You are here

Samsung CK5012Z

6 posts / 0 new
Last post
nyaki
nyaki picture

Üdv Mesterek!

Hozzám került egy a fenti témaindítóban található TV.
A bekapcsoláskor a TV előlapján lévő vörös LED világít. A táp biztosan indul és a tápkondi beáll 310V-ra, de nagyon nyekeregve üzemel és ez egy kis idő múlva egyre durvább. A +125V csupán 56V körüli és kissé ugrál. A sortranyó nem zárlatos.
Mivel a rajza alapján nem optós, ezért gondolom folyamatos üzemű.
Ha leakasztom a kimenő tápokat, zárlatkeresés miatt, akkor nagy bajt követek-e el? Szerintem nem, de talán valaki többet tud mondani ezzel kapcsolatban.
Én a táp gyengeségére gyanakszom és kondenzátorok cseréjével gyógyítanám, ha nincs változás a kimenetek lekötése után.
Jó az irány?

Comments
marosi
marosi picture

Szevasz nyaki
nézd át az elkókat,C817,C811,C824,C416,,akaszd le a 125 voltot,és terheld meg egy 60 izzóval.Illetve nem e szakadt azR824 100om.

0

nyaki
nyaki picture

Probléma megoldva. C811 volt a hibás.
Köszi mindenkinek!

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Én sose a típus alapján tájékozódom, kiesnek a fejemből a számok. Nos milyen táp ic van benne? Elkózásból nagy baj nem lehet, de ha nem muszáj ne köss ki semmit, ha valami szabályzást nem veszel észre, szóval némelyik bazi nagyot tud szólni! Ha csak a sor-kollektort forrasztod ki mit tesz?

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
TDA4601 IC a tápvezérlő és nem tudom mit csinál, ha a sortápot leveszem, mert még nem próbáltam, ezért kérdeztem, hogy okozok-e vele valami bajt.

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Ez egy elég bonyolult működésű táp IC. Ha leakasztod a sort automatikusan standby üzembe fog állni és nem az üzemi feszültségeket kapod. Az IC körül rengeteg RC elem található ezeket használja a különböző üzemállapotok beállításához, ezért érdemes az összes alkatrészt ellenőrizni esetleg az összes kondit cserélni (és nemcsak az elkókat, de első körben az elkókat mindenképpen) az IC körül!

Üdv,
Oszi

0