szerintem egy éven belül megmutatja magát. A garanciális feltételeket jól nézd meg, mire vonatkoznak.

Üdv: Jácint

0

Crea
Crea picture

Szia!

Köszi a választ!Igen a belső fehér műanyag(?) burkolaton van a repedés. (észre se veszem ha az eladó nem mondja)
Egyébként új, de szépséghibás készülék (van az oldalán 1-2 karmolás, fal felé fordítjuk nem probléma).
Mivel nem értek hozzá, hogy mi a szerepe (egyszerű burkolat vagy szigetelés szerepe van) így tőlem okosabbakat kérdezek, hogy esetleg nem e reped tovább vagy a szigeteléssel lesz e probléma későbbiekben.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ha szépséghibásnak adják el, akkor csak a szépséghibára nem vonatkozik a garancia, de a hűtő működésére kell, hogy vonatkozzon a gari!
Ha csak ez a hiba, és különben a gyári gari él a készülékre, én megvenném, de ezt a repedést a műanyagon valamilyen módon megragasztanám, / ha mással nem megpróbálnám pákával / esetleg utána egy másik műanyag lapot ragasztanék rá a repedésre, hogy esetlegesen ott víz ne tudjon kifolyni.

Üdv: formasu

0

Crea
Crea picture

Igen csak szépséghiba, műszakilag 100% -osak a termékek.

Garancia viszont sajnos nem gyártói. A cég adja, de ezen nem lepődök meg, mert vannak új termékben is jó néhány webáruház ahol saját garanciát adnak nem gyártóit. ( valószínű import termékek)

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Mint olvasom, ezekre a termékekre általában a bolt adja a garit. Ez nem kizáró ok! Ha jóval olcsóbb, mint a nem szépséghibás, és csak ez a hibája, ettől még én megvenném. Azért megvárnám, míg egyszer lehűti a teret, de szerintem ettől "hűtésileg" hibátlan a készülék.

Üdv: formasu

0

feci
feci picture

Ennél a fajta hűtőnél amíg jó nem kell leolvasztani. Ez magától olvaszt no frost hűtő. Nincsenek belül az oldalában csövek. Hátul az aljában van az elpárologtató és ventilátor fújja be mindkét felébe a hideg levegőt.Ez jobban hasonlít egy klímára mint egy hagyományos hűtőre. A gép tetején van a vezérlőegység, az szabályoz rajta mindent.A hajszálrepedésen nagyon víz se fogja érni a szigetelést, de azért ha látszik akkor nem árt valamivel tömíteni. Teljesen mindegy mivel a lényeg hogy ne kerüljön véletlenül se bele víz vagy pára. Ha a hátsó felén van a sérülés akkor már komolyabban át kell nézni ugyanis ott vannak a gépészeti elemek, úgy mint az elpárologtató fűtés vízelvezető cső stb. Az is kérdés, hogy mitől sérült meg.
Az outlet üzletekben vásárolt cuccokra sosincs gyári garancia, azokra a bolt válal valamennyi garanciát de általában kevesebbett mint a gyár. Ezen sem kell csodálkozni, hiszen ezek a termékek már a szemétből kerültek a boltba és ilyenformán nem várható el a gyártótól hogy olyan termékre vállaljon garanciát amit már egyszer leselejtezett.

1

Crea
Crea picture

Köszi neked is a választ. Az oldalán van néhány sérülés nem igazán feltűnő karcolások, csomagolás nincs, felhasználói kézikönyv nincs tehát ilyen apróbb hiányosságok vannak, de ekkora hűtőt ennyiért nem tudnánk venni nekünk pedig szempont a méret. Magával az outlet vásárlással nincs problémám, első 2 plazma TV-m ilyen helyről származott (egyiket 4 éve vettem a másikat 2 éve mind a kettőt 2 évig használtam majd eladtam, de még mindig használják azok akik megvették) tehát alapvetően nincs vele gondom csak műszakilag legyen rendben.

0

Sponsored links