You are here

LG w2234s későn kapcsol be

12 posts / 0 new
Last post
kisember
kisember picture

Sziasztok!
Az asztali gépemen Samsung SyncMaster 940N monitort használok.A gép bekapcsolásakor rögtön indul,követhető a BIOS futása és a Windows betöltése.Folyamatosan jól működik.Kaptam egy LG Flatron W2234S monitort.Vele az a gondom,hogy csak a Windows betöltése közben kapcsol be,ezután folyamatosan jól működik.Másik két gépen kipróbálva ugyanez a probléma.A VGA és a DVI kimeneten ugyanez a helyzet.A másik két gépen is jól indulnak az LCD monitorok.(Videoseven és LG)
Köszi a segítséget: kisember!

Comments
ludas
ludas picture

szia !
2234 main szoft csere 2000 ft-ért csinálom
küld el postafordultával megy vissza
üdv
caba

0

kisember
kisember picture

Szia caba! A lukraszalad@gmail.com címre írd meg hova,ha közel laksz elviszem.Én Debreceni vagyok.
Köszi,János

0

Jantsika
Jantsika picture

Üdv ! Volt régebben hasonló hibám, csak az ha rendesen bemelegedett már egyáltalán nem kapcsolt be . Akkor a S-nél volt hozzá SCALER, nem is túl drágán / 6000 /. Azóta hibátlan .

0

szoke
szoke picture

Szia!
Nekem volt hasonló gondom táp hibával! Fillérekből javítható volt az egész, lehet, hogy nála is csak az elfáradt elkók és forrasztások okozzák a problémát.

Üdv: Szőke

0

kisember
kisember picture

Köszi a válaszokat!
Most már saját tapasztalat alapján írom le a jelenséget,eddig elmondás alapján tettem,bocs!!
Tehát az adott LG monitort kipróbáltam két régebbi P-4-es gépen XP Prof. op. rendszerrel,azokon tökéletesen indul.Követhető a post,tehát indítás után rögtön bekapcsol és szépen működik folyamatosan.
Van egy gép MSI alaplapos Pentium Dual Core gép Windows 7 Ultimate op.rendszerrel,ezen viszont csak akkor kapcsol be amikor megjelenik a Windows "üdvözöljük" felirat.Minden esetben ekkor kapcsol be.Indítás után hiába kapcsolom be manuálisan visszaáll készenlétbe,és az előbb leírtak szerint kapcsol be.A BIOS-ba való belépéshez megnyomom a "DEL" gombot és várom,hogy bekapcsolja a monitort,de nem teszi.(Akár 10 percig is lehetne várni).
Másik két monitorral (mindegyik LCD Samsung és LG 17 colosak )tökéletesen működik,ugyanolyan BIOS beállítással,ugyanazzal a kábellel.A bekapcsolási idő az indítástól kb. 30 másodperc.Fogalmam nincs miért viselkedik így.Még annyit,hogy az XP-s gépeken az egyiken csak alaplapi videómeghajtó van,a másikon egy 128 MB-os kártya,a Windows 7-en Nvidia 8600 GT.
Köszi az ötleteket:János

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
BIOS-ba belépés alatt és bootolás közben más video-felbontásban adják a PC-k a jelet. (Ha jól emlékszem: 640x400...ez nem elírás.)

Üdv.: uniman

0

kisember
kisember picture

Szia uniman! Akkor most mi a teendő,mert pl. a Samsung SyncMaster 940N monitor bekapcsoláskor azonnal indul,az LG csak akkor amikor a Windows bejelentkezik ("üdvözöljük").Másik két gépen tökéletesen indul az LG is.Az LG az "üdvözöljük"-ig készenlétben marad.
Köszi:János

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A neten utána nézve, ennek a típusnak a firmware szoftverének meghibásodása(vagy gyárilag hibás?) a legvalószínűbb. Azt kéne megoldanod. "Manuálé" hozzá(BN v. SN): http://www.lg.com/de/support/product/support-product.jsp
(A 640x400 felbontás DVI kimeneten amúgy sem elérhető): http://www.playtool.com/pages/dvicompat/dvi.html
Üdv.: uniman

0

kisember
kisember picture

Szia uniman!
Közben én is dolgoztam és egy furcsasággal lepett meg a gép.Megnéztem a monitor tulajdonságait és BenQ FP91E tipusnak ismeri fel.Létezik-e,hogy a két tipus megegyezik? Bocs,de még nem volt időm utánanézni a neten,de talán holnap szakíthatok annyi időt.
Köszi:János

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A BenQ az teljesen más, 19"-os és 4:3-as.: http://www.manualowl.com/m/BenQ/FP91E/Manual/242302
Lehet, hogy valaha volt ilyen típus is rátelepítve, arra "emlékszik"...
Üdv.: uniman

0

kisember
kisember picture

Szia uniman!
Köszi,hogy megnézted.Igen egész más monitor.Valószínű a BenQ szoftot rakták rá valahol.Már úton van a panel szoftverfrissítésre.
Még egyszer köszönöm: János

0

Sponsored links