You are here

NTSC kamera működik itthon?

7 posts / 0 new
Last post
Tóbiás
Tóbiás picture

Tudom ez az NTSC/PAL megkülönböztetés az analóg jelekre vonatkozott, de ha új kamerát vesz az ember, még ma is megvan a különbség annyiban, hogy hány képkocka per másodpercben rögzít az adott Full HD kamera. Ugye az amerikai szabvány 60 képkocka per másodperc, az európai meg 50. A HTDV-k meg általában tudnak képet frissíteni 60 és 50hz-en is. NEkem pedig azt mondták, hogy 60 képkocka per másodperchez 60Hz-kel, 50-hez 50HZ. Akkor ha jól értem ezek szerint ha Amerikából veszek egy új Full HD kamerát, akkor nem lesz vele gondom, ha HDTV-n nézem. Igazából amit kinéztem, abból "PAL" típus nem is lézetik. Tud valaki ebben a témában érdemileg felvilágosítást adni?

Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia !
HDTV digitális jel nem tartalmaz se NTSC se PAL se SECAM azonositási jeleket.A képfrekvencia sem lenne probléma ,ha csak nincs a tv-be sokszorozva a jobb viszaadás céljából(pl.100hz-120hz ,200hz-240hz stb.).Pár éve olvastam hogy ez az ami még az europai tv-t megkülömbözteti a többiektöl,meglehet azota megoldodott. üdv.Jóska

File csatolás: 

0

Solac46
Solac46 picture

Szia Tóbiás!
Az igazság az, hogy kétféle NTSC szabvány létezik!
NTSC I= kép:60Hz, sor:15625Hz, szinsegédvivő:3,58Mhz.
NTSC II=-"-:50Hz, -"-:15625Hz, -"- :4,43Mhz.
A jelenleg kapható plazma és lcd tévék nagy része PAL/NTSC II,
az én Panasonic lcd-m SECAM-ot is tud! :taps2:
Üdv:Laci.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Igazából a mai készülékeknek nem igazán számít, hogy PAL vagy NTSC HD adást kapnak, mert igazából csak a képváltási frekvenciában van különbség, a szabványos digitális folyamok miatt. Az a kérdés a kamerád, milyen formátumba fogja a adni a felvételeket. Ha digitálisan kapod, akkor szinte biztos, hogy semmilyen problémád nem lesz, számítógéppel bármivé konvertálhatod! Ha viszont analóg videójelet kapsz, akkor azzal bajban leszel. Az NTSC videójeleket az Európában forgalmazott készülékek a legritkább esetben képesek feldolgozni!

Üdv,
Oszi

0

Tóbiás
Tóbiás picture

Egy Samsung HMX-S10-es kameráról lenne szó, Full HD, digitális kamera, szóval ez az analóg vonal nemigen játszik be. Vagy mire gondolsz? Erre a progresszív-váltottsoros dologra?

Egyébként a TV-m meg ez:
Philips 32PFL5604H/12

HDTV

Néztem a használati utasítást, benne van, hogy többféle felbontásban visz 50-60 Hz-et is, de azt sehol nem írja, hogy hogyan kapcsolható át a megfelelő frissítésre. Akkor gondolom automatikusan kapcsol át, nem? Ha megveszem a kamerát, remélem át fogja kapcsolni a TV magát a megfelelőre, ha rádugom. Szívás lenne, ha nem, és TV-ből is újat kéne venni.

0

CodeKiller
CodeKiller picture

Üdv,

Persze, ezeket magától ismeri fel a tv, milyen frissítés kell.
Én amondó vagyok, hogy semmi problémád nem lesz vele.

0

CodeKiller
CodeKiller picture

Üdv,

"Ha viszont analóg videójelet kapsz, akkor azzal bajban leszel. Az NTSC videójeleket az Európában forgalmazott készülékek a legritkább esetben képesek feldolgozni!"
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz, ui a relatíve új (~10 évesnél fiatalabb) tv-k tudtommal simán lekezelik. Nem támogatják ugyan minden részletre kiterjedően (SAP/CC/HUE..), de színes képet behoznak. A videó-digitalizálók is elbánnak vele.
Egyébként is, ha már egy kicsit fejlettebb módon kerül összekötésre (S-Video / Y-Pr-Pb / HDMI /...) és nem kompoziton, akkor nem is számít a színsegédvivő frekije (tv norma), azt a kis eltérést meg már kutya kötelessége a tv-nek elviselnie.

(már csak gazdasági okból is támogatják, így nem kell különböző proci más-más régióba szánt tv-kbe)

0