You are here

ekmp34gc210

6 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A fenti EMTEC mp3 lejátszó nem kapcsol be. Pen drive-ként működik, de a bekapcsolás hatására nem történik semmi. A 3V-os DC/DC konvertere működik. Mit lehetne vele kezdeni a qka előtt?

Comments
Oszi11
Oszi11 picture

Szia Edmundson,

Sajnos firmware hibád van, és valószínűleg a Windows "javította meg". Ezeknél a lejátszóknál a rendszer szoftver is a belső flash memóriában van, csak külön partícón és nem látszik, de a windows valahogy megtalálja és belenyúl. Nekem egy Thomson PDP-2556-ost intézett el. Csak egy másik ugyanolyanból sikerült lementeni a szoftvert azóta jó.
A DSP processzor típusa alapján meg kell keresni a programot, amivel le- ill. fel lehet tölteni a programot. Fontos addig amíg nem lehet letölteni belőle a firmware-t nem szabad rátölteni semmit, mert lehet hogy után csak egy dísz lesz a polcon és még pendrive se lesz jó!!!
Általában van egy Recovery Mode nevezetű üzemmód, arra az esetre amikor a rátöltött szoftver annyira sérült, hogy el sem indul. Elem nélkül a PLAY vagy a bekapcsoló gomb (gyakran ugyanaz) benyomása közben kell csatlakoztatni a számítógéphez, néha kell hozzá driver a XP-hez is. Ezután látja a gép és lehet telepíteni a firmware-t.

http://www.s1mp3.org/en/downloads_fw.php

A link egy angol oldal mp3- és mp4 lejátszókkal foglalkoznak.

Üdv,
Oszi

0

BigTom
BigTom picture

Esetleg lehetne használni pendrive-ként.
Ha rosszabbra fordul a helyzet tegyél bele néhány csavart és lehet levélnehezék.
Ha a formája támogatja, esetleg kulcstartó, bross, nyakkendőcsipesz.

Amennyiben a kérdés komoly, nekirugaszkodok egy méltó válasszal is. Mint Mp-3 lejátszót rendszeresen nem javító, az a véleményem, hogy ha sikerült úgy szétszedni, hogy ismét összerakható legyen, az már fél siker. Ezek után, ha egy szemrevételezéses és legjobb barátunk az ohmmérős gyorsteszt során nem találsz rajta valami hirtelen felindulásból javítható problémát...
Nos, akkor marad a fent említett felhasználási lehetőségek egyike.

Mikor gyerek voltam még, a focilabdát elvittük a cipészhez és egy sörért megvarrta nekünk, de javítható volt az öngyújtó, a toll és a zippzár is. Ha a termelőn múlna, már az autók is cserélendők volnának hiba esetén. Mikor ilyeneket mondok, úgy érzem, mintha a saját nagypapám lennék. :)
A legújabb divattelefonban az i-Phone-ban nem tudsz akkumulátort cserélni, a T szolgáltató 60000.-Ft-os (hatvan-ezer) egységáron javítja. Tehát ennyit fizetsz egy akkucserére, vagy egy egyszerűnek besorolt hibára. Amennyiben komolyabb hiba merül fel, van egy magasabb javítási összeg is, illetve teljes áron cserélik.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A kérdés komoly, különben azt a tárgyat adtam volna neki, hogy "vicc".
Aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli alapon én mindent megpróbálok megjavítani. Csak akkor mondom azt, hogy qka, amikor beletörik a bicskám. Csak azért nem hajtok el senkit, mert nincs hozzá kedvem. Amúgy az ilyen nagybonyolultságú dolgokat nem szívesen javítják. Ami az i-phone-t illeti szerintem max 3 ember lehet az országba, aki korrekt módon javítani tudja őket. És persze nem elég hozzá egy DMM és egy szkóp. Kell hozzá egy 100 milliós munkahely, laborműszerekkel. Ezért nem 2000 Ft a javítása. A profi felszerelést és tudást meg kell fizetni.

Ami a lejátszót illeti szétszedtem (3 csavar). Végigmértem a tápokat, és a kapcsolót is jónak találtam. Kicseréltem a 32kHz-es kristályt, mert nem rezgett. Most rezeg, de így sem kapcsol be. Könnyen lehet FLASH IC hiba, mert a PC mindig más és más kapacitásúnak látja. IC-t már nem cserélek benne. Ha sikerül néhány napon belül valami firmware-t találni hozzá, akkor még rátöltöm, aztán feladom.

0

Bluesp
Bluesp picture

Szia!
Az én gondom is hasonló. Sajnos segíteni nem tudok, ám te nekem lehet.
Adott egy mp5 lejátszó. A gyártó (okosan) valami extra ragasztóval a panelhez biggyesztette az akkumulátort. ennek eltávolítása (feltépése) során jött vele egy tc38-as tokozású kristály is. az alkatrészen semmilyen felirat nincs. A kérdés az, hogy a 32kHz mennyire van kőbe vésve az USB-knél? Jelenleg egy 26MHz es kristályt biggyesztettem oda, ami arra elég, hogy elinduljon az LCD kijelző. Ám a PC-n az "USB eszközt nem lehet felismerni" üzenetet kapom.
Köszi.

0

BigTom
BigTom picture

Nem volt szándékom, hogy megbántsalak.
Ha a sajátom, akkor én is eltökölök vele egy ideig, de iparszerűen ügyfélnek már meggondolandó és nem azért, mintha nem becsülném a fillért. Ha vacakolok vele akár néhány órát is, mire megvan a megoldás, akkor teszek egy árajánlatot, mire az ügyfél számol, húzza a száját, hogy még hozzátesz néhány ezrest és vesz egy sokkal jobbat/nagyobbat. Aztán ha nem kéri a javítást még a vizsgálatért sem akaródzik fizetni, mert az ő szemszögéből nem csináltam semmit.
Szerintem szétszedés, szemrevételezés, néhány gyors mérés és ha nincs erdmény, akkor már nem lesz belőle semmi. Lehet jó üzlet, ha van belőle pl. 100db, mert akkor a típushibák fedezik az egyedi hibákkal elfecsérelt időt és még alkatrész is felhasználható a menthetetlenekből. Ez viszont a márkaszervizek privilégiuma.

0