You are here

Fu-Si Amilo K7610 laptop billentyűzet probléma

8 posts / 0 new
Last post
jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

A barátnőmé a címben említett laptop és az utóbbi napokban elkezdett nagyon furcsán viselkedni a billentyűzete. Történetesen teljesen véletlenszerűen megnyitja a dokumentumokat, a firefox-ban új oldalakat nyit meg, szöveg beírásánál néha csak nagy betűkkel ír (mintha beragadt volna a shift), viszont néha bizonyos gombok egyáltalán nem működnek, de ami igazán elszomorító, hogy most a billentyűzet maga ki van szedve és mégis furán viselkedik, talán a vezérlőjével van valami? Mit lehet ilyenkor tenni, mit keressek egyáltalán? Minden ötletet szívesen fogadok.

Comments
dinoka
dinoka picture

Szia!

Az FuSik legtöbbször előforduló problémája ami neked van a hotkey gombsorban az info gomb szokott zárlatos lenni és akkor tapasztalhatod ezt a hibát.
A billentyűnek nem igazán lehet baja. Nálam múlt héten landolt 2 FSC és ugyan ez a jelenség volt tapasztalható mind a kettőnél.
Win bejelentkezés után őrült módon elkezdte megnyitni az alapértelmezett böngészővel az oldalakat, illetve szövegnél nálam speciel az egyiken a "7"-est tolta folyamatosan, a másiknál a "w" volt a kedvence. Először is húzd le a hotkey gombsort( ez általában egy külön panel, ezen van a bekapcsoló, wifi, info, stb. gombok) és nézd meg, hogy megszűnik-e a probléma, ha igen notebook bontó 5-7 ezer egy másik, vagy forraszd le a hibás gombot! Nálam ez megoldotta a problémát. És a billentyűnek semmi baja sem volt egyik notiban sem. Remélem tudtam segíteni.

Üdv: Dino

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Köszi, de ez annyira mezítlábas laptop, hogy nincs hotkey gombsora.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Bootolj fel másról (pl.:PenDRV, Win-CD,...) vagy pedig csökentett módban indítva sincs javulás?
Üdv.: uniman

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Egyelőre annyit jutottam előrébb, hogy szereztem egy billentyűzet tesztelő programot, egyszer csak simán nem működnek bizonyos gombok, de volt olyan, hogy a crtl+shift-et is érzékelte, amikor nem is nyomtam, de persze voltak jó időszakai is eközben, majd holnap kipróbálom az alternatív bootolást.

0

janooka
janooka picture

Szia!
Ha esetleg mégis a billentyüzrt lenne rossz, nekem van 2 db is, tesztelt, magyar.
János

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Az szuper volna, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a billentyűzet a rossz. Egyrészt kipróbáltam cd-ről bootlolva, akkor is rossz volt. Most úgy működik, hogy ha ki van szerelve a billentyűzet, akkor jó, ha belecsúsztatom menet közben, akkor általában elkezdi ,,nyomni'' a crtl+shiftet, vagy csak a shiftet, ez aztán vagy elmúlik ha kihúzom, vagy nem, amennyiben nem a képernyő billentyűzettel viszont ki tudom kapcsolni és utána tünetmentes marad, néha a billentyűzet kábelének hajlítgatására is elmúlt (és ekkor jól működik). Semmilyen folyadék nem folyt bele, ez biztos.
Egyébként szétszedtem az egész gépet, kipucoltam a csatlakozóját, átforrasztottam, megtaláltam a billentyűzet vezérlőt, annak a környékét is átmostam. Egyelőre azért megfigyelés alatt van a gép, mert mégis csak zavaró, hogy néha a billentyűpanel eltávolítása után is fennáll a hiba, viszont billentyűzet nélkül bekapcsolva még nem csinálta magától.

0

kerio
kerio picture

Szia !
-én a helyedben format c:"ha win volt rajta "
-linux-ot neki az nefélj lepucolja
-ha linux-on is csinálja akkor valami alaplapi gebasz
-ja és próbáljad meg külső usb-s bill.ről is hátha csak a reggeli tea vagy kávé :)

üdv : kerio

0