You are here

Memóriatartalom és javítási tippek feltöltésével kapcsolatban.

6 posts / 0 new
Last post
tnema
tnema picture
*****

Szervusztok!
Támadt egy olyan gondolatom, hogy jó lenne a címbeli feltöltéseknél, főleg televízióknál a rendszerfeszültséget feltüntetni.
Több topikot átbogarászva látom, hogy sok kollégának okoz problémát az Usys meghatározása.
Ez érthető is, hiszen sok készüléknél (főleg a Samsungoknál) sokféle képcsővel szerelték a készüléket és ezeknél előfordul, hogy több mint 20V a rendszertáp különbsége.
Ezzel nem is lenne baj, csak az alaplemez szitázásánál ezt elfelejtették megváltoztatni (mindig az alapmodell kerül szitázásra), valamint a szervizdoksik sem egyértelműek, illetve tévesek.
Irányadó csak az SMPS trafó adatlapja lenne, de ez általában senkinek sem áll rendelkezésére.
Ezért az lenne a javaslatom, amennyiben a feltöltő nem rest hozzá és teljességgel bizonyos az általa mért adat helyességében (de csak akkor), a tápegység trafó számának, a képcső típusának és a rendszertáp értékének feltüntetésével egészítse ki a javítási tippet, vagy egy csatolmánnyal kiegészítve csomagolja be az eeprom tartalmat.
Tápegység szabályozó kör javítása után nagyon sokat segíthetnénk egymáson, hiszen azt látom, hogy vannak akik napokis képtelenek eldönteni a helyes értéket a gyár által elkövetett dezinformáció miatt.
Ha egyet esetleg kettőt értetek velem, akkor így cselekedjetek. Ha pedig jobb ötletetek van ezzel kapcsolatban szívesen veszem mindannyiunk nevében.
Azt viszont kérlek Benneteket vegyétek komolyan, hogy csak abban az esetben írjátok le ezt az adatot, ha bizonyosak vagytok felőle!
Így nem vezetünk félre senkit, még véletlenül sem.
Szép vasárnapot!
tnema

Comments
kolya61
kolya61 picture

Szia !
Igen , igen !
És akkor Pihe majd kap , a Samu - tól is egy levelet , hogy "leszedni minden javítási tippet, mert tönkre fele megy a szakservice !"

Üdv! Miki.

0

tnema
tnema picture
*****

Szia Miki!
Remélem Pihe ezért nem kap a Samu-tól levelet, mert az adatokat nem a Samu adattárából vesszük, hanem azokat a saját szemükkel olvassuk le és a saját mérési erdményeinket tesszük közzé.
Ebégykint nem csak a Samu készülékeiről van szó.
A többiek is mind követik ezt a rendszert. A régebbi europaiak is, meg a törökök is.
Csak a Samut neveztem meg, mert évekkel ez előtt azzal voltak dilemmáim és beazonosítási problémáim.
Üdv: Tóni

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Jó gondolat, de az Usys mellé fel kell tüntetni a képcső típusát is, mivel ez a kettő az ami, összefügg és nem az alaplap típusa!

Üdv,
Oszi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"de az Usys mellé fel kell tüntetni a képcső típusát is, mivel ez a kettő az ami, összefügg"
Mint lentebb láthatod, ez volt a kérés is. A kiemelés tőlem.

"Ezért az lenne a javaslatom, amennyiben a feltöltő nem rest hozzá és teljességgel bizonyos az általa mért adat helyességében (de csak akkor), a tápegység trafó számának, a képcső típusának és a rendszertáp értékének feltüntetésével egészítse ki a javítási tippet,"

Üdv! Kalex

0

Oszi11
Oszi11 picture

Bocsánat, kicsit kutyafuttában olvastam el, mert indulni kellett dolgozni!

Üdv,
Oszi

0