You are here

ROTEL RX-850 erősítő és tuner

2 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Üdv' Mindenkinek! A fent említett cucc ROKONOMÉ. Ezt csak azért közlöm, mert különben elzavarnám vele a pékbe. Hiába kértem, dobja ki, valami számomra érthetetlen okból ragaszkodik hozzá, pedig már kinyírta egy "nemolcsó" JAMO hangfalát.
HA TUD VALAKI EGY LELKES HIFISZERELŐT BUDAPESTEN VAGY KÖRNYÉKÉN AKI HAJLANDÓ MEGKÜZDENI VELE, VIHETI. Barátom szívesen kifizeti a javítást. P.S: Én tv, videó és mosógép javítással foglalkozom. Csináltam már sok, főleg cd-hibás tornyot is. ILYESMIHEZ VISZONT NINCS IDEGRENDSZEREM.
Szóval: elhozta hozzám, hogy egy oldal nem szól. Biztosíték a kimeneten halott. Csere és működött. Átnéztem, némi kh, pucolás és EGY HÉTIG JÁRATTAM. Vissza a feladónak, mondtam neki, biztos összeért a hangfalzsinór. Kis idő múlva hívott, hogy az egyik oldal nem szól. Visszahozta, dugtam bele hangszórókat, próba. Egyik oldal szól, a másik meg NYÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ! Azonnal kikapcs, majd vissza és mindkét oldal szólt csak a gerjedős kissé furán. HÁROM MÁSODPERC ALATT SZÉNNÉ ÉGETTE A HANGDOBOZOM MÉLYSUGÁRZÓJÁT! Majd ettől fogva működött, akármit csináltam vele, ki-be kapcsolgattam, járattam, semmi.

Comments
Soundcraft
Soundcraft picture

Horváth Tibor

Hát sajnos nem vagy a közelemben, amúgy szívesen futnék vele egy kört!

Hsz.-ed első részéből én is vagy a kábel összeérésére vagy pl. egy menetzárlatos hangsugárzóra gondoltam volna!

Második része kissé zavaros a hsz.-ednek, de abból valami gerjedésre lehet következtetni. Egy jó végfok is széné égetheti a hangszóródat egy pillanat alatt ha gerjedésbe megy.
Lehet hogy nincs ott olyan nagy baj, én a helyedben átnézném a panelt forrasztási hiba után kutakodva, lehet, hogy van benne bőven!
Egy egy alkatrész kilazulása miatt simán kibillenhet egyenfeszültség a kimenetre, ami rövid úton küldi az örök vadászmezőkre a hangfalat!
Erősítő javításánál célszerű műterheléssel, vagy 2 db Tv-ből kibányászott kis próbahangszóróval dolgozni amiért nem kár!
Szerintem nézd meg még egyszer tüzetesen a forr oldalt!

0