You are here

JENSEN XA2100 autóerősitő

6 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ennek a végfoknak olyan gondja van, hogy fél hangerőig szól, de az felett kikapcsol, de ha újra lejebb veszem a hangerőt már megint megszólal. A tápban a fetek jók, a végfokok jók! Mi lehet vele, a tápja nem bírja, vagy a végfok?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Megoldva, az egyik este jött az ügyfél, nálam működött, de az ő autójában ismét leoldott. Alaposabban átnézve az autót, meglett a hiba forrása, a hangszóró kábelek olyan rövidek voltak, hogy a kivezetéseket lehúzta a kosár fémházához, igy majdnem rövidre zárva a kimenetet. Szerencsére a tartok vissza egyengetve, már rendesen működik az erősítő. Köszönöm a hozászolásokat!

0

kattila
kattila picture

szia
probald alimentalni az aksirol vastag vezetekel,ugyanugy kikapcsol?

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Pásztor!
Miből állapítod meg , hogy jók a végfokok ? Ha jó a végfok akkor nem kapcsolja le a védelem. A tápban a FETek jók , csak nem bírja a terhelést a táp ! Ahogy Drtapfesz is írja mérni kellene a fesz. esést a puffereken.

Üdv! Miki.

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv! D-osztálynál több dolog is lehet a leoldás mögött.

Nincs alulillesztve?

Betápcsatlakozóknál a leoldáskor mennyi a mért feszültség ? Magán a csatlakozón

Ha ez 11V felett van Ki kell szedni az erősítőt , kivezetni a szekunder táp kondik lábait és mérni a feszültséget. Általába összeomlik emiatt kapcsol le . ESR és kapacitásra mérd meg a kondikat a szekunder tápban , de nagy esélyt látok arra hogy kézzel is púpos.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Esetleg mérhetnél egy-két dolgot, és közzétehetnéd a mérés eredményét. Így csak azt lehet mondani biztosra, hogy valami nem jó. Vagy a táp, vagy végfok, vagy túlvezérlődik az előfokozat hibája miatt. De az biztos. =fejet csóvál=
Üdv! Kalex

0