You are here

Panasonic DMR-EH55 nem minden DVD-R-t ír meg.

3 posts / 0 new
Last post
kollerp
kollerp picture

Üdv. Mester urak!
A fenti készülékem nem minden fajta DVD-R-t ír meg. Arról szeretnék felhomályosítást kérni, hogy honnan lehet azt megvétel előtt eldönteni, hogy melyiket tudja majd megíni. Pl. vettem TDK típust, egy tucatból háromra lehetett írni, a többire azt írja, hogy nem jó minőségű. Ez egy olcsó fajta. Viszont egy "That's Write!" típusból mindegyiket megírja. Ennek a dobozán volt egy cetli, hogy jogtiszta. DVD-RAM-ból egészen olcsó típust is megír gond nélkül.
Üdv:kollerp

Comments
CodeKiller
CodeKiller picture

Üdv,

A DVD íráshoz az írónak ismerni kell az adott lemezhez használható írási stratégiát. Ezt az írók firmware-e szokta tartalmazni, ami az adott média-kódú lemezhez való.
Vagyis a tanácsom, hogy keress a géphez frissebb firmware-t, ha van, ha pedig nem, akkor a médiakód/alapanyag alapján kell hozzá üres lemezt venni. Fórumokon utána lehet nézni ilyeneknek, illetve akár megbízhatóságukról is lehet tájékozódni.

( ja igen, a TDK-kban sajna utóbbi időben elég sok a hamisítvány... de azért a Verbatim-ban is előfordul(t) )

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! A TDK legtöbbje hitvány MBI indiai alapanyagú. Megkell nézni tesztprogrammal (pl Nero CDSpeed), milyen alapanyagú a lemez, vagy megkérdezni az eladótól, és jobbakat venni. PL Verbatimmal nem szokott gond lenni, MCC, TYG alapanyagúak jó minőségűek.
De előfordulhat, hogy egy optika tisztítás is ráférne már a DVD íróra...

0